INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MANCHESTER CITY - LYON 1-3

MANCHESTER CITY - LYON 1-3. Semifinale istorice în Liga Campionilor: e pentru a doua oară în 64 de ediții când se întâmplă asta

City a fost eliminată de Lyon în sferturile Ligii // FOTO: Guliver/GettyImages +33   FOTO
City a fost eliminată de Lyon în sferturile Ligii // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 august 2020 08:20 / Actualizat duminica, 16 august 2020 08:50

Lyon, echipa lui Ciprian Tătărușanu, a reușit un rezultat spectaculos și a eliminat-o pe Manchester City în sferturile UEFA Champions League, după o victorie clară, 3-1.

  • RB Leipzig – PSG, marți 18 august, ora 22:00, Stadion „Da Luz”
  • Bayern Munchen – Lyon, miercuri 19 august, ora 22:00, Stadion „Jose Alvalade”

Cele două semifinale vor fi liveTEXT, video și foto pe GSP.ro și în direct pe Look Plus, Digi Sport și TV Telekom Sport

Echipa lui Rudi Garcia joacă pentru a doua oară în istorie în semifinalele UEFA Champions League. În 2010, francezii se duelau tot cu Bayern Munchen și pierdeau în dublă manșă, 0-1 și 0-3.

RB Leipzig, PSG, Bayern Munchen și Lyon sunt cele patru semifinaliste din Liga Campionilor, fiind pentru prima dată din sezonul 1995-1996 când Spania sau Anglia nu au nicio reprezentată în penultimul act. În plus, Franța are în premieră în istoria Champions League două echipe în această fază. 

Mai mult, începând cu 1956, de la startul ediției, este doar a doua oară în istorie când Spania, Anglia sau Italia nu au nicio echipă în semifinale. Prima dată s-a întâmplat în sezonul 1990-1991, când Steaua Roșie Belgrad, Marseille, Spartak Mosova și Bayern Munchen ajungeau în careul de ași.

12este numărul sezoanelor în care Bayern Munchen a ajuns în semifinalele UEFA Champions League

 Franța - Germania 1-7 la trofee Champions League

PSG și Lyon au șansa să devină a doua echipă din Franța care câștigă Liga Campionilor, după triumful lui Olympique Marseille, în 1993. Reims, de două ori, Marseille, Saint Etienne și Monaco au jucat și ele în finală, dar au pierdut.

Germania are 7 succese în Liga Campionilor: Bayern Munchen (5), Hamburg (1) și Borussia Dortmund (1). Nemții au și 10 finale pierdute: Bayern Munchen (5), Hamburg (1), Borussia Dortmund (1), Eintracht Frankfurt (1), Bayer Leverkusen (1), Borussia Mönchengladbach (1).

2005-2006a fost ultimul sezon în care Leo Messi sau Cristiano Ronaldo nu au fost în semifinalele Ligii

FOTO. Imagini tari de la Manchester City – Lyon

+29 FOTO

VIDEO Bătălia Cotelor - episodul 2 » Cine a avut curajul să parieze asta la Barcelona - Bayern? + Două controverse majore pentru meciurile din Europa League 

Citește mai multe știri din UEFA Champions League:  

Theodor Jumătate, șocat de Guardiola: „Pep, geniul sinucigaș. O primejdie pentru propria echipă”

ULUITOR! Lyon și Tătărușanu, în semifinalele Ligii Campionilor! Victorie năucitoare cu Manchester City

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
3101575123247794
Alice Popa  •  16 August 2020, 09:10

Dupa cum a jucat, City parea ca are o singura grija: sa evite o intalnire cu Bayern!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează