INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PRELIMINARII

Fotbalistul cu origini românești a mai făcut un pas spre grupele Champions

Suf Podgoreanu / Sursă foto: Instagram
Suf Podgoreanu / Sursă foto: Instagram

Articol de - Publicat joi, 10 august 2023 08:59 / Actualizat joi, 10 august 2023 09:16

Maccabi Haifa a făcut un prim pas hotărât spre play-off-ul Champions League. Israelienii s-au impus miercuri seara pe terenul lui Slovan Bratislava, scor 2-1, luând o opțiune serioasă pentru calificare. Suf Podgoreanu, jucătorul cu origini românești de la Maccabi, a intrat pe teren în minutul 63. Atacantul de 21 de ani putea fi adversarul naționalei în toamnă, în „decisivul” România - Israel din preliminarii. 

În timp ce visul grupelor Ligii Campionilor a rămas și anul acesta un „fruct interzis” pentru echipele din Superligă, Suf Podgoreanu, care deține cetățenie israeliană și română, a mai făcut un pas spre performanța carierei. Maccabi a trecut cu brio de prima manșă din turul III al preliminariilor Ligii, și e favorită la accederea în play-off înaintea returului de peste o săptămână.

Miercuri seara, la Bratislava, Maccabi a fost o clasă peste Slovan. S-a întors cu o victorie vitală din Slovacia, după golurile marcate de Pierrot și Saba. În minutul 15, israelienii conduceau deja cu 2-1, iar tabela nu s-a mai schimbat până la final.

Podogoreanu a început meciul pe bancă și a fost trimis în luptă în minutul 63. El evoluase și în turul precedent, când Maccabi a eliminat-o pe Sheriff, coșmarul Farului. 

Electricienii din Feroe ne dau lecții » La un pas de grupele Europa League, după o nouă mare surpriză aseară!
KLAKSVIK
Electricienii din Feroe ne dau lecții » La un pas de grupele Europa League, după o nouă mare surpriză aseară!

Suf Podgoreanu a fost în vizorul naționalei României

Născut pe 20 ianuarie 2002, la Hadera, 50 km sud de Haifa, Suf este fiul unui bucureștean plecat în Israel, Danny Podgoreanu. În 2008, tatăl acestuia a cerut redobândirea cetățeniei române, cerere ce a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 710 din 20 octombrie 2008. 

Suf e un număr 9 de forță, pe care FRF a încercat la un moment dat să-l atragă printre „tricolori”, însă el a ales naționala țării sale, unde are două selecții. El a evoluat și pentru echipele naționale U16, U17, U18 și U21 ale Israelului.

Presa din „Țara Sfântă” scria în 2020 că Suf Podgoreanu, considerat la momentul respectiv unul dintre cei mai promițători jucători de la Maccabi, a fost contactat de reprezentanți ai Federației Române de Fotbal. Impresarul lui Suf și familia acestuia au fost chestionați cu privire la posibilitatea ca atacantul să evolueze în viitor pentru „tricolori”, însă oficialii români n-au avut succes în demersul lor. 

Seamănă cu Dzeko. Are o tehnică foarte bună şi poate juca uşor atât în 4-2-3-1, cât şi în 4-3-3. Mai mult, în ciuda înălţimii sale, Podgoreanu poate evolua şi în banda stângă 

- Goal.com, despre Suf Podgoreanu

Citește și alte știri de actualitate:

Povestea uluitoare a revelației din Liga Campionilor » Portarul amenaja băi în 2012, iar golgheterul echipei lucrează 8 ore pe zi, ca director!

Electricienii din Feroe ne dau lecții » La un pas de grupele Europa League, după o nouă mare surpriză aseară!

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează