INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ȚSKA MOSCOVA - REAL MADRID, AZI, 22:00, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP.RO

Se întoarce la locul faptei » Hațegan conduce meciul campioanei Europei, la 5 ani după ce a fost în mijlocul unui scandal rasist

Hațegan, în mijlocul incidentelor la Moscova. Pe banderola lui Touré scria
Hațegan, în mijlocul incidentelor la Moscova. Pe banderola lui Touré scria "NO TO RACISM"

Articol de - Publicat marti, 02 octombrie 2018 09:12

Ovidiu Hațegan se întoarce la Moscova pentru un meci al lui ȚSKA. În 2013, UEFA a declanșat o anchetă pentru a vedea dacă arbitrul a respectat procedura în cazuri de rasism.

Astăzi, Ovidiu Hațegan e din nou la Moscova, și tot la un meci al lui ȚSKA. Împotriva lui Real Madrid, campioana Europei. Ultima experiență, în urmă cu cinci ani, n-a fost prea plăcută. Atunci, s-a declanșat un mare scandal.

"Sunt revoltat"

Pe 23 octombrie 2013, arădeanul a arbitrat ȚSKA tot în grupele Ligii, la 1-2 cu Man. City.

În repriza a doua, auzind fanii ruși cum imitau sunetele maimuțelor, Yaya Touré, căpitanul ivorian al oaspeților, l-a anunțat pe "central" ce se întâmplă.
Era furios, protestând împotriva rasismului.

"I-am zis arbitrului, sunt revoltat. Este incredibil, e foarte trist. Sper ca UEFA să acționeze pentru a opri acest fenomen. Unele scandări din tribune au fost revoltătoare", avea să spună Touré la sfârșit.

A făcut ce trebuia

Partida a continuat și, zilele următoare, Hațegan a fost pus la zid. "Acest arbitru n-ar mai trebui delegat niciodată. A eșuat. Nu a făcut ce se aștepta de la el", a declarat lordul Ouseley, președintele organizației Kick it Out.

I s-a reproșat că nu a respectat protocolul în cazuri de rasism, iar Platini, președintele UEFA la acea vreme, a cerut deschiderea unei anchete.
S-a demonstrat că Hațegan a făcut exact ce trebuia. A oprit jocul, a anunțat directorul UEFA însărcinat cu securitatea să avertizeze publicul să înceteze, urmând să suspende meciul definitiv dacă scandările rasiste s-ar fi repetat. Numai că acel oficial nu a declanșat procedura cerută de arbitru.

Și "centralul", care a reluat întâlnirea pe arena Himki, a fost absolvit de orice vină. Directorul UEFA a fost concediat.

Vezi și: Bătălia ascunsă de pe piața transferurilor » Trei echipe uriașe l-au vrut pe Ronaldo! De ce a semnat cu Juventus

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează