INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIVERPOOL - REAL MADRID

video Fără precedent! Probleme uriașe de securitate la Paris, s-a intervenit cu gaze lacrimogene: „Carnagiu absolut”

Liverpool - Real Madrid, întârziat 15 minute
Foto: Imago +23   FOTO
Liverpool - Real Madrid, întârziat 15 minute Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 28 mai 2022 21:52 / Actualizat duminica, 29 mai 2022 13:44

Startul partidei Liverpool- Real Madrid a fost amânat, iar finala a început până la urmă la 22:37 în loc de 22:00.

Champions REAL MADRID League » Regina fotbalului ajunge la 14 trofee în Liga Campionilor, după o finală electrizantă cu Liverpool
Liverpool - Real Madrid 0-1
Champions REAL MADRID League » Regina fotbalului ajunge la 14 trofee în Liga Campionilor, după o finală electrizantă cu Liverpool

Probleme înainte de startul finalei dintre Liverpool și Real Madrid. Organizatorii au avut mari probleme de securitate, fiind implicați fanii „cormoranilor”, aflați în afara stadionului.

La ora 21:45, când accesul în arenă trebuia să fie deja finalizat, mii de englezi erau încă la porțile Stade de France, unde s-a creat o îmbulzeală uriașă.

Astfel, din cauza traficului extrem de aglomerat, care a întârziat și autocarul lui Liverpool, organizatorii au luat inițial decizia ca finala să fie amânată cu 15 minute, ulterior anunțând că partida va începe la 22:30. A început de fapt la 22:37. 

Mi-e imposibil să intru în stadion. Mi se pare extrem de periculos. Carnagiu absolut!
Gary Lineker, fost mare fotbalist englez, acum analist TV

M-am așezat acum la masa presei, după ce am văzut cu ochii mei sute de fani ai lui Liverpool tratați scandalos în afara arenei Stade de France. Am fost stropit cu gaze lacrimogene, mă ustură ochii și gura 
Jason Burt, jurnalist The Telegraph

Am fost informat la jumătatea primei reprize că sunt fani ai lui Liverpool care au renunțat să mai încerce să intre în arenă și merg spre centrul Parisului să vadă meciul acolo. 125 de lire pentru privilegiul de a vedea stadionul pe dinafară
Ian Doyle, jurnalist Liverpool Echo

Liverpool a emis un comunicat oficial în urma incidentelor: „Suntem extrem de dezamăgiți de ce s-a întâmplat la intrarea în stadion și de măsurile de securitate luate împotriva fanilor lui Liverpool pe Stade de France. 

E cel mai mare meci din fotbalul european și suporterii nu ar trebui să trăiască scene precum cele pe care le-am văzut în această seară. Am cerut oficial o investigație formală pentru a afla care sunt cauzele acestor probleme inacceptabile”.

Scandal la Paris cu fanii lui Liverpool

Miile de suporteri ai lui Liverpool aflați la porțile stadionului le-au dat mari bătăi de cap organizatorilor, care nu părea deloc pregătiți de eveniment. Numeroase furturi de bilete, dar și încercări de a sări gardul din jurul arenei pentru a intra în tribune i-au făcut pe polițiștii francezi să aresteze mai mulți englezi. 

Situația tensionată l-a afectat și pe fratele lui Joel Matip (fundaș Liverpool). Marvin Matip a fost nevoit să părăsească zona arenei împreună cu familia, inclusiv soția sa însărcinată, după ce forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene. Aceștia s-au refugiat într-un restaurant! 

„Organizarea nu e demnă de o finală de Liga Campionilor. Să folosești gaze lacrimogene într-o zonă în care sunt copii e foarte periculos!”, a spus Marvin Matip.

Așa arăta zona fanilor lui Liverpool cu 25 de minute înainte de meci:

+19 FOTO
Jurgen Klopp, gata să-și ia revanșa în fața Realului în finala de la Paris: „Dacă jucăm la cel mai bun nivel al nostru, suntem greu de învins”
LIVERPOOL - REAL MADRID
Jurgen Klopp, gata să-și ia revanșa în fața Realului în finala de la Paris: „Dacă jucăm la cel mai bun nivel al nostru, suntem greu de învins”
Carlo Ancelotti, încrezător înainte de Liverpool - Real Madrid: „Istoria clubului ne-a împins către finală”
LIVERPOOL - REAL MADRID
Carlo Ancelotti, încrezător înainte de Liverpool - Real Madrid: „Istoria clubului ne-a împins către finală”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
basan
basan  •  29 Mai 2022, 13:36

Sunteți siguri că ați tradus corect ce a zis Lineker?Sau ați tradus așa cum i-ați scris și numele?U Cluj și Eric Lincar va dau insomnii.

Barna
Barna  •  29 Mai 2022, 01:14

O fi vreun ziarist care sa știe ce înseamnă carnagiu"absolut"? De ce nu carnagiu total? Sau final, colosal, plenipotențiar, multilateral?

balotelli
balotelli  •  28 Mai 2022, 22:48

"Carnagiu absolut!”, a scris fostul mare fotbalist englez, acum analist TV, Gary Linker". LINEKER, bă! Nu Linker! Că nu-i Linkar. Tot cu gândul pe cocioc, la baraju' ăla aranjat la dineu... tot cu gândul la Linkar? Mai așteptați până mâine... Între timp, vedeți că vă joacă farse autocorrect - u'. Sper ca mâine să n-avem parte de farse... Să joace corect U.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează