INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FC BARCELONA - MANCHESTER UNITED 3-1

VIDEO » Cronica finalei Barcelona - Man Utd 3-1: WE LOVE FOOTBALL

FC Barcelona, campioana Europei
FC Barcelona, campioana Europei

Articol de - Publicat sambata, 28 mai 2011 00:00 / Actualizat duminica, 29 mai 2011 09:46

Introducerea din peluze a fost perfectă. "We love football", au scris catalanii din culorile tiki-taka, englezii au răspuns cerînd "Spirit".

VEZI REZUMATUL PARTIDEI FC BARCELONA - MANCHESTER UNITED 3-1!

Introducerea din peluze a fost perfectă. "We love football", au scris catalanii din culorile tiki-taka, englezii au răspuns cerînd "Spirit".

VEZI REZUMATUL PARTIDEI FC BARCELONA - MANCHESTER UNITED 3-1!


Manchester intră direct în miezul problemei şi ţine jocul sus. Pressing, furie, înverşunare. Barca ştia la ce să se aştepte, dar totuşi se clatină. Valdes pluteşte în limita careului mare şi-i suflă mingea lui Rooney (8), apoi tot el îl scapă de Pique de un autogol (10).

Punct. De-aici începe partea despre Barcelona. Trei ocazii în cinci minute (Pedro 15, Villa 19, 20) şi Sir Alex simte că guma nu mai are gust. Sare-n picioare şi se răsteşte spre teren: "Deschideţi jocul pe benzi, nu mai bubuiţi mingile spre Chicharito!". Diavolii nu ies din treimea lor, dar participă la frumuseţea fotbalului cu un tackling minunat al lui Vidici la Messi, fix cînd piticul se pregătea să se bucure pentru 1-0. Ferguson sare gardul spre buza terenului, "trezireaaaa!", Vidici face şi el semne disperate spre ai lui din faţă, "pasaţi, pasaţi!". Too late, acum chiar e 1-0. Xavi spintecă terenul fără ca vreun englez să-l întrebe de sănătate, Evra e obsedat să nu-l scape pe Messi şi vine cu el spre centru, dar îşi lasă liberă partea pe care, la capătul pasei lui Xavi, apare Pedro şi îl execută la scurt pe Van Der Sar. Adevărat "we love football"!

Spiritul cerut de fanii englezi renaşte dintr-o eroare a lui Abidal şi dintr-un steag neridicat de asistent. Rooney recuperează, Rooney îi pasează lui Giggs în ofsaid, Rooney plasează mingea în dreapta lui Valdes. 1-1 şi Manchester dă impresia că poate rupe magia Barcelonei, dar tot catalanii închid repriza, cu o ocazie a lui Messi (43).

După pauză, mijocul "diavolilor" pîrîie din toate încheieturile şi în cîteva minute se prăbuşeşte cu zgomot sub apăsarea unei presiuni uluitoare. Careul bătrînului Edwin e poligon de trageri. Bum, Dani Alves! Bum, Messi! Bum, Xavi! Van der Sar rezistă ca termopanul, dar cum să cîştigi Liga dacă te laşi doar pe umerii unui om de 41 de ani? Olandezul nu vede şutul lui Messi, mascat de fundaşi (53), apoi îl vede pe cel al lui Villa, dar îl admiră şi-l aplaudă, orice microbist e vrăjit de valsul mingii spre vinclu (69). 3-1, "Game over" strigă Hossu şi Olaianos la TVR, "We love football!", strigă spaniolii.

Da, e gata, nici Manchester nu mai speră. Privirea sticloasă a lui Sir Alex spune povestea eşecului, simplu şi fără recurs. Iar Pep, în costumul lui impecabil, fără vreo cută după 90 de minute, se uită semeţ spre verdele clar al gazonului, unde echipa lui face ce ştie. Pune la pămînt orice îi iese în cale, cu o eleganţă care-i face şi pe adversari să-şi schimbe sloganurile: "We love your football".

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (53)
gyorgyreka
gyorgyreka  •  29 Mai 2011, 17:31

PARCA JUCA STEAUA CU BISZTRITZA

yo_yo
yo_yo  •  29 Mai 2011, 16:45

un comentariu decent fata de comentariul de aseara. nu ma intereseaza dorintele sau parerile lui hosulongin. cel mai prost comentariu al anului pentru cel mai important meci al anului. au meritat victoria cu varf si indesat. cand manU joaca pentru tricouri in ASIA sau fara mijlocasi centrali carrick fiind... un mediocru de 25 de milioane. Singurul care o poate bate pe barca e mou. poate la anu

alecxs
alecxs  •  29 Mai 2011, 15:01

Game over" strigă Hossu şi Olaianos la TVR chiar v-ați uitat la TVR? :)) Dacă tot a transmis și dolcesport (.ro)

Vezi toate comentariile (53)
Comentează