INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ATLETICO - CITY 0-1 LA GENERAL

FOTO Boicot la Atletico Madrid - Manchester City » Tot stadionul a început să huiduie gestul englezilor: „Nu-i înțeleg”

Înainte de începerea partidei Atletico Madrid - Manchester City („sferturile” Ligii Campionilor, manșa retur), jucătorii „cetățenilor” au fost huiduiți pe Wanda Metropolitano.
Înainte de începerea partidei Atletico Madrid - Manchester City („sferturile” Ligii Campionilor, manșa retur), jucătorii „cetățenilor” au fost huiduiți pe Wanda Metropolitano.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 aprilie 2022 22:37 / Actualizat joi, 14 aprilie 2022 00:37

Înainte de începerea partidei Atletico Madrid - Manchester City („sferturile” Ligii Campionilor, manșa retur), jucătorii „cetățenilor” au fost huiduiți de tot stadionul, pe Wanda Metropolitano.

Motivul? Suporterii spanioli au dorit să boicoteze momentul în care jucătorii antrenați de Pep Guardiola au îngenuncheat în semn de solidaritate cu mișcarea „Black Lives Matter” și lupta împotriva rasismului. 

Boicot la Atletico Madrid - Manchester City » Tot stadionul a început să huiduie gestul englezilor: „Nu-i înțeleg”

Fotbaliștii de la Atletico Madrid au rămas în picioare. 

„Nu înțeleg de ce gestul jucătorilor de la Manchester City este fluierat. Nu-mi explic, pur și simplu!”, a punctat Dani Garrido, jurnalist Cadena SER, citat de AS.

După 0-0 în retur, Manchester City merge în semifinale (1-0 la general).

De unde a pornit gestul de a îngenunchea

Prima persoană care a îngenuncheat la un eveniment sportiv în semn de protest a fost fundașul de fotbal american Colin Kaepernick, în 2016.

Nu a vrut să stea în picioare în timpul intonării imnului național al SUA înainte de meciuri, motivând că „nu mă voi arăta mândru de un steag al unei țări oprimă negrii și oamenii de culoare”. Kaepernick a vorbit cu veteranul de război și fostul jucător al NFL, Nate Boyer, și a decis să îngenuncheze în timpul imnului național, pentru că a considerat că este mai respectuos decât să stea jos.

După moartea lui George Floyd, în 2020, îngenuncherea a devenit o imagine frecventă la demonstrațiile pentru egalitatea rasială din întreaga lume. Mesajul a fost politizat de mișcarea Black Lives Matter, cea care susține că reprezintă cetățenii de culoare de peste Ocean îngrijorați de „rasismul sistemic din societatea americană”.

Arsene Wenger, la bustul gol! Fantastic cum se menține la 72 de ani! » S-a pozat pe plajă: „Mai bine decât arăt eu la 26. Cum e posibil?”

Imagini de arhivă antologice în primul episod din noua serie FIFA, dedicat lui Gică Hagi: „Regele”, Becali și Balint, la plimbare, după Revoluție

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
7148679238539853
Baiat Bun  •  14 Aprilie 2022, 17:03

Dacă Guardiola promovează astfel de fotbal păcat pentru că este un antrenor foarte bun.. atlético Madrid merita să câștige... ????????????????????????????

befree
befree  •  14 Aprilie 2022, 12:27
Postat de chinese_democracy pe 14 Aprilie 2022, 08:24

De asta spaniolii sunt printre cei mai saraci din Europa. :)

De asta esti printre cei mai prosti din oraș...

blatistu49
blatistu49  •  14 Aprilie 2022, 10:12

bine au facut spaniolii sportul nu i politica teatru ieftin cu mersul piticului teerminati odata

Vezi toate comentariile (11)
Comentează