INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  JUVENTUS - AJAX 1-2

Van de Beek a dedicat golul cu Juventus lui Nouri, fostul său coleg care a suferit un stop cardiac

Nouri și Van de Beek, înaintea unui meci al
Nouri și Van de Beek, înaintea unui meci al "lăncierilor"

Articol de - Publicat joi, 18 aprilie 2019 17:34

Van de Beek i-a dedicat golul cu Juventus unei alte mari speranțe a ”lăncierilor”, care a suferit o gravă afecțiune cerebrală. E vorba despre Abdelhak Nouri.

Chiar azi, Donny van de Beek împlinește 22 de ani. A crescut în Academia Ajaxului și a devenit unul dintre cei mai importanți "lăncieri", marcând golul de 1-1 la returul cu Juventus. Prima calificare a roș-albilor în semifinalele Ligii, după 22 de ani.

Stop cardiac

Când a înscris, Van de Beek și-a amintit de fostul său prieten. Era minutul 34, iar Abdelhak Nouri purta exact acest număr pe tricou. Nouri, mai mare cu 16 zile decât Donny, i-a fost coleg la Jong Ajax. Se pregăteau amândoi de o frumoasă carieră. Abdelhak era considerat un mare talent. Dar el nu a mai ajuns fotbalist.

Pe 8 iulie 2017, într-un amical cu Bremen, Nouri s-a prăbușit pe gazon. Suferise un stop cardiac. Resuscitat prea târziu, a intrat în comă, iar creierul a suferit leziuni majore. A supraviețuit, a ieșit din comă, însă afecțiunea cerebrală a fost gravă. Astăzi, el comunică doar prin mișcările gurii și a sprâncenelor.

„Nu-l voi uita niciodată”

„Când am privit tabela și am văzut minutul, am știut că nu e doar o coincidență”, a declarat Van de Beek pentru Voetbal International. „S-a întâmplat ceva special. Nu-l voi uita niciodată”.

Citește și:

JUVENTUS - AJAX 1-2 // Șoc la Juventus după eliminarea din Champions League! Italienii anunță: Cristiano Ronaldo vrea să plece mai repede

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează