INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MANCHESTER CITY -INTER 1-0

Ghinionistul Romelu Lukaku » Golgheterul care se opune golurilor lui Inter! A treia oară când i se întâmplă, a doua gafă în finală

Ghinionistul Romelu Lukaku. Golgheterul care se opune golurilor lui Inter. Foto: Imago Images
Ghinionistul Romelu Lukaku. Golgheterul care se opune golurilor lui Inter. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 11 iunie 2023 12:52 / Actualizat duminica, 11 iunie 2023 12:55

Romelu Lukaku (30 de ani) a ratat o ocazie uriașă sâmbătă, spre sfârșitul finalei UEFA Champions League, Manchester City – Inter 1-0, după ce blocase înainte golul egalării al lui Federico Dimarco (25). Exact ce a mai făcut în Ligă și în 2020, an în care și-a dat autogol în finala Europa League.

Romelu Lukaku e un jucător cu calități extraordinare, dar care nu a reușit să câștige până la 30 de ani decât șase trofee în întreaga carieră, deși a evoluat la echipe mari. Printre ele, Chelsea, Manchester United și Inter Milano.

Gestul SUPERB al lui Pep Guardiola, surprins de camerele TV imediat după fluierul de final
MANCHESTER CITY
Gestul SUPERB al lui Pep Guardiola, surprins de camerele TV imediat după fluierul de final

Cele două momente nefaste ale lui Romelu Lukaku în finala Manchester City - Inter Milano 1-0

Atacantul belgian, 351 de goluri în 694 de meciuri în toate competițiile la club și naționala Belgiei, e urmărit de ghinion în meciurile decisive, în finale. Nu înscrie și, fără să vrea, își împiedică și coechpierii să marcheze. Și formația să câștige.

Sâmbătă seară, Inter nu a egalat din cauza lui Lukaku. Nu o dată, de două ori:

  • Minutul 71. După bara lui Dimarco, mingea a revenit în joc și același fundaș stânga nerazzurro a vrut să înscrie cu capul, din plonjon. Numai că în fața lui era Romelu, surprins de rapiditatea fazei. Și balonul trimis de Dimarco l-a lovit în spate pe belgian, împidicând golul de 1-1.
Ghinionistul Romelu Lukaku » Golgheterul care se opune golurilor lui Inter! A treia oară când i se întâmplă, a doua gafă în finală
Foto: Imago Images
  • Minutul 88. Același Lukaku a avut ocazia finalei. Nemarcat în centrul careului mic, la numai trei metri de țintă. Într-un moment în care Ederson era prost plasat, mai aproape de bară, încercând să revină spre mijlocul porții, vârful lui Inter a finalizat cu capul, dar exact spre goalkeeperul brazilian, care a respins disperat cu genunchiul de pe linie.
Ghinionistul Romelu Lukaku » Golgheterul care se opune golurilor lui Inter! A treia oară când i se întâmplă, a doua gafă în finală
Foto: Imago Images

Romelu Lukaku a împiedicat și reușita lui Alexis. Tot în Liga Campionilor, în 2020

Nu era o premieră pentru Lukaku, tot la Inter și tot în Liga Campionilor, și-a amintit Marca. În urmă cu două sezoane, în 2020-2021, milanezii au jucat acasă ultimul meci din faza grupelor. O victorie în fața lui Shakhtar Donetsk pe 9 decembrie 2020 i-ar fi permis să încheie seria pe locul 2 și să se califice în „optimile” Champions League.

În minutul 89, Alexis Sanchez a trimis mingea cu capul spre poartă, acela ar fi putut fi golul succesului și al calificării. Însă Lukaku s-a interpus între Alexis și plasă. Mingea l-a lovit în cap, nu a fost gol, s-a terminat 0-0, iar Inter a încheiat pe ultima poziție, părăsind Europa.

Romelu Lukaku a împins mingea în proprie poartă în finala Europa League

Finala de sâmbătă nu a fost ultimul act continental cu ghinion pentru Lukaku. Pe 21 august 2020, belgianul putea oferi Interului trofeul Europa League. În minutul 65, la 2-2, a scăpat singur spre careul advers, însă șutul său a fost parat de Bounou.

Nouă minute mai târziu, aflat în fața porții sale la o lovitură liberă a Sevillei, a vrut să respingă la foarfeca brazilianului Diego Carlos. A lovit greșit mingea (care nu era bine cadrată, n-ar fi ajuns în plasă) și a fost autogol! Decisiv pentru trofeu. 3-2 la sfârșit pentru Sevilla.

Citește și:

Istvan Kovacs, „meci” greu cu Simone Inzaghi la finala Champions League

Rodri, eroul atipic! Preferă munca „de jos” în fața reflectoarelor și vânează trofee

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (4)
mr90
mr90  •  11 Iunie 2023, 16:00

Povesti, mingea lui Dimarco a fost de fapt o pasa , o scoteau oricum cei de la City ...

magic4ever
magic4ever  •  11 Iunie 2023, 14:13

Ghinionist Lukaku...Inter merita sa ajunga macar in prelungiri, au avut mai multe suturi pe poarta decat City...Portarul lui City a prins o zi mare, a mai scos si Lukaku un gol ca si facut...

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  11 Iunie 2023, 13:37

Lukaku nu mai joaca nimic de cind a plecat de la Everton, nutritionistii l-au distrus.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează