INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIVERPOOL - REAL MADRID 0-1

VIDEO + FOTO Champions REAL MADRID League » Regina fotbalului ajunge la 14 trofee în Liga Campionilor, după o finală electrizantă cu Liverpool

Real Madrid ajunge la 14 trofee în Liga Campionilor (record all-time), după 1-0 în finală cu Liverpool +49   FOTO
Real Madrid ajunge la 14 trofee în Liga Campionilor (record all-time), după 1-0 în finală cu Liverpool

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 mai 2022 00:37 / Actualizat duminica, 29 mai 2022 01:39

Real Madrid ajunge la 14 trofee în Liga Campionilor (record all-time), după 1-0 în finală cu Liverpool. Vinicius, gol la singurul șut pe poartă al spaniolilor, și Courtois, MVP-ul de facto al thrillerului de la Paris, au fost actorii principali de pe Stade de France.

Toate rezultatele din acest sezon de Liga Campionilor

Finala a început cu 37 de minute întârziere din cauza unui haos la nivel de organizare fără precedent. De pildă, la 21:45, când accesul în arenă trebuia finalizat, mii de suporteri erau încă la porțile de acces. 

Fără precedent! Probleme uriașe de securitate la Paris, s-a intervenit cu gaze lacrimogene: „Carnagiu absolut”
Liverpool - Real Madrid
Fără precedent! Probleme uriașe de securitate la Paris, s-a intervenit cu gaze lacrimogene: „Carnagiu absolut”

Liverpool, mai bună în prima repriză

Liverpool a părut că s-a acomodat mai bine după jumătatea de oră de stand-by. „Cormoranii” au controlat autoritar cea mai mare parte din prima repriză și au ratat principalele ocazii. Courtois și-a salvat in-extremis echipa la șutul lui Salah din marginea careului mic (16), apoi a deviat în bară finalizarea lui Mane (21). 

Real a stat la cutie, a știut să încaseze și era gata, gata să „muște” înainte de pauză. Benzema a marcat în minutul 43, dar reușita sa a fost anulată pe motiv de ofsaid. Mingea a venit la „nouarul” Madridului de la Fabinho, iar brigada condusă de Turpin a considerat că brazilianul lui Liverpool nu a jucat în mod voluntar mingea. 

Scandal la golul anulat al lui Benzema: „În camera VAR sunt Ceferin, Mbappe și emirul Qatarului”
Liverpool - Real Madrid
Scandal la golul anulat al lui Benzema: „În camera VAR sunt Ceferin, Mbappe și emirul Qatarului”

Real Madrid câștigă Liga Campionilor cu un șut pe poartă în finală!

Trupa lui Klopp a revenit mai activă de la cabine, însă Real avea să deschidă scorul în minutul 59. Atacul ibericilor a curs perfect, centrarea șutată semnată de Valverde l-a găsit liber pe Vinicius în fața lui Alisson, iar extrema ibericilor l-a executat fără preluare pe conaționalul său. Singurul șut al Realului pe spațiul porții!

A urmat un asalt al vicecampioanei Angliei. Courtois a anulat încă un trasor lansat de Salah pe care scria gol (64) și i-a închis unghiul aceluiași egiptean 5 minute mai târziu.

+45 FOTO

Tot mai storși odată cu trecerea timpului, elevii lui Klopp au capitulat la Paris și n-au putut să-și ia revanșa, după finala pierdută la Kiev tot în fața Realului, 1-3 în 2018.

4 Ligi ale Campionilorare Ancelotti în palmares, 2 cu AC Milan, 2 cu Real Madrid. E singurul antrenor din istoria fotbalului care ajunge la o asemenea bornă

9 intervențiia avut Courtois la Paris. „În Anglia nu primeam suficient respect. Ei bine, le-am arătat eu azi!”, a declarat la final belgianul

FINAL. Liverpool - Real Madrid 0-1

Anunțat titular, Thiago n-a putut să ducă la bun sfârșit încălzirea, a părăsit terenul, iar în presa internațională a apărut informația că Naby Keita îl va înlocui la mijlocul lui Liverpool. Ibericul s-a refăcut însă și a început duelul din primul minut.

Probleme cu Thiago, chiar înainte de Liverpool - Real Madrid! Klopp îi pregătise înlocuitor
Liverpool - Real Madrid
Probleme cu Thiago, chiar înainte de Liverpool - Real Madrid! Klopp îi pregătise înlocuitor

Liverpool - Real Madrid, echipe de start:

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Thiago - Salah, Mané, Díaz
Rezerve: Kelleher, Milner, Keita, Firmino, Gomez, Oxlade-Chamberlain, Jones, Minamino, Jota, Tsimikas, Matip, Elliott
Antrenor: Jurgen Klopp

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Éder Militão, Alaba, Mendy - Kroos, Casemiro, Modrić - Valverde, Benzema, Vinícius Júnior
Rezerve: Lunin, Nacho, Hazard, Asensio, Marcelo, Lucas, Bale, Ceballos, Rodrygo, Isco, Mariano, Camavinga
Antrenor: Carlo Ancelotti

Stade de France - Saint-Denis (Paris)
Arbitru: Clément Turpin (Franța)

UPDATE, 22:37. Începe meciul cu o întârziere, așadar, de 37 de minute.

UPDATE, 22:24. A început festivitatea, cântă Camila Cabello. Meciul e acum programat să înceapă la 22:36.

UPDATE, 22:22. Încep pregătirile pentru ceremonia de deschidere.

UPDATE, 22:12. Fratele lui Joel Matip (fundaș Liverpool), Marvin, a fost nevoit să părăsească zona arenei împreună cu familia, inclusiv soția sa însărcinată, după ce forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene. Aceștia s-au refugiat într-un restaurant.

UPDATE, ora 22:10. Organizatorii au anunțat că meciul va începe după 22:30. Jurnaliștii internaționali scriu despre haosul de la porțile de acces - detalii, AICI!

UPDATE, ora 22:06. Jucătorii lui Liverpool ies din nou la încălzire.

UPDATE, ora 21:40. Din cauza traficului extrem de aglomerat din jurul arenei, care a întârziat și autocarul lui Liverpool, finala a fost amânată cu 15 minute și va începe la 22:15, pentru ca niciun fan să nu rateze startul partidei.

Drumul spre finală

Liverpool: a câștigat grupa B, 2-1 la general vs Inter (optimi), 6-4 la general vs Benfica (sferturi), 5-2 la general vs Villarreal (semifinal) 

Real Madrid: a câștigat grupa D, 3-2 la general vs PSG (optimi), 5-4 la general vs Chelsea (sferturi), 6-5 la general vs Man. City (semifinale)

Jurgen Klopp, gata să-și ia revanșa în fața Realului în finala de la Paris: „Dacă jucăm la cel mai bun nivel al nostru, suntem greu de învins”
LIVERPOOL - REAL MADRID
Jurgen Klopp, gata să-și ia revanșa în fața Realului în finala de la Paris: „Dacă jucăm la cel mai bun nivel al nostru, suntem greu de învins”
Carlo Ancelotti, încrezător înainte de Liverpool - Real Madrid: „Istoria clubului ne-a împins către finală”
LIVERPOOL - REAL MADRID
Carlo Ancelotti, încrezător înainte de Liverpool - Real Madrid: „Istoria clubului ne-a împins către finală”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (157)
tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  29 Mai 2022, 12:28
Postat de balotelli pe 29 Mai 2022, 03:33

Prietene, mi-ai dat nu mai puțin de 7 reply-uri la un singur comment. Deja, asta înseamnă pentru mine cât o promovare. Ți-am mai spus: Dacă e să rămâneți în prima ligă, înseamnă că meritați. Nu mă deranjează entuziasmul tău, aparent nejustificat, pe care-l etalezi pe forum. Chiar îl apreciez. Cum te apreciez și pe tine, de altfel. N-am glumit când am zis că o să-mi pară rău pentru tristețea ta. Pentru că eu nu mă mai pot bucura ca tine, sau ca mine în trecut, de rezultatele echipei favorite. M-au secătuit anii de secetă din eșaloanele inferioare. M-am obișnuit să privesc de jos. E mai ușor să stai pe loc decât să cazi. Baftă, frate. Fie cum îți dorești tu. Să se bucure cei care și-au susținut mereu echipa, inclusiv financiar. Nu cei care-și înjură favoriții, care-i lasă la greu. Dacă e să vedem dincolo de fotbal, să ne bucurăm și atunci când pierdem. Pentru că vom avea numai de câștigat.

Ti-ai dat cateva minute din cel mai important lucru din viata asta (timpul) ca sa incerci sa schimbi o mentalitate. Respect, dar n-o mai face ca unii nu merita. Cand iti faci 5-6-7 conturi doar ca sa dai comentarii unui singur om ca sa para ca sunt si altii care sunt de acord cu tine, e clar.

catalynn
catalynn  •  29 Mai 2022, 12:01
Postat de vasileroaita pe 29 Mai 2022, 06:23

Respectând proporțiile, Real Madrid practică același joc ca CFR Cluj! Și, aceleași persoane, lauda una și înjură alta!?!

De aici rezulta indubitabil ca FC fcsb e … wait for it …. da, ati ghicit! ….. FC fcsb e Liverpool!!!! :-))) Și Buzăul Paris! :-)))

daniaania
daniaania  •  29 Mai 2022, 10:15

Aseară Real a jucat stilul Dan Petrescu și a câștigat !!!

Vezi toate comentariile (157)
Comentează