INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Simone Inzaghi avertizează înaintea returului derby-ului cu Milan: „Dacă nu ne calificăm va fi un dezastru, un sezon de rahat!”

Simone Inzaghi // Foto: Imago
Simone Inzaghi // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 15 mai 2023 18:38 / Actualizat luni, 15 mai 2023 19:38

Antrenorul lui Inter, Simone Inzaghi (47 de ani), crede că meciul cu Milan este unul dintre cele mai importante din istoria clubului: „Avem un avantaj meritat, dar nu ne permitem doar să-l gestionăm. Suntem aproape de vis și calificarea nu depinde decât de noi”

Inter pornește de la 2-0 în manșa secundă din Il Derby della Madonnina și este favorită să joace finala de la Istanbul. Simone Inzaghi știe că ultimul act al Ligii poate salva un an cu rezultate mai slabe. „Dacă nu ne calificăm va fi un dezastru, un sezon de rahat! Cunoaștem cât de important e meciul cu Milan, unul dintre cele mai importante din istoria de peste un secol a clubului.

Avem un avantaj meritat după tur, dar nu ne permitem doar să-l gestionăm, trebuie să jucăm pentru club și pentru fani, să jucăm cu mintea și cu inima. Suntem aproape de vis și calificarea nu depinde decât de noi, mai ales că majoritatea tifosilor va fi de acum partea noastră”, a declarat astăzi, la conferința de presă antrenorul nerazzurro.

Situația analoagă cu Benfica

Inzaghi jr e pregătit sub toate aspectele pentru duelul de mâine: „Echipa e matură și serioasă. și știm că încă nu am realizat nimic. Nu putem să stăm să speculăm rezultatul obținut miercuri. Avem jucători ce au evoluat în meciuri mari în carieră și știm pe cine înfruntăm, la ce să ne așteptăm. Am trecut printr-o situație asemănătoare cu Benfica și trebuie să fim buni să depășim toate obstacolele.

Suntem conștienți că Milan are jucători de calitate, care pot întoarce meciul, sunt foștii campioni ai Italiei și semifinaliști ai Ligii, unde n-au ajuns din întâmplare. N-are mare importanță dacă va juca sau nu Leao, rossonerii vor avea ocaziile lor și e nevoie să ne apărăm atent și să gestionăm cât mai bine momentele ofensive".

„Milan riscă infernul” dacă este eliminată de Inter în semifinalele Ligii și ratează Top 4
LIGA CAMPIONILOR
„Milan riscă infernul” dacă este eliminată de Inter în semifinalele Ligii și ratează Top 4

Nu-și face probleme cu arbitrul

Simone a adus în discuție și problema arbitrajului, centralui Turpin fiind francez, la fel ca patru jucători ai lui Milan: „Nu cred că este vreo problemă. Problemă a fost în tur cu o fază ce trebuia evaluată în alt mod. Ar fi influențat rezultatul și ne-ar fi conferit un avantaj și mai consistent. Nu este însă nimic jucat și e nevoie de concentrare pentru 90 de minute și în prelungiri.

Am norocul de a antrena o echipă minunată și să nu uităm că mai avem de disputat o finală, Cupa Italiei. Este bine că nu avem timp să ne gândim, că meciurile vin unul după altul, singura problemă e să ne dozăm efortul pentru a ne atinge obiectivele finalului de sezon. Ne-am revenit la timp, când vin partidele care decid tot, în Serie A și-n Europa”.

Citește și alte știri:

„Milan riscă infernul” dacă este eliminată de Inter în semifinalele Ligii și ratează Top 4

Ancelotti răsuflă ușurat » Un titular s-a recuperat la timp pentru meciul decisiv cu Manchester City

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close