INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ASTRA - FC COPENHAGA 1-1

VIDEO Filipe cel bun » Golul lui Teixeira, 1-1 cu Copenhaga, păstrează niște speranțe pentru deplasarea din Copenhaga

Articol de GSP - Publicat joi, 28 iulie 2016 00:00

Teixeira nu e din filmul ăsta. Portughezul cu istoric și cu fizic de mijlocaș hârșit în bătălii cu adversari și cu accidentări de-a lungul unei cariere oscilante, de la Paris la Giurgiu, înclină balanța din minutul 7.

Sigur, golul lui nu e o capodoperă, îmbină insistența de țânțar nesuferit a lui Boudjemaa și flerul de atacant mai degrabă decât de playmaker al lui Filipe.

Click aici pentru VIDEO!

Lusitanul apare în centrul careului la o minge ricoșată și trage din prima lângă bară. Faza conține hazard, dar nu e întâmplător că tocmai el a înscris.

Fără imaginație

Filipe - elementul diferit din distribuție și din stilul în care se desfășoară partida. Mai ales Copenhaga are o vină pentru lipsa de imaginație de pe teren. Corecți din toate punctele de vedere, tehnic și tactic într-un 4-4-2 ca pe tabla din vestiar, danezii n-au nicio scurtătură, nu inventează nimic.

Slovenul Verbici pare plictisit și el de echipa în care se află și caută să rupă monotonia cu o piruetă spectaculoasă. Glezna ex-iugoslavă se pierde apoi în deschideri pe benzi și centrări către namilele Cornelius și Santander. Centrări însemnând și mingi aruncate din oricare zonă a terenului, nu vă imaginați vreun cross al lui Beckham drept etalon pentru acest termen!

Tari din corner și din aut

Satisfacția golului lui Teixeira a transformat-o și pe Astra, parcă a scos Scandinavia din oamenii lui Șumudică. Campioana României intră în fotbalul direct pe care îl propune Copenhaga.

Nu e în interesul albilor. Teixeira, Boldrin, chiar Boudjemaa ar trebui să fie mai tehnici, să poată păstra mai mult mingea acum, când scorul e favorabil. Danezii au o ocazie la un corner, apoi încă una la un aut. Kvist catapultează mingea din aruncările de la margine până în centrul careului, în stilul John Arne Riise. Trebuie să existe vreo școală de bătut auturi în Nord!

Retragerea

Copenhaga mai pierde din energie sau Astra capătă încredere, giurgiuvenii încep să plimbe mingea. Șumudică din tribună sau secundul Cristi Petre de pe bancă are alt plan: intră Săpunaru în locul extremei Boudjemaa. Cifrele nu mai descriu fidel sistemul la care trece Astra. 4-3-3, 4-4-2 nu ilustrează exact situația.

Planul devine "Să mai rezistăm jumătate de oră!". Pare corect. 1-0 e scor bun în prima manșă, ar ține coperta cărții de istorie a fotbalului giurgiuvean. Doar că nu e un concurs de planuri și de mutări de șah ale unor oameni cu masa în față și cu timp de gândire.

Copenhaga marchează și ea dintr-o fază asemănătoare reușitei de 1-0. Balonul se plimbă din respingeri și din devieri până cade în fața lui Delaney și căpitanul danez egalează. Nordicii domină ultima jumătate de oră, în care românii abia se mai ţin pe picioare. Daniel Niculae arată ca un personaj dintr-un film despre box. Un "Ragging bull" la final de carieră, epuizat. 1-1 e tot ce poate să păstreze Astra. Și e rezultatul corect. Bun nu e.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  28 Iulie 2016, 20:27
Postat de Florean Andrei pe 28 Iulie 2016, 11:57

Atunci când nu e arbitrată de Colţescu, la Astra apar probleme !

Si marti seara am vazut cum se aruncau niste jucatori in careu de parca erau secerati de mitraliere si totusi nu primeau lovituri de pedeapsa sa in campionat...Ce se mai bucura "comentatorul" cand au egalat cei de laCopenhaga, am avut impresia ca urmaresc meciul pe un post danez de televiziune. Miticul tot mitic ramane...

444001919101397
Florean Andrei  •  28 Iulie 2016, 11:57

Atunci când nu e arbitrată de Colţescu, la Astra apar probleme !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează