INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FINALA LIGII CAMPIONILOR

Romelu Lukaku, ținta abuzurilor » Vârful lui Inter Milano a fost atacat din nou rasist după ratările din finala Ligii Campionilor

Romelu Lukaku // Foto: Imago
Romelu Lukaku // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 12 iunie 2023 17:33 / Actualizat luni, 12 iunie 2023 18:43

Romelu Lukaku, 30 de ani, se regăsește iar în centrul insultelor fanilor, așa cum s-a întâmplat în decembrie trecut, după eșecurile cu naționala la Cupa Mondială. Din nou, Lukaku a primit emoticoane cu banane și maimuțe și a fost numit „cioara meciului” cu Manchester City pe rețelele sociale.

Învins în finala Ligii Campionilor de la Istanbul, atacantul belgian a fost din nou batjocorit după meciul cu Manchester City (0-1). Vârful lui Inter a redevenit ținta insultelor fanilor de pe rețelele de socializare, așa cum se mai întâmplase și după eșecurile naționalei la Cupa Mondială din Qatar și după cele în tricoul nerazzurro. 

Intrat în minutul 57, în locul lui Edin Dzeko, belgianul de 30 de ani a fost mai degrabă salvatorul echipei lui Pep Guardiola decât un coșmar pentru poarta adversă. Motiv pentru care a fost abuzat rasist grav pe rețele. „Big Rom” a fost atacat prin mesaje, dar a primit și numeroase emoticoane cu banane și maimuțe. Batjocura a fost dusă la extrem, Lukaku fiind ales „cioara meciului” cu Man. City de către fani!

Lukaku l-a salvat pe Ederson

Totul a pornit de la ocazia echipei lui Inzaghi din minutul 71, când Dimarco a reluat cu boltă mingea în transversală, de unde tot el, la fel cu capul, a trimis către poartă și balonul s-a lovit de Romelu, aflat în preajma liniei porții englezilor. 

Această „paradă” nefericită și involuntară a amintit de o fază asemănătoare, când belgianul a respins o minge reluată tot spre poartă de Alexis Sanchez, într-un meci cu Șahtior din Ligă (0-0). Nu a fost singura oportunitate risipită de RL în finala de la Istanbul. Atacantul lui Inzaghi a avut egalarea în cap și în minutul 88, când la centrarea lui Gosens a trimis cu capul în piciorul lui Ederson, spre disperarea colegilor săi.

„Apără Lukaku!” » Milano, „împânzit” cu afișe ironice după finala Ligii: „Veșnic vicecampioni”
MANCHESTER CITY - INTER 1-0
„Apără Lukaku!” » Milano, „împânzit” cu afișe ironice după finala Ligii: „Veșnic vicecampioni”

Apărat de colegi și de antrenor

„Sunt momente când mingea intră și altele când nu intră. În seara asta, nici măcar Ederson nu știe cum a oprit lovitura de cap a lui Lukaku”, l-a apărat Lautaro Martinez după meci. 

Și antrenorul învinșilor l-a susținut: „Această dezamăgire ne poate ajuta să creștem mai târziu. Jucând o finală împotriva unui astfel de adversar... Am șutat în transversală, mingea aproape că a trecut linia la altă ocazie, la câțiva milimetri. Uneori se întâmplă așa. Dar, din nou, jucătorii mei pot fi mândri de ei înșiși după meciul pe care l-au făcut”, a spus Inzaghi cu referire la situațiile ratate de Inter.

A arătat un mare atașament față de Inter, este un băiat incredibil. Are un contract cu Chelsea, așa că va trebui să vorbim cu clubul londonez pentru a înțelege ce să facem 

- Steven Zhang, președinte Inter

Thierry Henry: „Uneori ești de partea greșită!”

Și Thierry Henry i-a fost avocat lui Romelu, în studioul CBS Sport. „Va trebui să treacă prin același lucru ca după Cupa Mondială. Oamenii îl vor învinovăți din nou, mai ales pentru cu acea lovitura de cap ratată de la final. Va trebui să învețe să trăiască și cu asta. Am câștigat finale, dar am și pierdut. Uneori ești doar pe partea greșită!”, l-a consolat campionul mondial din 1998.

14goluri și 7 assisturi a avut Romelu Lukaku în 37 de meciuri jucate la Inter în acest sezon. În Ligă, a reușit doar trei goluri și o pasă decisivă în opt partide

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Schimbări la Real Madrid » Cine este jucătorul care va purta legendarul număr 7 al trupei de pe „Bernabeu”

Claudio Ranieri, gest de un fair-play desăvârșit după promovarea în Serie A: „De ce se întâmplă astfel de lucruri?”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (2)
Alunelu45
Alunelu45  •  13 Iunie 2023, 07:34

Ne mai plictisiti mult cu rasismele voastre… Rasism exista peste tot in toate formele! Iar aceste creaturi defapt sunt rasiste cu adevarat… Astept cenzura de la acest ridicol site

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  12 Iunie 2023, 23:36

Romica Lukaku nu ar trebui abuzat pe tema rasiala, mai degraba pentru obsesia lui pentru aripioare picante.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close