INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MANCHESTER UNITED - VILLARREAL 2-1

Salvatorul de serviciu! King Ronaldo și noile sale recorduri

Salvatorul de serviciu! King Ronaldo și noile sale recorduri // sursa foto: Imago
Salvatorul de serviciu! King Ronaldo și noile sale recorduri // sursa foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 30 septembrie 2021 14:57 / Actualizat joi, 30 septembrie 2021 14:57

Duelul Manchester United - Villarreal (2-1) a fost decis la ultima fază de golul lui Cristiano Ronaldo (36 de ani), care a dovedit încă o dată de ce este regele Champions League.

Leo Messi nu putea rămâne fără replică după golul marcat marți cu Manchester City, primul în tricoul lui PSG. Eternul său rival în lupta cu recordurile, Cristiano Ronaldo, a prins din zbor provocarea argentinianului și i-a răspuns la o zi distanță, tot în Liga Campionilor, cu un gol capital pentru Manchester United

Învinsă surprinzător de Young Boys în primul joc al grupei F (1-2), echipa engleză avea mare nevoie de victorie cu Villarreal, în remake-ul ultimei finale a Europa League, pierdută dramatic în mai la loviturile de departajare (10-11).

Cristiano Ronaldo, celebrat de Usain Bolt

La ultima fază, atacantul portughez l-a învins cu un șut din unghi pe Rulli, după o fază la care au mai participat Fred și Lingard, provocând nebunia pe „Old Trafford”. A celebrat ca un rege golul de 2-1. Și-a aruncat tricoul în fața suporterilor în delir și a rămas la bustul gol, înainte de a fi sufocat de îmbrățișările colegilor. 

În tribună, Sir Alex Ferguson a sărbătorit cu pumnii în aer, iar Usain Bolt s-a bucurat ca un ultras. Era minutul 90+5 și răsturnarea de scor pecetluită, după patru dueluri anterioare cu "Submarinul Galben" terminate toate 0-0 în timpul regulamentar!

A fost seara unor noi recorduri pentru Cristiano:

  • Jucătorul cu cele mai multe prezențe în Ligă începând din grupe (178), depășindu-l pe Iker Casillas, fostul coleg de la Real. Sunt 54 la United, 101 la Real și 23 pentru Juventus;
  • Golul de miercuri este al 12-lea înscris în prelungiri în Ligă (Messi are șase);
  • Al 41-lea gol câștigător în Ligă, tot înaintea argentinianului, rămas la cota 38;
  • Al 136-lea gol în Ligă, deasupra lui Messi (121 în 151 de partide) și a lui Lewandowski (77 în 98);
  • Cel mai târziu gol câștigător în Ligă al lui United (94'13"), întrecându-l pe Solskjær în finala Ligii cu Bayern 1999 (92'17").

„Cristiano înscrie când trebuie”

„Dacă nu am fi învins acum, ar fi fost complicat să mai contăm în calculele calificării”, a spus Ronaldo. Care a ajuns la cinci goluri în cinci apariții după revenirea la United. „Când îl ai pe Ronaldo în teren, întotdeauna există șanse și speranțe. Este foarte bun în fața porții și înscrie când trebuie, influențând evoluția fiecărui jucător”, l-a completat Solskjaer.

VIDEO Marius Niculae, dezvăluiri incredibile despre Cristiano Ronaldo: „Nu credeam că poate să-mi facă asta”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Verdict după ședința de urgență de la Barcelona » Koeman rămâne și pentru meciul cu Atletico!

S-au răzbunat pe Mircea Lucescu și i-au vandalizat steaua de pe „Walk of Fame”!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează