INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SFERTURI UCL

FOTO Gestul acuzator pe care l-a făcut Araujo după ce a fost eliminat de Istvan Kovacs. Sud-americanii au lămurit ce înseamnă

Ronald Araujo // foto: Guliver/gettyimages +11   FOTO
Ronald Araujo // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 17 aprilie 2024 09:52 / Actualizat miercuri, 17 aprilie 2024 18:17

Fundașul Ronald Araujo (25 de ani) a fost eliminat de arbitrul român Istvan Kovacs (39) în timpul meciului dintre Barcelona și PSG, scor 1-4, rezultat în urma căruia parizienii s-au calificat în semifinalele Champions League. În timp ce părăsea terenul, uruguayanul a făcut un gest prin care a acuzat, practic, că arbitrii au furat-o pe Barça!

În avantaj după manșa tur, 3-2, Barcelona a început foarte bine și returul cu PSG, reușind să deschidă scorul prin Raphinha. Totul s-a năruit pentru catalani începând din minutul 29, când românul Istvan Kovacs l-a eliminat pe Ronald Araujo pentru ceea ce a considerat a fi un fault în postura de ultim apărător.

Araujo nu a fost de acord cu decizia lui Kovacs, a protestat și a așteptat câteva minute pe teren, în speranța că arbitrii din camera VAR îl vor chema pe Kovacs la marginea terenului, să revadă faza și eventual să-și schimbe decizia.

Expertul în arbitraj l-a distrus pe Kovacs: „În Spania n-ar avea loc nici la liga a treia!”
BARCELONA - PSG
Expertul în arbitraj l-a distrus pe Kovacs: „În Spania n-ar avea loc nici la liga a treia!”

Gestul acuzator pe care l-a făcut Ronald Araujo după ce a fost eliminat de Istvan Kovacs

Nu s-a întâmplat, cartonașul roșu a fost confirmat și de nemții din camera VAR, așa că Istvan i-a făcut semn lui Araujo să părăsească suprafața de joc.

În timp ce ieșea de pe teren, Araujo a făcut un gest acuzator cu mâna. Sud-americanii au lămurit pe rețelele de socializare ce a vrut să spună fotbalistul Barcelonei: „Este gestul sud-american pentru hoție”.

+7 FOTO

Practic, uruguayanul s-a considerat furat de hotărârea luată de Istvan Kovacs, deși acesta a avut toate argumentele pentru eliminare: faultul a fost clar și a fost comis în postură de ultim apărător, cu Barcola într-o situație iminentă de gol.

Xavi, nervos. Gundogan l-a arătat cu degetul pe Araujo

Xavi Hernandez, antrenorul Barcelonei, a spus după meci că „suntem nervoși, supărați, simțim că eliminarea lui Araujo a schimbat totul. Cartonașul roșu a fost excesiv, nu este în regulă pentru fotbal să joci atât de mult timp în 10 oameni”.

În schimb, mijlocașul Ilkay Gundogan i-a reproșat indirect lui Araujo acea intervenție: „În astfel de momente esențiale trebuie să te asiguri că intri la minge. Nu știu dacă o atinge sau nu, dar prefer să primesc un gol sau să las adversarul 1 la 1 cu portarul. Dă-i portarului o șansă să apere, sau chiar lasă-i să marcheze. Să rămâi cu un om în minus atât de devreme ucide jocul”.

Match Quiz FCSB - Rapid

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Mai multe știri despre Barcelona - PSG:

„Rămâi la PSG după ce ai eliminat-o pe Barcelona?” » Kylian Mbappe a răspuns fără ezitare
BARCELONA - PSG 1-4 (4-6 LA GEN.)
„Rămâi la PSG după ce ai eliminat-o pe Barcelona?” » Kylian Mbappe a răspuns fără ezitare
Xavi s-a dus GLONȚ la Istvan Kovacs imediat după Barcelona - PSG și l-a desființat: „Un dezastru, nu putem să tăcem”
BARCELONA - PSG 1-4 (4-6 LA GEN.)
Xavi s-a dus GLONȚ la Istvan Kovacs imediat după Barcelona - PSG și l-a desființat: „Un dezastru, nu putem să tăcem”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (15)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  18 Aprilie 2024, 01:27
Postat de hmmmm pe 17 Aprilie 2024, 10:52

Fair-play tipic Barcelona, trebuie să fie cum vor ei, nu conform cu realitatea. Nu duritatea fault ului contează, ci faptul că l-a împiedicat în poziție clară de gol. Dacă Xavi nu înțelege, nu știu ce mai caută în fotbal. Mi-aș dori ca și în campionatul nostru să arbitreze la fel Kovacs, din păcate nu reușește.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  18 Aprilie 2024, 01:24
Postat de soimiisibiu pe 17 Aprilie 2024, 11:05

Asta înseamnă să nu ai minte. Cum a spus Gundogan, putea apară portarul sau chiar dacă era gol se făcea 1-1 tot ei erau calificați la scorul ala, dar jucai 11la 11 restul meciului și nu știu dacă putea PSG sa întoarcă rezultatul. Dar când ești obișnuit cu arbitrajul din Spania unde ești ajutat ca ești Barcelona nu te gândești ca vine romanul Kovacs și ți.o trage.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

hannah.robinson
hannah.robinson  •  17 Aprilie 2024, 17:53

Acel semn era pentru Cornel Sfaiter in care ii spunea ca ei au vrut sa bată pentru ca Iași sa se salveze de la retrogradare dar ca toată lumea vrea Dinamo in Superligă si ca mai mult nu au putut… in plus au promis ca vor veni la meciurile lui poli in liga 2

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close