INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CONFLICT

Scandal uriaș în Liga Campionilor! „Sunt atâția bani la mijloc, cum să faci așa ceva?”

Danny Makkelie (stânga), arbitrul care ar trebui să „fluiere” Manchester City - Lyon // foto: Guliver/gettyimages
Danny Makkelie (stânga), arbitrul care ar trebui să „fluiere” Manchester City - Lyon // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 august 2020 14:51 / Actualizat vineri, 14 august 2020 20:00

Meciul dintre Manchester City și Lyon, din sferturile Ligii Campionilor, ar trebui să fie arbitrat de olandezul Danny Makkelie (37 de ani), decizie care îi nemulțumește cumplit pe francezi.

Formația din Hexagon este îndemnată să se plângă cu privire la alegerea arbitrului, din cauza unui posibil conflict de interese. Parcursul lui Lyon ar putea avea un impact profund asupra lui Ajax, gigantul club olandez.

De ce? Dacă Manchester City câștigă, Ajax se va califica automat în grupele Ligii Campionilor sezonul viitor. Dacă Lyon trece de englezi și apoi câștigă competiția, Ajax va trebui să dispute un play-off, iar o eventuală eliminare în rundele preliminare ar cauza consecințe serioase pe plan financiar.

„UEFA nu ar fi trebuit să îl pună pe Makkelie în această poziție”, tună un fost arbitru batav

Dick Jol, fost arbitru olandez, consideră că UEFA a greșit numindu-l pe conaționalul său la centrul partidei din Ligă. „UEFA nu ar fi trebuit să îl pună pe Danny Makkelie în această poziție. Niciodată! Puteți să vă imaginați ziarele din Franța? Vor începe să critice dinainte ca meciul să înceapă. Financiar - și sportiv - sunt atât de multe la mijloc. Makkelie nu este vinovat, nu mă îndoiesc de integritatea lui nici măcar pentru o secundă. 

Are o reputație bună la UEFA și un parcurs foarte bun în ceea ce privește cariera sa internațională, dar ce se întâmplă dacă îi acordă un penalty lui City spre finalul meciului? Dacă City câștigă, va fi arătat cu degetul”, a spus acesta pentru De Telegraaf, citat de Goal.

Dacă Lyon va depune o plângere, este foarte posibil ca arbitrul să fie înlocuit.

Mai multe știri din Liga Campionilor:

Barcelona - Bayern Munchen, liveTEXT de la 22:00 » Meci demn de o finală în sferturile Ligii!

Scandal la pauză! Nagelsmann sugerează că Diego Simeone s-a purtat urât față de el: ”Eu nu aș fi făcut acel gest”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
gabri80el
gabri80el  •  14 August 2020, 19:52
Postat de ciprian_451fh pe 14 August 2020, 16:33

CFR a jucat toate meciurile, deci merita să fie campioană, indiferent câtd etape a fost pe primul loc. Dinamo, dacă juca toate meciurile și termina pe loc retrogradabil, abia atuncea puteai zice că meritau să retrogradeze.

atata timp cat dinamo este pe loc retragradabil se considera retraogradata.Asa cum spui ca se poate scapa de la retrogradare , poti spune ca avea sanse sa si piarda oate meciurile asa ca nu va mai umflati in pene ca mai aveati meciuri.Meciuri aveti de 20 si ceva de etape si tot retrogradati sunteti.Din pacate dinamo a facut nu doar clubul de ras ci intreaga liga.nu cred ca vor scapa de rusinea asta in urmatorii 10 ani.este rusinos sa schimbi regulile in timpul jocului chiar daaca te numesti dinamo.mi-e jena mie de prostia lor apoi mi-e scarba de tot ce inseamna liga 1 pentru ca din cauza acestor decizii s-a ajuns la acest nivel de amatorism. si apoi dam vina doar pe jucatori ca-s petarde dar niciodata nu ne gandim ca jucatorii ajung pe teren doar datorita conducerii, nu invers.Rusine! Dinamo ramane , Liga retrogradeaza!felicitari , acum toate echipele sunt in liga 2 :))))

gabri80el
gabri80el  •  14 August 2020, 19:41
Postat de ang3ldev1ls pe 14 August 2020, 16:43

maUEFiA

faptul ca va castiga manchester city nu-i nicio mafie , pare o normalitate . va fi doar un meci de soarecele cu pisica

gabri80el
gabri80el  •  14 August 2020, 19:39

auzi la astia "Francezii ar suferi drastic pe plan financiar dacă ar fi eliminați" cum naiba sa sufere pe plan financiar ca ei nici nu se gandeau sa ajunga pana aici chiar daca este o echipa bunicica.la asemenea nivel n-ai nicio garantie ca te poti califica.chiar voi fi curios cum vor fi " afectati financiar" dupa ce vor pierde :))). daca ei vor fi afectati ce sa mai spunem de juventus

Vezi toate comentariile (8)
Comentează