INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BAYERN MUNCHEN

VIDEO Thomas Tuchel a dat detalii de culise despre revenirea lui Manuel Neuer la Bayern + ce l-a impresionat cu adevărat la Harry Kane

Thomas Tuchel a vorbit despre readaptarea lui Manuel Neuer / Sursă foto: Imago Images +7   FOTO
Thomas Tuchel a vorbit despre readaptarea lui Manuel Neuer / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 08 noiembrie 2023 00:15 / Actualizat miercuri, 08 noiembrie 2023 02:14

Thomas Tuchel, antrenorul celor de la Bayern Munchen, a discutat cu jurnaliștii nemți despre reintegrarea în echipă a goalkeeper-ului „veteran” Manuel Neuer.

Portarul de 37 de ani, accidentat mult timp și ieșit din calcule la Bayern bună parte din 2023, a reintrat între buturi în campionat și Cupa Germaniei, iar acum e în cărți să apere și în Ligă, la duelul bavarezilor cu Galatasaray (miercuri, ora 22:00).  

„Când l-am introdus în poartă împotriva lui Darmstadt, niciunul dintre noi nu știa dacă va putea imediat să evolueze de câte două ori pe săptămână sau dacă va avea vreo problemă. Desigur, după aproape un an de zile de pauză, el încă simte unele lucruri, însă acestea pot fi rezolvate în timp util până la următorul meci”, a spus Tuchel, în cadrul unei conferințe de presă.

Așa arată camera de hotel pentru care Harry Kane plătește 11.000 de euro pe noapte
GERMANIA
Așa arată camera de hotel pentru care Harry Kane plătește 11.000 de euro pe noapte

Thomas Tuchel a vorbit la superlativ despre Manuel Neuer

Tuchel se declară profund impresionat de motivația pe care Neuer o afișează la antrenamentele lui Bayern:

„Va fi din nou titular mâine (n.r. - azi, contra Galatei). Modul în care se pregătește nu poate fi lăudat suficient, este atât de bun, e senzațional! 

E în continuare foarte relaxat și vede lucrurile actuale ca pe o recompensă pentru el însuși. Dacă rămâne așa, va reveni în timp la varianta lui cea mai bună, poate chiar mai bună”, a mai spus reputatul antrenor neamț. 

Manuel Neuer încă nu revine la naționala Germaniei

Totuși, în ciuda indiciilor promițătoare de la Bayern, Neuer nu va fi convocat de Julian Nagelsmann pentru amicalele Germaniei cu Turcia și Austria. 

„Discutăm de mult timp cu Julian. Am vorbit din nou după meciul cu Dortmund. Nu voi fi în lotul echipei naţionale, am încă nevoie de timp pentru mine şi aceste meciuri vin prea repede”, a comentat legenda din poarta lui Bayern. 

Neuer are în palmares Campionatul Mondial din 2014, două trofee Champions League, în 2012/2013 și 2019/2020 și de 11 titluri în Bundesliga. Portarul german a ieșit pe locul 3 la decernarea Balonului de Aur din 2014.

Și Harry Kane l-a impresionat pe Tuchel

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Tuchel a fost întrebat și despre modul în care Harry Kane s-a adaptat la Munchen. Britanicul se dovedește a fi aceeași „mașinărie” de goluri din perioada Tottenham, iar antrenorul său a subliniat câteva dintre trăsăturile de caracter ale noului puncher de la Bayern:

„Nu-l putem evalua deocamdată suficient de bine. Este abia prima lui schimbare de club. A plecat din Anglia și a venit într-un campionat nou pentru el, într-un oraș nou. Nu e o schimbare doar pentru el, ci și pentru cei din jurul lui. E un tip familist, chiar are o relație apropiată cu familia lui, cu soția, copiii.

Nu am nicio îndoială că Harry Kane nu poate reși și aici ceea ce a reușit timp de 10 ani în cea mai grea ligă din lume.

Sunt multe incertitudini atunci când îți schimb clubul, dar când îl vezi pe el, personalitatea sa și felul în care joacă și pasiunea cu care antrenează... Este pur și simplu remarcabil”, l-a descris Tuchel pe Kane. 

FOTO. Așa arată camera de hotel pentru care Harry Kane plătește 11.000 de euro pe noapte

sursă foto: booking.com
sursă foto: booking.com
sursă foto: booking.com
sursă foto: booking.com
sursă foto: booking.com
+3 FOTO

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Dominik Szoboszlai nu-l înțelege pe Erling Haaland: „Tipul e un pic bolnav”

Newcastle, situație nemaiîntâlnită pentru o echipă engleză din anii '90 încoace » Ce s-a întâmplat la meciul de la Dortmund

Moştenitorii lui Diego Maradona au câştigat lupta pentru marcă în UE împotriva fostului avocat al fotbalistului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează