INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BASAKSEHIR

Sebastian Colțescu, derapaj rasist în Liga Campionilor. Rio Ferdinand laudă reacția jucătorilor: „Bașakșehir și PSG au făcut un pas în direcția corectă, au arătat unitate”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 decembrie 2020 00:50 / Actualizat miercuri, 09 decembrie 2020 19:40

Istanbul Bașakșehir și PSG au părăsit terenul în ultima etapă din grupele Ligii Campionilor, după ce arbitrul Sebastian Colțescu (43 de ani) a folosit o expresie rasistă la adresa lui Pierre Webó (38 de ani), oficial al oaspeților.

Rio Ferdinand, legenda lui Manchester United, a cerut ca cei care conduc UEFA și FIFA să ia măsuri împotriva incidentelor de rasism după derapajul lui Sebastian Colțescu. Acesta a făcut trimitere și la meciul dintre Millwall și Derby din eșalonul secund al Angliei, unde fanii prezenți i-au huiduit pe jucătorii care s-au pus în genunchi în semn de sprijin a acțiunii „Black Lives Matter”.

„Am avut incidentele de la meciurile lui Millwall și PSG în aceeași săptămână. Momentan nu trece o săptămână fără un incident de acest gen. Suntem în momentul în care trebuie făcut ceva. O spunem tot timpul, dar conducătorii fotbalului trebuie să ia măsuri. Acesta este un pas în direcția corectă (n.r. - jucătorii care părăsesc terenul) - arătând unitate în acest sens, dar nu pot fi lăsați doar jucătorilor să facă acest lucru”, a declarat Rio Ferdinand.

Derapajul rasist al lui Sebastian Colțescu din PSG - Bașakșehir, subiectul serii în Europa

  • Tabloidul german Bild: „Meciul de la Paris oprit. Acuzații de rasism împotriva celui de-al patrulea arbitru”
  • The Sun: „Jucătorii au părăsit terenul, ca protest după un abuz rasist"
  • Gazzetta dello Sport: „Frază rasistă a arbitrului de rezervă. Indignați, fotbaliștii s-au dus la vestiare”
  • Marca: „Scandal. «Nu mă numi negru!»”
  •  L'Equipe: „Acuzat de rasism. Joc întrerupt”

VIDEO. Adrian Porumboiu despre Ovidiu Hațegan: "Are reminiscențe când le arbitrează pe CFR și pe Dinamo!"

Citește și alte știri despre PSG - Bașakșehir: 

VIDEO Demba Ba l-a confruntat pe Sebastian Colțescu, după expresia rasistă: „Ascultă-mă! De ce spui asta?!”

UEFA, ședință de urgență după replica rasistă a lui Sebastian Colțescu!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close