INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Schimbări uluitoare în Liga Campionilor! Cum va arăta competiția din 2024

Schimbări uluitoare în Liga Campionilor
Schimbări uluitoare în Liga Campionilor

Articol de - Publicat marti, 09 martie 2021 10:25 / Actualizat marti, 09 martie 2021 14:00

Andrea Agnelli, proprietarul lui Juventus și președintele ECA, cere ca două dintre marile cluburi care nu se califică direct în Liga Campionilor din campionatele interne să fie admise totuși în competiția-regină. Și grupările ce participă în Champions să nu poată transfera jucători între ele.

Cel târziu în aprilie, Comitetul Executiv UEFA va confirma noua Ligă a Campionilor, care se va lansa în 2024. Cu 225 de meciuri în total, o sută în plus față de actuala CL, și fără grupe, cele 36 de echipe (în loc de 32) urmând să se întâlnească în prima fază într-un "sistem elvețian" (model propus de Edwin van der Sar, directorul executiv al lui Ajax, în 2019), ca la șah: fiecare va juca zece meciuri cu zece adversari diferiți (cinci acasă, cinci în deplasare; fără tur-retur).

Liverpool, locul 8 în Premier League, acces în Liga Campionilor!

Andrea Agnelli, patronul lui Juventus și președintele ECA (Asociația Cluburilor Europene), vrea ca două dintre cele patru tichete în plus să fie rezervate marilor echipe care nu au reușit să se califice în Champions League din campionatele interne (s-ar folosi o ierarhie a coeficientului UEFA pentru ultimele 5 sezoane în Ligă), scrie The Times, "o plasă de siguranță pentru puteri". 

De genul Liverpool (8 în Premier), Arsenal (10) sau Dortmund (6 în Bundesliga) acum. "Trebuie să vedem cum alocăm acele patru locuri. Un echilibru între biletele pentru campioane și cele pentru meritocrația europeană", afirmă Agnelli.

Un transfer de genul Neymar ar fi interzis

Tot acesta se așteaptă și la o schimbare importantă în mercato. Ce pretinde Agnelli? Cluburile implicate în Ligă să nu mai aibă voie să transfere jucători între ele. De exemplu, să se interzică o mutare precum a fost cea a lui Neymar, cumpărat de PSG în 2017 de la Barcelona cu 222 de milioane de euro. "Nu ar mai fi tranzacții de sute e milioane între grupările participante în Champions League. Poate că se vor concentra pe cei mai buni fotbaliști din țările mai mici".

VIDEO Sergiu Costin rememorează experiența din Champions League

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev, ia atitudine în disputa dintre Mircea Lucescu și ultrași

A înghițit 40 de pastile după ce l-a prins pe fotbalist cu amanta: „Al doilea glonț pe care i-l oferi cuiva care nu te-a nimerit!”

Playtech: ȘOCANT! Florin Ristei, derapaj GRAV la adresa Ramonei Olaru la Neatza. Răzvan Simion a intervenit prompt


Comentarii (3)
dobrinibamus
dobrinibamus  •  09 Martie 2021, 16:04
Postat de amoniac pe 09 Martie 2021, 14:33

Participa locul 8 din vest si niciun loc 1 direct de la noi. Sa traiti domnul Mitica, sa traiti domnul Sandu, fara "investitiile" si managementul dvs nu am fi ajuns aici. Iar acum e prea tarziu... doar jurnalistii nostrii mai vad fotbalisti in tara asta. Restul e politica, acum si la Uefa.

Inca din anii comuinismului (la noi) se vorbea ca Westu' pregateste ceva. Acest ceva se numeste azi Liga Campionilor. Le-a trebuit ceva timp ca sa o indeplineasca si s-o imbunatatzeasca continuu ... dar pentru ei doar... ce credeati? Ultimul "curajos" presedinte de UEFA, Lehnard Johanson (inaintea lui Platini - coruptu pana-n gat) a afirmat: "Omanei buni ... am dat nastere unui monstru". Acest monstru este exact LC ... in termeni de bani, organizare si influentza. Chiar isi face cineva iluzia ca ... oricare era in locu lui Sandu et comp. putea sa faca ceva ? Nimeni ! Atata ca ... la fel ca orice roman supus si umil, dar dornic de imbogatzire si marire (de asta mica est-europeana) a actionat si el in consecinta ! Nu ii iau apararea - Doamne fereste - dar nu se putea nimeni opune ... acestui plan ! De asta am ajuns aici ...

amoniac
amoniac  •  09 Martie 2021, 14:33

Participa locul 8 din vest si niciun loc 1 direct de la noi. Sa traiti domnul Mitica, sa traiti domnul Sandu, fara "investitiile" si managementul dvs nu am fi ajuns aici. Iar acum e prea tarziu... doar jurnalistii nostrii mai vad fotbalisti in tara asta. Restul e politica, acum si la Uefa.

989442144408098
Suciu Mihai  •  09 Martie 2021, 11:27

=)) ce foame de bani pe astia. Eu zic sa mearga mai departe...echipele lor sa joace cu 22 de jucatori pe teren, sa nu primeasca cartonase dar sa primeasca goluri marcate din orice pozitie penala (offsaid, hent orice) de fiecare data iar oamenii "aia negrii" cu fluier sa ii ajute la fiecare faza. Daca joaca cu o echipa din aia de "inferiori" sa porneasca scorul de la 3-0 pentru ei si macar stim o treaba

Vezi toate comentariile (3)
Comentează