INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SANTIAGO BERNABEU

Real Madrid își modifică stadionul! Paraschiv și Goian: „Am jucat pe «Bernabéu» cel mai important meci al carierei"

Articol de - Publicat vineri, 05 iunie 2020 20:57

Dorin Goian (39 de ani) și Sorin Paraschiv (38 de ani) își amintesc meciul de la Madrid, din toamna lui 2006. Steaua a fost ultima echipă românească pe ”Santiago Bernabéu". A pierdut atunci, 0-1, dar foștii roș-albaștri nu au uitat că au evoluat în ”templul” blanco, în grupele Ligii Campionilor.

1 noiembrie 2006, grupele Ligii Campionilor. În acea seară, Steaua a fost ultima noastră echipă care a jucat la Madrid, pe "Santiago Bernabéu". Și a făcut-o bine. A rezistat în fața unui Real stelar, cu cei cinci "R", Raúl, Ronaldo, Robinho, Ramos și Roberto Carlos, plus Casillas, Van Nistelrooy, Cannavaro și Beckham, antrenați de Fabio Capello. 0-0 ar fi fost un rezultat mare, dar autogolul lui Bănel Nicoliță, neînțelegerea cu Cernea din minutul 70, a decis acel meci. 0-1. 

„Dacă și joci pe un asemenea stadion, experiența e incredibilă”

 După aproape 14 ani, doi dintre roș-albaștrii de atunci au dat timpul înapoi, amintindu-și confruntarea din "templul" blanco. Un "templu" care va fi renovat și transformat într-un OZN. 

„A fost prima și singura dată când am jucat pe «Bernabéu». Dacă Real a decis să-i dea o altă față, îmi imaginez ce va ieși. Era deja un stadion de cinci stele. O nebunie de stadion”, spune acum Dorin Goian, cel care i-a avut în marcaj direct pe Van Nistelrooy și, după schimbarea acestuia, pe brazilianul Ronaldo.

 „Când am pășit pe gazon, mi s-a părut imens. Era un grup de fani steliști într-un colț, la ultimul inel, și de-abia îl zăream". Pentru Dorin, "«Bernabéu» era o arenă cum rar vezi. Dar, dacă și joci acolo, experiența e incredibilă. Nu există un sentiment mai frumos". 

+13 FOTO

„Sunt mândru că am simțit ce înseamnă «Bernabéu»" 

Sorin Paraschiv era căpitanul Stelei în acea toamnă. "Am jucat pe «Bernabéu» cel mai important meci al carierei, pe cel mai frumos stadion, într-o atmosferă minunată", afirmă fostul mijlocaș. A rămas impresionat. "Sunt mândru că am simțit ce înseamnă «Bernabéu». A fost o onoare. Azi, revăd la TV marile partide ale Realului și le pot spune copiilor că am fost și eu acolo".

"Când joci pe «Bernabéu», te simți cu adevărat fotbalist. Descoperi ce înseamnă fotbalul de cel mai înalt nivel" Dorin Goian, fost jucător Steaua

"Nici noi, nici mulți alții nu au un stadion ca «Bernabéu». Iar Real îl reface pentru a avea un stadion al viitorului. Asta înseamnă Real" 

REAL MADRID - STEAUA 1-0 

  • A marcat: (Nicoliță 70 autogol)

Real Madrid: Casillas - Sergio Ramos, F. Cannavaro, Iván Helguera, Roberto Carlos - M. Diarra (59 Beckham), Émerson - Raúl, Guti, Robinho (87 Reyes) - Van Nistelrooy (72 Ronaldo). 
Antrenor: F. Capello 

Steaua: Cernea - S. Stancu, Ghionea, D. Goian, P. Marin - Nicoliţă, Ov. Petre, Paraschiv (78 Lovin), Opriţa (83 G. Coman) - N. Dică - Badea (78 Théréau). 
Antrenor: C. Olăroiu 

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Edi Iordănescu poate da lovitura carierei! A fost propus la un club important din Europa

Modric, poveste incredibilă: „Mourinho l-a adus la disperare pe Ronaldo. Cei doi au fost aproape de bătaie”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close