INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MARSEILLE - BAYERN 0-2

VIDEO Cotidianul L'Equipe l-a desfiinţat pe fostul portar al Rapidului » Andrade crucificat

Andrade, stînga, nu mai apărase pentru OM de 14 luni, mai precis din 9 ianuarie 2011, dintr-un meci de Cupă cu Evian (1-3)
Foto: Reuters
Andrade, stînga, nu mai apărase pentru OM de 14 luni, mai precis din 9 ianuarie 2011, dintr-un meci de Cupă cu Evian (1-3) Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 30 martie 2012 00:00 / Actualizat joi, 29 martie 2012 20:30

Antrenorul nu i-a reproşat nimic. Public, cel puţin. Nici coechipierii care-i acordaseră încrederea lor insistînd pe lîngă Didier Deschamps să-l titularizeze.

Dar presa nu l-a iertat pe Elinton Andrade pentru gafa de la primul gol, cea care i-a distrus lui Olympique Marseille prima manşă a "sfertului" cu Bayern (0-2) şi, aproape sigur, calificarea.

Click aici pentru rezumatul VIDEO!

"Ce mizerie!"
Cotidianul L'Equipe e dur. Consideră că fostul portar al Rapidului "n-avea clasă să apere" într-un meci atît de important pentru OM. Şi titrează "Andrade, ce mizerie!" peste un material care aduce cu o execuţie: "N-a făcut nimic pentru a închide gura scepticilor şi pentru a mai drege o reputaţie care ameninţă să-l termine. Aceea a unui portar atipic şi foarte limitat".

"Răul fusese făcut"
În absenţa titularului Mandanda, scrie acelaşi ziar, Deschamps îl văzuse pe brazilian o soluţie mai sigură decît numărul 2, Bracigliano: "Foarte muncitor la antrenamente, etern optimist şi generos în eforturi, Elinton părea pregătit pentru ceea ce trebuia să fie seara vieţii sale. Era convins că prezenţa mamei în tribună îi va aduce noroc".

N-a fost să fie. "Întîi a ratat o ieşire, apoi le-a oferit bavarezilor un corner şi a venit eroarea de la primul gol, cînd a plonjat cu graţia unuia care sare-n piscină. Degeaba l-a blocat la reluare pe Gomez. Răul fusese făcut".


"Andrade este portarul numărul 3 la Marseille. La o echipă germană, ar fi fost portarul numărul 13"
Matthias Sammer, fost internaţional german

3 e calificativul pe care cotidianul L'Equipe i l-a dat lui Andrade. Nemţii de la Kicker l-au notat cu 5 (foarte slab)

1
a fost numărul şuturilor expediate de bavarezi în prima repriză pe poarta lui Andrade. Şi acela a dus la deschiderea scorului

"A fost henţ la Lahm"
Didier Deschamps acuză un henţ al neamţului Lahm în faza care a dus la primul gol al partidei. "Lahm a jucat clar mingea cu mîna. Avem cinci arbitri pe teren şi degeaba! E regretabil", a comentat antrenorul marseillez.

"Galben" intenţionat?
Introdus la 2-0 pentru Bayern, Schweinsteiger a încasat rapid un "galben", al 3-lea de la startul competiţiei. Suspendat astfel în retur, el e suspectat că l-a luat intenţionat, pentru a nu risca să rateze semifinala cu Real. "Prostii. Noi nu facem asemenea jocuri", l-a apărat directorul general Rummenigge. Pentru "asemenea jocuri", madrilenii Xabi Alonso şi Sergio Ramos au fost suspendaţi suplimentar de UEFA în noiembrie.

"Creierul tău nu ţine pasul"
Suporterii lui OM nu i-au iertat lui Ribery plecarea la Bayern, în 2007. Şi nici greva de la "naţionala" Franţei, în timpul CM 2010, sau aventura cu prostituata Zahia. L-au fluierat şi l-au admonestat pe toată durata partidei, ba au afişat şi două bannere pe care scria "La naiba cu Ribery", respectiv "Ribery, nu mai alerga. Creierul tău nu poate ţine pasul".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
alexhaiducu
alexhaiducu  •  30 Martie 2012, 09:58

puteau sa fie si doi in poarta! cu nemtii tot asa iesea!

rotehund
rotehund  •  30 Martie 2012, 09:50

tziganii francezi - null; bayern - zwei. danke. bitte. tschüss!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează