INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FINALA UCL 2022

UEFA e vinovată! Raportul despre incidentele de la finala UCL 2022 a fost „scăpat” pe internet: „Fanii lui Liverpool au evitat o catastrofă”

Articol de - Publicat luni, 13 februarie 2023 20:49 / Actualizat luni, 13 februarie 2023 23:40

Ancheta UEFA a ajuns la final, după fiasco-ul de la finala UCL din mai 2022, de la Paris, când suporterii lui Liverpool au avut mari probleme la intrarea în stadion pentru meciul cu Real Madrid și au fost acuzați de incidentele ce au urmat.

Aceasta arată că UEFA este de vină pentru evenimente și îi creditează pe fanii lui Liverpool cu salvarea vieților unora dintre spectatori.

Un comitet format din politicieni, academicieni și avocați, aleși chiar de UEFA, a investigat incidentele de la Stade de France.

Atunci, suporteri ai lui Liverpool, printre care bărbați, femei, copii și persoane cu dizabilități, au fost stropiți cu gaze lacrimogene de către polițiști, jefuiți de găști locale și aglomerați spre garduri până aproape de a fi striviți, când încercau să intre în arenă.

Comitetul ales de UEFA a concluzionat că UEFA e vinovată!

Comitetul a finalizat ancheta și concluziile sunt că UEFA e vinovată pentru organizarea și planificarea defectuoase ale evenimentului, „o absență totală a controlului și a detaliilor de securitate și siguranță”.

„Nume importante ale forului internațional erau la curent cu faptul că au fost ignorate regulile de securitate, dar nu au luat măsuri. Au lăsat totul să se întâmple. Acum, pozițiile unor membri-cheie, cum ar fi președintele Ceferin, sunt în dubiu”, notează presa britanică.

„Strategia UEFA pentru finală a fost bazată pe presupunerile eronate că fanii lui Liverpool reprezintă un pericol major pentru ordinea publică. UEFA nu și-a asumat responsabilitatea de a menține toți spectatorii în siguranță, prin monitorizare de la distanță.

Nu există dovezi pentru a susține acuzațiile condamnabile făcute de UEFA și de autoritățile franceze, cum că grupuri mari de fani englezi au încercat să intre ilegal în stadion și au fost de vină. 

Numerele acestora au fost exagerate și prezentate ca un fapt real, pentru a devia atenția de la eșecurile de planificare și cele operaționale”, sunt alte concluzii ale raportului, care informează și că: „fanii trebuie lăudați pentru că au evitat o catastrofă în masă. Măsurile luate de fanii lui Liverpool au fost probabil vitale în protejarea persoanelor vulnerabile și evitând incidente mai grave, chiar fatale. E remarcabil că nimeni nu și-a pierdut viața”.

„Suntem șocați că autoritățile franceze au tratat evenimentul privindu-i pe fanii lui Liverpool ca pe niște huligani, bazându-se eronat pe incidentele de la Hillsborough 1989. De asemenea, era necesar ca acestea să salveze imaginile de pe camerele din jurul stadionului, în loc să le lase să fie șterse automat. Poliția franceză nu a putut prezenta un rezumat al planului său de securitate către UEFA sau către Federația Franceză de Fotbal”, mai scrie în raport.

Comitetul a trimis 21 de recomandări către UEFA pentru a evita asemenea incidente pe viitor. Inclusiv programe online pentru a informa și a comunica mai ușor cu suporterii despre securitate și siguranță.

Liverpool contestă modul în care a apărut raportul

Raportul de 158 de pagini a apărut în presa internațională înainte de a fi trimis către cluburi, lucru care i-a deranjat pe cei de la Liverpool:

E o uriașă dezamăgire că un raport atât de semnificativ și de important pentru viețile suporterilor și siguranța lor a fost „scăpat” pe internet (n.r. „leaked”) și publicat în acest mod. Au trecut 8 luni în care comitetul a lucrat la acest raport și trebuia publicat în modul potrivit. Vom aștepta o copie oficială, pe care o vom citi cu atenție înainte de a face vreun alt comentariu

Finala UCL 2022 s-a încheiat cu victoria lui Real Madrid, 1-0, gol Vinicius în minutul 59. Finala UCL 2023 va fi pe 10 iunie, la Istanbul, pe arena Ataturk.

Avem un român titular în „optimile” Ligii Campionilor » Turul cu Tottenham, pe San Siro, poate fi ultimul dans pentru el!
ITALIA
Avem un român titular în „optimile” Ligii Campionilor » Turul cu Tottenham, pe San Siro, poate fi ultimul dans pentru el!
Vești bune pentru PSG, înaintea duelului cu Bayern Munchen, din Liga Campionilor » Kylian Mbappe și Lionel Messi vor fi în lot pentru meciul cu nemții
PSG - BAYERN MUNCHEN
Vești bune pentru PSG, înaintea duelului cu Bayern Munchen, din Liga Campionilor » Kylian Mbappe și Lionel Messi vor fi în lot pentru meciul cu nemții

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (8)
leu.mr
leu.mr  •  14 Februarie 2023, 22:42

Ce cauta femeia aceea cu coada in jandarmerie ? O prinde unul de par si gata, nu ar trebui sa aiba voie asa, sa-si bage coada sub uniforma ! Ahhh, pardon, traim in feminism ...

Dontlookbackwithanger
Dontlookbackwithanger  •  14 Februarie 2023, 10:13
Postat de steaua.libera pe 13 Februarie 2023, 22:28

La meci a fost prezentă și Africa

Pai,tu nu ești tot din Africa ? Că așa se aude prin sat!

Dontlookbackwithanger
Dontlookbackwithanger  •  14 Februarie 2023, 10:12
Postat de Str82HeIL pe 14 Februarie 2023, 03:06

Rupemis`ar de ei englezi. Bine le-au facut francezii

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează