INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Surpriza lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev. Jucătorul la care nu se aștepta nimeni e omul decisiv în Liga Campionilor!

Oleksandr Karavaev, 30 de ani, rezerva ce marcase două goluri în precedentele 102 meciuri ale lui Dinamo Kiev
Oleksandr Karavaev, 30 de ani, rezerva ce marcase două goluri în precedentele 102 meciuri ale lui Dinamo Kiev

Articol de - Publicat joi, 04 august 2022 11:17 / Actualizat joi, 04 august 2022 11:47

Oleksandr Karavaev, 30 de ani, rezerva ce marcase două goluri în precedentele 102 meciuri ale lui Dinamo Kiev, a punctat tot de două ori în ultimele două partide. Cel care a adus două victorii la rând în Champions League. După 2-1 în prelungiri cu Fenerbahçe, 1-0 cu Sturm Graz, la Lodz.

Oleksandr Karavaev e jucătorul pe care Mircea Lucescu îl poate folosi pe orice post și în orice moment. 

45 de selecții și două goluriare Karavaev la naționala Ucrainei, debutând în 2015, când juca la Zoria

La 30 de ani, mijlocașul din Herson nu e titular la Dinamo Kiev, dar îl ajută mult pe antrenor. Pentru că își acceptă rolul și, când intră, își sprijină întotdeauna echipa. Fundaș dreapta sau stânga, la mijloc sau chiar aripă. El a fost omul decisiv în ultimele două meciuri! 

Uite cine ne-a bătut, Dane! „Sperietoarea” lui Petrescu, spulberată de Steaua Roșie Belgrad după ce a scos-o pe CFR din UCL
LIGA CAMPIONILOR
Uite cine ne-a bătut, Dane! „Sperietoarea” lui Petrescu, spulberată de Steaua Roșie Belgrad după ce a scos-o pe CFR din UCL

Oleksandr Karavaev l-a înlocuit de urgență pe Viktor Țigankov 

  •  Pe 27 iulie, în turul 2 preliminar al Ligii, a fost rezervă în manșa secundă cu Fenerbahçe, de la Istanbul. A apărut pe teren la startul prelungirilor. Era 1-1. Și Kara a înscris din careu, pentru 2-1 și calificare. 
  • Pe 3 august, nu era inclus inițial în primul „11", la Lodz, în turul 3. Dar Țigankov s-a accidentat la încălzire, suferind o leziune musculară, și iată-l din nou pe Karavaev! Extremă dreapta, din primul minut. Tot el a punctat, voleu cu stângul, piciorul lui mai slab. 1-0 datorită lui, pentru că a fost unicul șut pe poartă al lui Dinamo Kiev! 

50 de meciuria jucat Oleksandr Karavaev în cupele europene, 26 în tricoul Zoriei, 24 la Dinamo Kiev

Austriecii, foarte bine pregătiți fizic, au început cu presing și pase lungi. După zece minute, am înțeles ce se întâmplă pe teren și am controlat jocul.

- Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

Oleksandr Karavaev a înscris în două jocuri cât în trei ani 

Golurile lui Sașa sunt și mai surprinzătoare, pentru că el nu e un marcator. În primele 102 partide jucate la alb-albaștri în trei ani (transferat în 2019, de la Zoria), a găsit plasa de două ori, numai în campionatul Ucrainei. Câte a reușit în ultimele două întâlniri, ambele în Champions League! 

12-10a fost raportul șuturilor în favoarea lui Dinamo Kiev, dar Sturm a avut 4-1 la mingi pe poartă

Toți băieții m-au impresionat. E important cum joacă întreaga echipă. Astăzi poate să iasă în evidență un jucător, iar în meciul următor, altul. Dar toți trebuie să se dedice echipei.

- Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Președintele lui Napoli șochează! Cere o clauză specială pentru jucătorii africani: „Ce, suntem idioți?!"

Schimbare majoră cu sistemul VAR în Premier League » Urmează și în Liga 1?

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează