INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  KLAKSVIK

Electricienii din Feroe ne dau lecții » La un pas de grupele Europa League, după o nouă mare surpriză aseară!

Articol de - Publicat miercuri, 09 august 2023 08:23 / Actualizat miercuri, 09 august 2023 10:40

Klaksvik, campioana din Insulele Feroe, a câștigat cu Molde, campioana Norvegiei, scor 2-1, în prima manșă din turul 3 preliminar Champions League.

Dacă România nu va avea nici în acest an echipă în grupele Europa League sau Champions League, feroezii au deja grupele Conference League antamate și speră să ajungă mai sus. Klaksvik e la un pas de calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, care ar asigura automat prezența în grupele Europa League.

Povestea uluitoare a revelației din Liga Campionilor » Portarul amenaja băi în 2012, iar golgheterul echipei lucrează 8 ore pe zi, ca director!
KLAKSVIK
Povestea uluitoare a revelației din Liga Campionilor » Portarul amenaja băi în 2012, iar golgheterul echipei lucrează 8 ore pe zi, ca director!

Klaksvik, la un pas de grupele Europa League

Klaksvik a făcut furori în preliminariile UCL în acest sezon. În primul tur a zdrobit-o pe Ferencvaros în deplasare, scor 3-0, după 0-0 în tur. Apoi, feroezii au trecut de Hacken, campioana Suediei, 3-3 la general și 4-3 la penalty-uri.

Astfel, și-au asigurat calificarea automată în grupele Conference League și au intrat în istoria țării, Klaksvik fiind prima echipă din Insulele Feroe care se califică în grupele unei competiții europene.

Iar semi-amatorii din Feroe nu s-au oprit aici, au câștigat și prima manșă cu Molde, o echipă cotată de aproape 10 ori mai bine, 25,5 milioane de euro față de 2,77, suma la care este evaluat lotul lui Klaksvik.

Molde deschisese scorul cu feroezii, prin Eikrem ('49), dar Kalksvik a revenit și s-a impus pe final. Frederiksberg a egalat în minutul 64, apoi a adus victoria cu o reușită venită în minutul 86 și surpriza acestor preliminarii are șanse bune de calificare. În tururile precedente, Klaksvik făcuse de fiecare dată 0-0 în prima manșă.

Trei titulari de la Klaksvik sunt electricieni!

Electricienii din Feroe ne dau lecții » La un pas de grupele Europa League, după o nouă mare surpriză aseară!
Jonathan Johansson, portarul lui Klasvik. Foto: Imago

Jonathan Johansson, titularul din poarta lui Klaksvik, a povestit după calificarea în grupele Conference că înainte de startul preliminariilor era electrician în Oslo, iar contractul cu echipa din Feroe expiră la finalul lunii august.

„În urmă cu șase săptămâni, lucram din greu la Oslo, ca electrician, și acum sunt calificat în grupele Conference League. M-am retras în 2021. În aprilie 2023, jucam în Norvegia, în liga a cincea, la Majorstuen, ca fundaș central. Am venit în Insulele Feroe acum două luni, ca portar de rezervă.

Contractul meu expiră la finalul lunii august, nu știu exact ce voi face apoi. De la 1 septembrie trebuie să mă întorc la Oslo și să lucrez la jobul meu de electrician. O să vedem ce va fi, decizia mea depinde de obiectivele clubului”, spunea Johansson, potrivit BeINSports.

Fundașul stânga Rene Joensen și mijlocașul Jakup Andreasen, titulari cu Molde, sunt de asemenea electricieni în afara fotbalului. 

Caseta meciului Klaksvik - Molde 2-1

Citește și:

„Imboldul de care aveam nevoie” » Antrenorul lui Nordsjaelland știe care e marele atu al danezilor cu FCSB
FCSB - FC NORDSJAELLAND
„Imboldul de care aveam nevoie” » Antrenorul lui Nordsjaelland știe care e marele atu al danezilor cu FCSB
FCSB sparge toate recordurile! Site-ul care vinde biletele pentru meciul cu Nordsjaelland nu mai face față!
FCSB - NORDSJAELLAND
FCSB sparge toate recordurile! Site-ul care vinde biletele pentru meciul cu Nordsjaelland nu mai face față!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
Barna
Barna  •  09 August 2023, 12:28

Și MM de la FC fcsb e tâmplar! GG scriitor de renume, Argăseală poet nepublicat, iar Mache... ***)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

digei
digei  •  09 August 2023, 11:59

Da, dar noi umplem Ghencea! La ce ne-o folosi asta tot n-am inteles, e ca si cum ne-am lauda ca in Romania ploua cel mai mult intre 10 si 11 dimineata, ce buni suntem. :))))))

villito
villito  •  09 August 2023, 10:30

Fotbalul nostru e de amatori. La tv balaj tot abera ca ce bine a jucat cfr, ca turcii au venit la el si le a zis ca cfr a fost mai buna si merita sa castige in conditiile in care au fost dominati in tur si au fost eliminati avand un om in plus. Ca de obicei la romani daca nu iei bataie tur/retur cu 3-0 trebuie sa aberam apoi. Noroc cu bulgarii ca mai batem si noi pe cineva.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează