INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  RB LEIPZIG - TOTTENHAM

RP LEIPZIG - TOTTENHAM// Seară neagră pentru Jose Mourinho! E prima dată în carieră când i se întâmplă asta + recordul lui Julian Nagelssman

Jose Mourinho // FOTO: Guliver/GettyImages +9   FOTO
Jose Mourinho // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 martie 2020 00:31

Tottenham a pierdut și returul cu RB Leipzig, 0-3, după ce a învinsă și în tur, 0-1. Astfel, echipa londoneză a fost eliminată în „optimile” UEFA Champions League. 

Pentru Jose Mourinho, antrenorul lui Tottenham, meciul de marți seară a fost unul de coșmar și a însemnat atingerea a două recorduri negative în cariera sa. După înfrângerea cu Leizpig, Mourinho a ajuns la șase meciuri fără victorie în toate competițiile. Este cea mai lungă astfel de serie din cariera portughezului, care a strâns 935 de meciuri. În ultimele partide, Tottenham a pierdut cu RB Leipig (0-1 și 0-3), Chelsea (1-2) și Wolverhampton (2-3) și a făcut egal cu Norwich (1-1 în Cupă, 2-3 la penalty-uri) și cu Burnley (1-1). 

În plus, a pierdut din nou la trei goluri diferență. O mai făcuse și în 2013, la Real Madrid, 1-4 cu Borussia Dortmund. Acestea sunt cele mai dure înfrângeri ale portughezului în Ligă. După acest meci, Mourinho a fost eliminat pentru a patra oară în „optimile” Ligii Campionilor în ultimele cinci participări ale sale. 

Julian Nagelsmann face istorie 

După ce a calificat-o pe RB Leipzig în sferturile UEFA Champions League, antrenorul neamț Julian Nagelsmann a devenit cel mai tânăr tehnician care ajunge la această fază.: 32 de ani și 231 de zile. 

RB Leipzig, club fondat în mai 2009, a reușit s-o elimine pe Tottenham, o echipă cu o istorie mai bogată, care însă trece printr-o perioadă neagră. De la ultimul trofeu câștigat de Tottenham, Cupa Ligii Angliei în 2008, Leipzig s-a fondat, a promovat din a cincea ligă din Germania până în Bundesliga, a terminat pe locul 2 în Germania și a reușit să elimine din Ligă echipa londoneză. 

Citește și:

Visul continuă! Ilicic scrie istorie cu Atalanta, după o victorie de zile mari la Valencia

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează