INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ANGLIA

Situație neobișnuită în Premier League » 6 cluburi pot obține calificarea în grupele Champions League, dar nu toate vor avea drept de joc! Ce spune regulamentul UEFA

UEFA Champions League FOTO Guliver/Gettyimages
UEFA Champions League FOTO Guliver/Gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 16 aprilie 2021 12:54 / Actualizat vineri, 16 aprilie 2021 14:07

Arsenal și Manchester United luptă pentru trofeul Europa League, iar Chelsea și Manchester City sunt singurele reprezentante din Anglia care au rămas în cursă pentru câștigarea Champions League.

În grupele Champions League se califică direct primele patru formații din Premier League, dar în acest sezon putem avea parte de o situație neobișnuită. Arsenal se află pe locul 9 în acest moment, cu șanse mici de a termina în TOP 4, dar poate obține calificarea în cea mai titrată competiție de pe „Bătrânul Continent” dacă câștigă Europa League. Ar fi primul titlu pentru trupa de pe Emirates Stadium, care mai are doar două cupe europene în palmares: defuncta Cupa Orașelor Târguri, înlocuită de Cupa UEFA în 1971, și Cupa Cupelor, câștigată în sezonul 1993/94.

Maximum 5 echipe se pot califica în grupele UEFA Champions League

Chelsea și Manchester City sunt reprezentantele din Premier League care mai pot triumfa în Champions League, iar „The Blues” se vor lupta cu Real Madrid pentru un loc în ultimul act de la Istanbul. Nici trupa pregătită de Thomas Tuchel nu se află pe o poziție care asigură calificarea în grupele Ligii Campionilor, dar își poate asigura prezența la „masa bogaților” dacă va cuceri al doilea trofeu din istoria clubului de pe Stamford Bridge, după cel câștigat în sezonul 2011/12.

Astfel, dacă Chelsea și Arsenal se impun în cupele europene, iar cele două rivale din Londra nu se vor clasa pe primele patru poziții, locul 4 din Premier League nu va merge în Champions League, ci în Europa League. „O asociație afiliată poate avea maximum 5 echipe în grupele Champions League”, se arată în regulamentul UEFA. În acest moment, poziția a 4-a este ocupată de West Ham, care se află la unul dintre cele mai bune sezoane din istoria clubului, sub comanda managerului David Moyes.

Episod asemănător în Premier League în 2012

La finalul sezonului 2011/12, Tottenham a terminat pe locul 4 în Premier League, poziție ce asigura calificarea în play-off-ul Champions League. Dar, Chelsea a produs surpriza și a învins Bayern Munchen în finala Ligii Campionilor, chiar pe arena bavarezilor, Allianz Arena. În acea perioadă, maximum patru echipe puteau evolua în grupele Ligii, iar trupa pregătită de Roberto Di Matteo a terminat pe locul 6 în competiția internă și i-a „furat” locul lui Tottenham, după triumful de la Munchen.

VIDEO. Chelsea a cucerit Champions League în sezonul 2011/12

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Jucătorul lăudat de Pep Guardiola după meciul din Champions League: „Nu pot să cred, poate e un mincinos”

Messi ajută la achiziționarea a 50.000 de doze pentru vaccinarea fotbaliștilor sud-americani împotriva Covid-19

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  16 Aprilie 2021, 14:48
Postat de Mario David pe 16 Aprilie 2021, 13:59

Poate ca cei de la ghesepe nu au auzit in viata lor de City. Ce rusine!

Sa nu exageram, a fost o scapare pe care vad ca au si corectat-o. Se mai intampla!

1839772066166791
Mario David  •  16 Aprilie 2021, 13:59
Postat de adi_stelistul pe 16 Aprilie 2021, 13:54

"Chelsea este singura reprezentantă din Premier League care mai poate triumfa în Champions League...". Serios?

Poate ca cei de la ghesepe nu au auzit in viata lor de City. Ce rusine!

adi_stelistul
adi_stelistul  •  16 Aprilie 2021, 13:54

"Chelsea este singura reprezentantă din Premier League care mai poate triumfa în Champions League...". Serios?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează