INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  STEAUA - SCHALKE, AZI, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE TVR1, DIGI1, DOLCE1, LIVETEXT PE GSP.RO

Să facem calcule! » Sîntem slabi la fotbal, dar buni la matematică: ce şanse mai are Steaua la calificare

Articol de - Publicat marti, 26 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 25 noiembrie 2013 20:47

Steaua are nevoie de un miracol pentru a prinde locul 3, ce asigură calificarea în primăvara Europa League.

Ca la fiecare participare a unei echipe româneşti într-o grupă europeană, dar şi în cazul "naţionalei" României, pe finalul competiţiei sîntem nevoiţi să facem calcule pentru a vedea ce şanse mai sînt pentru calificare. În această situaţie se regăseşte acum şi Steaua.

Cum ar putea termina pe locul 3 şi să se califice în Europa League:
- Steaua să obţină 4 puncte cu Schalke şi cu Chelsea, iar Basel, tot cu cele două echipe, să nu acumuleze nici un punct. Steaua ar termina pe locul 3, cu 6 puncte, Basel ar rămîne pe 4, cu 5 puncte
sau
- Steaua să facă maximum de puncte cu Schalke şi cu Chelsea. În plus, fie Basel să obţină maximum două puncte, fie Schalke să nu o bată pe Basel acasă. Steaua ar termina, în prima variantă, cu 8 puncte, iar Basel ar rămîne cu 7, iar în a doua variantă ar avea 8 puncte, iar Schalke doar 7.
sau
- varianta fantezistă: Steaua mai acumulează 3 puncte, iar Basel pierde tot, caz în care cele două termină la egalitate de puncte şi cum la "directe" e egalitate perfectă, 1-1 şi 1-1, se va decide la golaverajul general. Acum Steaua are -7, Basel are 0, deci ar fi nevoie de înfrîngeri la scoruri astronomice pentru elveţieni. Exemplu: 0-5 cu Chelsea, 0-3 la Schalke.

Cum ar putea termina pe locul 2 şi să se califice în Champions League
- Steaua să cîştige şi cu Schalke, şi la Chelsea; Basel să facă maximum două puncte, iar Schalke să nu cîştige cu Basel acasă. Steaua ar face 8 puncte, iar Schalke şi Basel ar ajunge la maximum 7.

1 gol a marcat Steaua împotriva lui Schalke în cele 3 meciuri disputate în EL şi UCL în ultimii 2 ani: 0-0 şi 1-2 în 2011, 0-3 în actuala grupă de Ligă

3,5 milioane de euro e suma pe care UEFA o acordă fiecărei echipe care se califică în primăvara Champions League

200 de mii de euro ar fi bonusul Stelei pentru o calificare în primăvara Europa League

5 calificări în primăvara europeană a reuşit Steaua în ultimul deceniu, toate în Cupa UEFA şi Europa League

151 e cota la pariuri ca Steaua să continue cursa în primăvara UCL. Basel are 5,50, iar Schalke 1,14

Echipe probabile Steaua - Schalke 04:

Steaua: Tătăruşanu, Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Bourceanu, Prepeliţă - Ad. Popa, Chipciu, Tănase - Piovaccari
Rezerve: Niţă, Ad. Cristea, Stanciu, Neagu, Varela, Kapetanos, Iancu
Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Schalke 04: Fahrmann - Uchida, Howedes, Matip, Aogo - Jones, Neustadter - Farfan, Meyer, Draxler - Boateng
Rezerve: Unnerstall, Hoogland, Santana, Kolosinac, Obasi, Fuchs, Szalai
Antrenor: Jens Keller

Arbitru: Bas Nijhuis. Asistenţi: Rob van de Ven, Charles Schaap (toţi din Olanda)

596425-clasament-grupa-e.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Hildebrand lăsat acasă!
Jens Keller a decis să nu-l convoace pentru partida de astăzi, de la Bucureşti, pe portarul Timo Hildebrand, după greşelile pe care acesta le-a făcut în ultimul meci din Bundesliga, pe care nemţii l-au terminat la egalitate cu Frankfurt, după ce "minerii" au condus cu 2-0. Se pare că portarul ar fi şi accidentat, acuzînd dureri la şold.

"Putem termina pe 3"
Fundaşul Lukasz Szukala a vorbit la Dolce despre partida din această seară: "Va fi un meci foarte dificil. Schalke e o echipă foarte bună. Matematic avem şanse la locul 3, iar eu cred pînă în ultima clipă că putem ajunge în primăvară".

Chipciu nu se teme
Cu şanse mari să fie titular diseară, Alexandru Chicpiu a discutat la Digi despre jocul cu Schalke: "Vom juca pentru a cîştiga, ne interesează doar victoria pentru că e ultima şansă pentru a ne mai agăţa de o calificare în primăvară. E momentul să ne ridicăm la nivelul Champions League!".

INBOX:
- Echipa Under 19 a Stelei va juca împotriva lui Schalke de la ora 16:00 la baza sportivă de la Mogoşoaia. Preţul unui bilet este de 5 lei, iar partida va fi în direct pe DigiSport.
- Suporterii care vor merge astăzi la meci pot dona către Fundaţia Mihai Neşu monedele înainte de intrarea în stadion. În plus, doritorii pot dona 2 euro trimiţînd un SMS la 8837.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (61)
microbuzulbotosani
microbuzulbotosani  •  26 Noiembrie 2013, 20:52

steaua va castiga cu siguranta impotriva lui chealsea.tot ce ramane este ca basel sa faca egal cu shalke, in cazul in care romanii bat azi.

van_daame
van_daame  •  26 Noiembrie 2013, 20:27

Timp de calcule va mai fi la anu... acuma-i degeaba...

alcaloid
alcaloid  •  26 Noiembrie 2013, 17:23

Articol de Craitoiu...se vede...cica sa facem calcule...AHAHAHHAHAHA! Pai da...calculam asa: 2 batai si 2 egaluri. 2 puncte. Joci cu Schalke si cu Chelsea. Egal e maximul ce se poate obtine azi. IAr cu Chelsea, daca rezervele lor si-ar face exhipa, ar iesi campioni in Romania detasat! Deci, Craitoiule, zi aicea cu calculele tale...ca au valoare ce dracu..

Vezi toate comentariile (61)
Comentează