INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BENFICA - BARCELONA 3-0

UPDATE Verdict după ședința de urgență de la Barcelona » Koeman rămâne și pentru meciul cu Atletico!

Ședință de urgență la Barcelona » Koeman, sacrificat?! // sursa foto: Imago
Ședință de urgență la Barcelona » Koeman, sacrificat?! // sursa foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 30 septembrie 2021 12:31 / Actualizat joi, 30 septembrie 2021 14:19

Joan Laporta a convocat în această dimineață o ședință de urgență cu cei mai importanți oficiali ai Barcelonei, după 0-3 cu Benfica. Ronald Koeman are orele numărate pe „Camp Nou”. Italianul Andrea Pirlo a apărut pe lista posibililor înlocuitori.

UPDATE 14:15 » Ronald Koeman, păstrat și pentru meciul cu Atletico!

Mundo Deportivo a anunțat în cursul zilei de joi că, deși conducătorii Barcelonei se gândesc să îl schimbe, Ronald Koeman va sta pe bancă și la meciul cu Atletico Madrid.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Rar vezi o Barcelona ca aceasta a lui Ronald Koeman. Încă o înfrângere severă, 0-3 cu Benfica, și cifrele se înșiră alarmant, în spatele unui joc plat, fără ritm, fără șuturi pe poartă, fără goluri!

Barcelona nu mai pierduse primele două meciuri în Europa de aproape 50 de ani!

  • În două meciuri jucate în grupele Ligii, Barça a tras în total de 13 ori, cinci cu Bayern, opt cu Benfica, dar nu a cadrat nicio minge. Zero în 180 de minute!
  • A pierdut ambele partide, același scor, 0-3. E întâia oară când echipa blaugrana pierde primele două jocuri într-o competiție europeană după aproape o jumătate de secol. Mai exact, de 49 de ani, din 1972 (1-3 și 0-1 cu FC Porto în turul 1 al Cupei UEFA).
  • Avându-l pe antrenorul olandez, a ajuns la cinci confruntări de Ligă consecutive fără victorie: 0-3 cu Juventus, 1-4 și 1-1 cu PSG, 0-3 cu Bayern, 0-3 cu Benfica. Patru eșecuri, un egal și golaveraj 2-14! Catalanii nu mai trecuseră printr-o serie similară din 1997.
  • În actuala stagiune de Champions, e printre cele mai slabe formații în două etape disputate. Dintre cele 32 de participante la grupe, numai Malmö stă mai rău. Tot două înfrângeri, dar 0-7 golaveraj. Barcelona are 0-6.

Președintele Laporta s-a dus în vestiar când Koeman nu era acolo

În asemenea condiții, Ronald Koeman nu mai poate rămâne pe „Camp Nou”. „Nu mă mai întrebați despre viitorul meu, pentru că nu este în mâinile mele. Chiar dacă, întotdeauna, vinovat este considerat antrenorul. Jucătorii mă susțin. Clubul, nu știu”, a declarat tehnicianul batav.

Prezent pe stadion miercuri seară, același "Da Luz" din Lisabona unde s-a jucat și 2-8 cu Bayern, din "sferturile" CL 2019-2020, Joan Laporta a coborât în vestiar. Președintele voia doar să discute cu jucătorii, când Koeman era la conferință. Apoi, a plecat valvârtej la aeroport. Nu a anunțat nimic despre soarta antrenorului, însă era hotărât.

Xavi, favorit. Pirlo, marea surpriză

În această dimineață, Laporta i-a chemat pe cei mai importanți conducători ai clubului într-o ședință de urgență. Vicepreședintele Rara Yuste, directorul Mateu Alemany și consilierul președintelui, Enric Masip.

Potrivit jurnaliștilor iberici, orele lui Koeman la Barcelona sunt numărate. Foarte probabil, va fi concediat chiar astăzi, înaintea partidei cu Atletico de sâmbătă.

Cine îl va înlocui? Două nume ies în evidență: Xavi Hernandez, o legendă blaugrana, acum la Al-Sadd, și alt catalan, Roberto Martinez, selecționerul Belgiei. În spate, încă trei candidați. Oscar Garcia, tehnicianul lui Reims, Marcelo Gallardo, de la River Plate, și marea surpriză, Andrea Pirlo, italianul înlocuit în vară după numai un sezon la Juventus.

13 înfrângeria suferit Ronald Koeman ca antrenor al Barcelonei (37 de victorii, 12 egaluri)

69 de goluria primit echipa catalană cu olandezul pe bancă în 62 de meciuri (a marcat 133)

407 zileau trecut de când a fost numit Koeman la formația blaugrana (l-a înlocuit pe Quique Setien)

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Echipă din Liga 1 alături de Sheriff Tiraspol în TOP 5 surprize din istoria recentă a UCL

Scandal în paradis! Mama lui Cristiano Ronaldo se opune căsătoriei cu Georgina Rodriguez: „Vrea doar bani!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
melcul_furios
melcul_furios  •  30 Septembrie 2021, 15:40

La Barcelona se evita realitatea din rasputeri. Degeaba dau vina pe antrenor cand ei nu au jucatori. Practic jumate din echipa sunt copii de la academie care acum 1-2 ani jucau la Barcelona B si sunt asa de buni ca nu pot trece cu BArcelona B din divizia a 3-a in divizia a 2-a insa acum lumea are pretentia ca ei sa fie la nivel de CL. Totul bazat pe faptul ca acum 10 ani au avut cativa jucatori foarte buni formati in academie. O echipa se construieste cu bani, cand nu se mai baga bani totul dispare, exact ca la Milan care era super echipa cand arunca bani Berlusconi si de 10 ani e o echipa de pluton.

jgcwgwgvgebtr
jgcwgwgvgebtr  •  30 Septembrie 2021, 14:44

Koeman a fost pus acolo drept pedeapsa pentru jucatori, pentru ca au pierdut impotriva Bayernului. Acum jucatorii au obtinut aceste rezultate drept pedeapsa pentru conducere, pentru ca l-au pus pe Koeman antrenor.

ripensistu
ripensistu  •  30 Septembrie 2021, 14:23

Sa inteleaga si ei odata ca fotbalul e un sport de echipa format din 11 jucatori, nu din 10 *** si un "superstar".

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează