INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  TOTTENHAM - BAYERN 2-7

TOTTENHAM - BAYERN // VIDEO Cifrele dezastrului lui Tottenham + Gary Lineker, replică genială :D

Articol de - Publicat miercuri, 02 octombrie 2019 10:20

Tottenham a fost umilită de Bayern Munchen pe teren propriu, 2-7, în grupele Champions League. Echipa din Londra nu mai primise niciodată șapte goluri acasă în istoria sa. Antrenorul Mauricio Pochettio încearcă să-și ridice jucătorii de la pământ: „Unica noastră șansă acum este să rămânem solidari”.

Pe 1 iunie, în urmă cu patru luni, Tottenham atingea înălțimi nebănuite. Finala Ligii Campionilor. După o vară deloc rea în mercato, cu 114 milioane investite, echipa lui Pochettino e în cădere liberă. Având doar 11 puncte în șapte etape de Premier și unul singur în două meciuri de Champions, golaverajul CL fiind înfiorător. 4-9! Nouă goluri, tot atâtea câte a luat în șapte partide de PL.

2-7este cea mai drastică înfrângere suferită acasă de Tottenham din ultimii 84 de ani în toate competițiile

24 de ani de la 0-8 cu FC Köln

Cifrele spun totul la acest 2-7 în fața lui Bayern. E prima oară în istorie când Tottenham primește șapte goluri acasă. Și e prima formație engleză care pierde atât de rău în cupele europene, după un sfert de secol. În urmă cu 24 de ani, în iulie 1995, o reprezentantă a Albionului era învinsă cu 0-8 de FC Köln, în Intertoto. Era tot Tottenham.

„Numai astăzi contează. Și mâine”

Și jocul e precum golaverajul. Un dezastru. Revelația continentală a stagiunii precedente pare muribundă. Pochettino încearcă să o resusciteze cu mesaje motivaționale: „Fotbalul este despre ceea ce se întâmplă astăzi. Nu despre ieri. Ieri a trecut. Muncești pentru a face performanțe astăzi. Numai astăzi contează. Și mâine”.

7 goluria luat Hugo Lloris, cum nu i se mai întâmplase niciodată unui portar francez în Ligă

„Nu este adevărat”

Managerul londonezilor simte că „unica noastră șansă acum este să rămânem solidari. Trebuie să fim puternici mental. Să înfruntăm această situație dificilă. Să ne ajutăm unul pe altul. Să fim împreună. E cel mai bun tratament”.

Pe Twitter, Gary Lineker, unul dintre marii golgeteri ai lui Tottenham, pierduse șirul golurilor lui Bayern: „Nu mai țin ritmul. Am nevoie de abac". Iar la final, nu putea fi consolat: „Nu este adevărat". 

„Suntem dezamăgiți. Dezamăgiți și supărați. E dificil de acceptat o asemenea îmfrângere, dar trebuie să continuăm”
Mauricio Pochettino, manager Tottenham

5 golurireprezintă cea mai mare diferență la care a pierdut vreodată o echipă engleză pe teren propriu în cupele europene

Vezi și: 

Serge Gnabry i-a dat 4 goluri lui Spurs și și-a încheiat execuția cu un mesaj dur pe Instagram + Cum a reacționat Twitter-ul londonezilor în timpul măcelului

Vezi aici rezultatele și VIDEO cu golurile din UEFA Champions League

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  02 Octombrie 2019, 12:07

Tottenham se încălzește mai greu. Nici sezonul trecut nu a făcut furori în grupele UCL, calificându-se în optimi prin jocul rezultatelor. Răbdare.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează