INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  RASISM

Editorial inedit într-o publicație maghiară, după scandalul de la PSG - Bașakșehir: „Je suis român”

Neymar și Sebastian Colțescu, în PSG - Istanbul Basaksehir
Neymar și Sebastian Colțescu, în PSG - Istanbul Basaksehir

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 decembrie 2020 12:55 / Actualizat vineri, 11 decembrie 2020 13:53

Jurnalistul maghiar Pataki Tamas a publicat un editorial de susținere pentru arbitrul Sebastian Colțescu în publicația „Magyar Nemzet” (Națiunea Maghiară), intitulat „Je suis român”.

Arbitrul român Sebastian Colțescu a ajuns în atenția presei din întreaga lume după ce un scandal cu tentă rasistă a izbucnit la Paris, în meciul dintre PSG și Istanbul Bașakșehir. Colțescu s-a referit la Pierre Webo, antrenorul secund al lui Basaksehir, drept „ăla negru”, iar în acel moment lucrurile au degenerat. Echipele au ieșit de pe teren, meciul reluat o zi mai târziu, cu o altă brigadă de arbitri.

„Je suis român”, editorialul pro Sebastian Colțescu

În apărarea arbitrului român a sărit jurnalistul maghiar Pataki Tamas, cu un editorial în „Magyar Nemzet”, în care critică corectitudinea politică care înconjoară incidentul.

„Negru. În română, asta înseamnă «negru». Nici mai mult, nici mai puțin. Când Sebastian Colțescu a spus acel cuvânt, nu se gândea că își va încheia cariera astfel. Nu se gândea că ar reprezenta un motiv de scandal pentru președintele Turciei, care să vorbească despre fotbaliștii care se aruncă pe teren ca niște fete sensibile, care plâng după dreptate”.

Aceta a continuat să critice fotbaliștii celor două echipe: „Fotbaliștii turcilor nu au vrut să continue meciul, jucătorii de culoare de la PSG s-au plâns la rândul lor, de parcă nu erau jucători care câștigă milioane de euro, ci fetițe preșcolare. Îi admir totuși că au părăsit terenul fără a îngenunchea - din solidaritate pentru mișcarea Black Lives Matter.

Acesta nu înțelege cum cuvântul „negru” este în regulă atunci când vine vorba despre mișcarea „Black Lives Matter”, dar acum este privit într-un mod scandalos. „Acel negru e OK, iar acesta nu pentru că este spus de un român?”

În încheiere, jurnalistul scrie: „Așadar, astăzi «je suis» este românesc. Pentru că vom fi cu toții români dacă lăsăm poliția rasismului și gândirii să se revolte”.

VIDEO. Mourinho reacționează după scandalul provocat de Colțescu: „Doar asta poate face acum” » Ce spune despre Hațegan

Citește mai multe știri despre Sebastian Colțescu:

Ultimele detalii despre „cazul Colțescu” » UEFA îi anchetează și pe turci! Cine ar fi spus „românii sunt țigani” + ce riscă Hațegan

Pierre Webo a rupt tăcerea după scandalul de la Paris: „Arbitrul a depășit orice limită”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
cneius
cneius  •  12 Decembrie 2020, 18:08

Bravo lui !

3929235493767026
Florea Dumitru  •  12 Decembrie 2020, 11:54

Je suis roumain ,je suis Colțescu. Bravo Colțescu ,nu esti vinovat cu nimic.Jos mafia neocomunista care ***.!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

basistul
basistul  •  11 Decembrie 2020, 22:12

JOS CENZURA GSP-ISTA! Daca vreti sa va aratati solidaritatea ... nu mai comentati pe acest tabloid infect ...:))

Vezi toate comentariile (8)
Comentează