INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Simone Inzaghi speră să scrie istorie: „Trăim un vis, derby-ul e un stimul în plus” » Vrea revanșa cu Milan după 13 ani!

Simone Inzaghi // Foto: Imago
Simone Inzaghi // Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 20 aprilie 2023 16:03 / Actualizat joi, 20 aprilie 2023 18:04

Antrenorul Simone Inzaghi, 47 de ani, a mai supraviețuit o dată pericolului demiterii, iar Inter s-a calificat în prima sa semifinală de Champions după 13 ani, visând și la prima finală, și la primul trofeu de la triumful nerazzurro din 2010, cu Jose Mourinho și o generație extraordinară de jucători, din care făcea parte și Cristi Chivu.

Miercuri seară, Inter a remizat pe „Meazza”, 3-3, după 2-0 cu Benfica la Lisabona în „sferturile” Ligii.

După două decenii, se repetă un sezon continental de impact pentru italieni în Champions League. Sigur, Serie A va avea o reprezentantă în finală! După 20 de ani, va fi și un Derby della Madonnina la cel mai înalt nivel al Europei.

Inter Milano, finală refuzată în 2003 după două egaluri cu Milan

În 2002-2003, Milan - Inter a fost una dintre semifinale. O confruntare de foc, cele două echipe nereușind să se departajeze. 0-0 și 1-1. Doar golul marcat în deplasare i-a propulsat în ultimul act pe rossoneri, care aveau să și cucerească trofeul, în alt duel 100% peninsular: 0-0, 3-2 la penaltyuri cu Juventus, la Manchester.

În 2022-2023, nerazzurrilor se pregătesc de alt șoc de proporții al Lombardiei. Într-un sezon lung și dificil, interiștii lui Simone Inzaghi sunt pe locul 5 în campionat, la doar două puncte de Top 4 și biletele CL, și joacă semifinalele Champions și Cupei Italiei (în tur a fost 1-1 cu Juventus, la Torino, revanșa e pe „Meazza").

Iată semifinalele Ligii Campionilor! Când sunt programate meciurile + marea favorită a caselor de pariuri
SEMIFINALE
Iată semifinalele Ligii Campionilor! Când sunt programate meciurile + marea favorită a caselor de pariuri

Inter Milano a scufundat Barcelona în grupe!

În Ligă, puțini i-ar fi dat șanse lui Inter la început, într-o grupă incendiară, cu Bayern și Barcelona. Cei mai mulți îi vedeau pe nemți și pe spanioli în fazele eliminatorii de Champions. Dar italienii au scufundat Barca, avansând surprinzător. Apoi, și cu șansă la tragerile la sorți, au depășit ambele formații lusitane:

  • 1-0 (a) și 0-0 (d) cu FC Porto, în „optimi”.
  • 2-0 (d) și 3-3 (a) cu Benfica, în „sferturi”.

Simone Inzaghi: „Am fost curajoși, uniți cu fanii”

Simone Inzaghi, antrenorul amenințat în ultimele luni cu demiterea, Chivu fiind și el pe lista posibililor înlocuitori, a supraviețuit și ar putea transforma o stagiune întunecată într-una senină, de succes. E în cursă pentru două trofee și poate prinde Top 4 în Serie A.

„E o imensă fericire, un moment important pentru Inter. Trăim un vis, iar derbyul este un stimul în plus”, a declarat tehnicianul în vârstă de 47 de ani, din 2021 la milanezi. „E o semifinală meritată. Era un vis, pe care acum îl trăim din plin. Sunt fericit pentru băieți, pentru drumul parcurs. Am plecat într-o grupă extrem de grea, însă am fost curajoși, uniți cu fanii noștri, mereu extraordinari. Asemenea seri lipseau de atâția ani acestei echipe”.

Prima semifinală de Ligă după 13 ani poate fi urmată și de prima finală după 13 ani. Și, nu imposibil, de primul trofeu după 13 ani. De la triumful lui Jose Mourinho și extraordinarei generații nerazzurre. Din care făcea parte și Cristi Chivu.

Citește și alte știri din Liga Campionilor: 

Singurul antrenor cu 10 semifinale de Liga Campionilor se teme de „căpcăun”: „Ultimii 13 ani ne arată ceva”

Bayern dă în clocot! Tuchel a sărit la gâtul arbitrului + numele URIAȘ care riscă să fie dat afară după eliminarea din Ligă: „Demiterea e o chestiune de timp”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează