INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SHERIFF - FARUL 3-0

Un nou fiasco în Europa pentru Farul: clubul lui Hagi rămâne cu o singură „dublă” europeană câștigată. Din 7!

Farul a fost eliminată în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, eșec 0-3 la Tiraspol, contra lui Sheriff (1-0 în tur). Campioana României cade direct în turul 2 preliminar din Conference League. +35   FOTO
Farul a fost eliminată în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, eșec 0-3 la Tiraspol, contra lui Sheriff (1-0 în tur). Campioana României cade direct în turul 2 preliminar din Conference League.

Articol de , - Publicat miercuri, 19 iulie 2023 00:03 / Actualizat miercuri, 19 iulie 2023 00:03

Farul Constanța a pierdut cu Sheriff Tiraspol, 1-3 la general, și a fost eliminată în primul tur al preliminariilor Champions League. Este încă o campanie europeană ratată pentru clubul lui Gică Hagi, care va continua totuși parcursul continental în Conference League, a treia competiție ca importanță. 

Actualul club Farul Constanța a participat pentru prima dată în cupele europene în sezonul 2016/2017, când a înfruntat-o în turul 3 preliminar din Europa League pe Gent. Viitorul, așa cum era denumit clubul atunci, a fost spulberat în Belgia, 0-5, iar la retur a fost 0-0.

În următorul sezon european, 2017/2018, Viitorul a participat din nou în cupele europene, de această dată din postura de campioană a României. Viitorul a avut-o ca adversară în turul 3 preliminar al Ligii pe APOEL și a câștigat acasă, 1-0. În manșa secundă, gruparea din Nicosia s-a impus cu 4-0, marcând de 3 ori în prelungiri, deznodământ similar cu ce s-a întâmplat astăzi cu Sheriff.

Eliminată din Liga Campionilor, Viitorul a căzut în play-off-ul Europa League, unde a dat peste Red Bull Salzburg. Austriecii au câștigat turul de la Ovidiu cu 3-1 și returul chiar mai clar, 4-0!

Colegul lui Hagi din „Generația de Aur”, categoric după eliminarea Farului din Ligă: „De nerecunoscut! Mă întrebam un singur lucru...”
Farul - Sheriff 0-3
Colegul lui Hagi din „Generația de Aur”, categoric după eliminarea Farului din Ligă: „De nerecunoscut! Mă întrebam un singur lucru...”

Un nou fiasco în cupele europene pentru Farul

Au urmat alte două campanii europene:

2018-2019 a fost primul sezon în care Viitorul lui Hagi a eliminat pe cineva în cupele europene. Se întâmpla în turul 1 preliminar Europa League, 2-0 la general cu luxemburghezii de la Racing Union

Aventura europeană s-a oprit însă în faza imediat următoare. Actuala Farul a dat peste Vitesse, cu care a remizat pe teren propriu, 2-2, dar în fața căreia a capitulat în Olanda, 1-3.

2019-2020 » Viitorul a intrat în turul 2 preliminar Europa League și a întâlnit-o iar pe Gent. Eșec usturător în Belgia, 3-6, și o victorie de onoare la malul Mării, 2-1.

Practic, dintr-un total de 7 „duble” în cupele europene, clubul lui Hagi a câștigat una singură. Cu Racing Union din Luxemburg!

Eliminată în această seară, Farul cade în turul 2 preliminar din Conference League, acolo unde va da peste Urartu, campioana Armeniei.

Mai multe știri despre Sheriff - Farul:

De ce a apărut Farul fără sponsor pe tricouri la meciul decisiv de la Tiraspol

Gică Hagi, un car de nervi după ce și-a pierdut „perla”!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (7)
grigs1981
grigs1981  •  19 Iulie 2023, 12:56

In tara Cei doi Gica sunt Ayatolahi!Nimeni nu le sta in fata ! Ei sunt cei mai buni si cand nu castigau erau de vina arbitrajele!In ultimul anarbitri nu au facut nici-o greseala in defavoarea Farului...asta este explicatia titlului castigat,sa nu ne mai ascundem dupa cires!La golul 3 Popescu a cazut in cur...in tara arbitri i-ar fi dat fault!Asa au fost invatati de acel Gica care din postura de consilier al Primului Ministru face cu arbitrii ce vrea,in tara!Ziaristii nu-si permit sa-l irite pe marele antrenor Gica(ca fotbalist a fost geniu!),acesta vorbeste cu cine vrea,cand vrea si cum vrea muschiul lui,ala cu care gandeste!A adunat cei mai buni juniori din tara,ani de zile,prin "caravana"Hagi-Danone si apoi se lauda ca el i-a facut,drept dovada,tot ce vinde nu se afirma nici la nivel mediu!Hagi nu accepta competitia,nu o incurajeaza,numai ce face el e bine...Fotbalul romanesc trebuie sa aduca antrenori straini care sa formeze fotbalisti de la copii si juniori si poate,peste 10 ani(eu am 66!)vom mai avea si noi ceva prin Europa!

gabriel.negrila
gabriel.negrila  •  19 Iulie 2023, 10:26
Postat de QED777 pe 19 Iulie 2023, 00:30

Farul nu trebuie sa mai joace in cupele europene chiar nu are rost. Asta este deja masochism. Hagi nu este bun sa antreneze nici la grupa de copii.

Poate ne spui si cine ar trebui sa joace? Voi chiar nu vedeti realitatea? Daca nu ai bani nu ai ce sa faci, in Europa. In RO merge si cu ciorba reincalzita, oricum altii mai breji nu sunt. Daca sunt sa castige campionatul. A ajuns faru campioana cu o echipa facuta din refuzati si voi vreti calificari in cupele Europene. Si daca trecea in turul 2 ce facea, ce se intampla daca ajungea la ultimul meci si intalnea o echipa care isi plateste bucatarii cu cat are farul bugetul? Ei nu au unsponsor principal pe tricou si voi visati la ....calificari miraculoase, are si miracolul o limita.

mariluc
mariluc  •  19 Iulie 2023, 08:12

Păi daca nu bagă bani in transferuri,ia numai ciorbe reincalzite.El se plânge că nu bagă privatul sau consiile locale si primaria bani in facerea lui ,el să conducă pe banii altora iar profitul să intre in buzunarul lui.Sa astepte mult si bine până cand găsește fraierii.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează