INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN - LAZIO 2-1 (ÎN TUR 4-1)

Ștefan Radu, o dedicație superbă făcută la Lazio: „Cât fac 26x400? Il Boss!”

Ștefan Radu, o dedicație superbă făcută la Lazio: „Cât fac 26x400? Il Boss!” +10   FOTO
Ștefan Radu, o dedicație superbă făcută la Lazio: „Cât fac 26x400? Il Boss!”

Articol de - Publicat joi, 18 martie 2021 10:15 / Actualizat joi, 18 martie 2021 10:20

Ștefan Radu, fundașul în vârstă de 34 de ani, din ianuarie 2008 la Lazio, a jucat prima oară ca titular în Liga Campionilor la meciul său cu numărul 400 în tricoul biancocelest: ”Un stâlp al istoriei recente a clubului lazial”

"Cât fac 26x400? Cu siguranță, și un copil cu probleme la școala elementară ar ști să răspundă la această întrebare, dar răspunsul nu e atât de evident. Pentru toți, unica variantă plauzibilă este 10.400, în timp ce pentru laziali există și o altă soluție: 26x400+Ștefan Radu. Pentru că apărătorul român a ajuns, pe «Allianz Arena», la cea de-a 400-a prezență în tricoul lui Lazio. 

De 400 de ori, numărul 26 a ieșit pe teren reprezentând un popor întreg. Il Boss, cum e numit în interiorul vestiarului, este al doilea în topul jucătorilor cu cele mai multe meciuri în istoria clubului, la un singur pas de recordul lui Giuseppe Favalli, 401. L-ar putea egala împotriva lui Udinese și întrece cu Spezia, acasă".

Probabil că nimeni nu îi putea face o prezentare mai expresivă lui Ștefan Radu decât fanii biancocelesti, pe site-ul La Lazio Siamo Noi. Fundașul în vârstă de 34 de ani, din ianuarie 2008 pe "Olimpico", este încă fotbalistul lui Lazio, după 13 ani și două luni de la debut, exemplu de valoare și de fidelitate.

"Ștefan Radu a garantat o mai mare siguranță în apărare. Demnitate"

La meciul 400, Simone Inzaghi a vrut să-i facă un cadou, o amintire specială. După debutul în Champions League, pe 8 decembrie, când a jucat repriza secundă la 2-2 cu Bruges, în ultima etapă a grupelor, antrenorul i-a oferit și prima confruntare de Ligă ca titular și integralist. În fața lui Bayern, campioana Europei, pe unul dintre cele mai dificile stadioane continentale.

Nu a dezamăgit, chiar dacă a avut în față atacanți în mare formă, în primul rând Lewandowski, FIFA The Best în 2020, apoi Sané, care forța pătrunderile din banda dreaptă. A luat și întâiul său "galben" în competiție, după un tackling la gleznele lui Lewa, dar "prezența sa a garantat o mai mare siguranță în defensivă", a comentat La Lazio Siamo Noi. "Sané nu e un adversar facil, a limitat pagubele", a scris Gazzetta dello Sport, iar Corriere a încheiat în dreptul lui cu "Demnitate". Pentru Calciomercato, "Radu înseamnă tot mai mult la Lazio. Un stâlp al istoriei recente a biancocelestilor".

Lotito vrea să-l țină pe Ștefan Radu până în 2022. La aproape 36 de ani!

Potrivit presei italiene, proprietarul și președintele clubului, Claudio Lotito, speră să-l păstreze în echipă pe Ștefan încă un sezon. Pe 30 iunie, i se încheie contractul, însă i se va propune încă o prelungire, pe un sezon, pe care jucătorul o va accepta, aproape sigur. Va avea aproape 36 de ani în vara lui 2022, peste 14 în tricoul azur al lui Lazio.

6a fost nota primită de Ștefan Radu în Corriere dello Sport, la fel ca în Calciomercato; Gazzetta dello Sport i-a dat 5,5

6trofee a cucerit Radu în 13 ani la Lazio: trei Cupe și trei Supercupe ale Italiei

8goluri și 20 de assisturi are fundașul în vârstă de 34 de ani în tricoul biancocelest

10milioane de euro a fost cea mai bună cotă a lui Radu, între ianuarie 2013 și ianuarie 2015, potrivit transfermarkt.de (acum: 2,5 milioane)

Ionuț Radu intră titular la Inter » Moment important și pentru „națională”, aflată în căutarea noului număr 1 dintre buturi

Șumudică e gata să revină! Cu cine discută antrenorul: „Astea sunt semnalele”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează