LIGA CAMPIONILOR  ·  GERMANIA

Tratament revoluționar pentru Neuer: e tratat cu propriul sânge!

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de — Miercuri, 14 Februarie 2018

Portarul titular al reprezentativei Germaniei va fi supus unei terapii revoluționare pentru a-l vindeca, după ce-a suferit o a treia fractură la același metatarsian în septembrie 2017.

Manuel Neuer are șanse minime de a mai juca în acest sezon pentru Bayern. Nemții se chinuie însă să-l recupereze măcar pentru Mondialul 2018 din Rusia.

Nerefăcut de pe urma unei a treia fracturi la același metatarsian, suferite în septembrie anul trecut, goalkeeperul în vârstă de 31 de ani va urma un tratament revoluționar, o terapie denumită pe scurt ACP.

Două cure

Lui Neuer i se vor lua câțiva mililitri de sânge și acesta va fi centrifugat până la separarea componentelor sale. Iar apoi, cu ajutorul unei seringi, în zona lezată i se vor injecta numai plasma și trombocitele.

"Două cure de acest gen vor ajuta la o vindecare mai rapidă", a aflat tabloidul Bild, care evaluează șansele portarului bavarez de a merge în Rusia la 90 la sută.

Proba de foc

Neuer nu mai folosește cârjele ca să se deplaseze și nici vreo protecție pentru degetul lezat, iar în aceste zile se recuperează în Thailanda. Antrenorul lui Bayern, Heynckes, a refuzat totuși să precizeze o dată la care ar putea reveni între buturi. Chiar dacă terapia la care va fi supus dă roade, adevărata probă de foc o vor constitui antrenamentele. 

74 de selecții are Neuer în naționala Germaniei

3 partide a bifat Neuer în Bundesliga 2017-2018. N-a mai jucat din 16 septembrie 2017

"Nu vom grăbi sub nicio formă recuperarea, oricât de mult ar dura. Altfel, totul ar putea fi degeaba și ar însemna ca Neuer s-o ia de la capăt" Thomas Kroth, impresarul lui Manuel NeuerCe s-a ales de Puya, băiatul rău al hip-hopului. I-au plăcut femeile, dar acum s-a aflat cum a ajuns să locuiască

Libertatea

Comentarii (1)

whiteredarad  •  14 Februarie 2018, 14:32

Imi vine sa rad, de cit de "revolutionar"' este tratamentul acesta. L-a facut si Halep acasa, il practica si unii de pe linga echipele de fotbal, din Romania.In fond este necesar un aparat de centrifugare, in conditii de sterilitate. Se centrifugheaza sangele propriu, apoi concentratul de hematii se foloseste ( ca doping) la ciclisti, maratonisti, etc-el creste fixarea oxigenului si creste capacitatea de efort, iar plasma se injecteaza, ca autoterapie, -fiind proprie, nu are fenomene de respingere-avand efecte cicatrizante cunoscute

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
15:00 Tenis, WTA

Turneul din Dubai

Digi 2
18:30 Handbal F, Liga Campionilor

CSM București - FTC

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Liga 2

Universitatea Cluj - FC Argeș

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Ligue 1

Nice - Brest

Digi 4
21:30 Fotbal, Bundesliga

Bayern Munchen - Paderborn

Digi 2
21:45 Fotbal, Serie A

Brescia - Napoli

Digi 3
21:45 Fotbal, Ligue 1

Metz - Lyon

Digi 4
Program TV complet

Liga 1

Acum, în direct

Urmărește aici

acum!
×