INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CFR CLUJ - FC BASEL 1-0 (ÎN TUR 2-1)

VIDEO + FOTO Băieţi de milioane » CFR Cluj s-a calificat pentru a treia oară în grupele Champions League

Articol de GSP - Publicat joi, 30 august 2012 00:00 / Actualizat joi, 30 august 2012 00:10

Clujenii şi-au surclasat adversarii în retur. Kapetanos a deschis scorul. Elveţienii puteau reveni în joc, dar Alexander Frei a irosit un penalty


"Rapid - CFR, 3-2. Repetiţie pentru Basel", au titrat elveţienii pe site-ul oficial după eşecul ardelenilor în Giuleşti. Vogel i-a trimis în atac pe Marco Streller şi pe Alexander Frei şi a indicat drept reper poarta lui Felgueiras. E Freiday, 13, ziua vedetei lui Basel? Vor costa indulgenţele lui Sougou din tur? Imnul Ligii a avut un efect hipnotic pentru elveţieni. Ceasul deşteptător a fost bomba lui Mureşan, dezamorsată lîngă vinclu de Sommer (6). Frei a ajuns pentru prima oară la poartă în minutul 8, dar a preferat o execuţie pretenţioasă. Şi ineficientă!

Click aici pentru rezumatul VIDEO şi FOTO de la meci!

Kapetanos e letal
Atacurile lui Basel sînt timide. Sougou urmăreşte şutul lui Camora, reflexul lui Sommer dirijează un oftat prelung din tribună (10). Andone a schimbat faţă de meciul tur. Bastos a trecut în spatele lui Kapetanos, Sougou în banda dreaptă. Surpriza? Diogo Valente!
Bastos pleacă în viteză, pe contraatac, trimite în stînga pentru Valente, urmează o centrare de manual şi, aţi ghicit, Pantelis Kapetanos la capătul ei. Tabela se conformează. E 1-0, Vogel se aşază pe bancă. De acolo va urmări o nouă centrare perfectă a lui Valente (37): Sougou prelungeşte, Cadu trece pe lîngă gol.

Să ne mutăm privirea şi în jumătatea clujenilor. Streller sprintează în careu, Cadu pare să-l conducă în afara terenului, dar Felgueiras intră imprudent. Penalty, Frei arestează mingea. Şi o eliberează apoi în văzduh.

Basel, fără ocazii mari
Repriza secundă începe cu un nou thriller pentru CFR. Bakary Sare iese cu o accidentare urîtă. Rada şi Ivo Pinto operează pe cord deschis, cu două lufturi care-l ameţesc pînă şi pe Streller. CFR se clatină ca o armată epuizată, dar victoria e aproape.

"Mercenarii" lui Andone se bat pentru toate mingile, tribuna îi decorează cu aplauze. Celălalt Frei, Fabian, întrerupe festivitatea cu un şut de la 20 de metri, dar Felgueiras e la post (61). Sougouuuu! Senegalezul nu se opreşte la autostop. Cabral e pierdut pe drum, însă Sommer parează excelent (70). Nu mai e timp pentru Basel. CFR e în grupele Ligii Campionilor.


"Doamne, ce-mi place melodia asta de Champions League! Sînt extrem, extrem de fericit că vom juca în cea mai tare competiţie din lume, sperăm ca mereu atmosfera să fie la fel de frumoasă pe stadion"
Pantelis Kapetanos, atacant CFR

"Ne bucurăm pentru antrenorul nostru, merita să fie alături de noi în grupe şi acum patru ani"
Ricardo Cadu, căpitan CFR

Elveţienii cu posesia, românii cu ocaziile
35% Posesia 65%
13 Şuturi la poartă 11
9 Şuturi pe poartă 7
4 Ocazii 1

120.000 de euro din bilete
Oficialii clujeni au vîndut 17.800 de tichete pentru meciul de aseară, pentru că peluza 2 construită pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" nu a fost acreditată de UEFA pentru play-off şi grupe. Astfel, capacitatea a fost redusă cu 4.200 de locuri. Totuşi, pentru a avea o arenă plină, şefii lui CFR au decis ca preţurile să fie modice, între 5 lei (peluze) şi 50 lei (VIP). La o medie de vînzare a tichetelor la preţul de 30 lei, "feroviarii" au reuşit o reţetă financiară de doar 120.000 de euro din bilete.

Au măsurat iarba!
Nimic nu le-a scăpat aseară oficialilor UEFA la Cluj. Pe lîngă organizarea strictă, dar ireproşabilă, aceştia au măsurat inclusiv lungimea firului de iarbă în mai multe porţiuni ale terenului, existînd temeri că nu s-ar încadra în limitele regulamentare. Acţiunea a fost "supravegheată" inclusiv de rezervele lui Basel, elveţienii fiind curioşi de măsura inedită a UEFA. (Marius Tuhuţ)

"Eu aş fi demisionat"
Mihai Stoica a comentat gafa făcută de oficialii CFR-ului, care nu i-au trecut pe Piccolo şi pe Maftei pe lista UEFA pentru meciurile cu Slovan Liberec şi astfel cei doi nu şi-au ispăşit etapele de suspendare. "Dacă făceam o astfel de gafă, mi-aş fi prezentat demisia imediat. Noi l-am trecut pe Tănase pe lista pentru play-off tocmai pentru a-şi ispăşi suspendarea", a declarat managerul Stelei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (143)
mirrorman
mirrorman  •  31 August 2012, 20:20
Postat de stelistu69 pe 30 August 2012, 13:09

ooo fan sportul :))))))))))))) Primul si ultimul

decat multi si prosti....

cfrclujole
cfrclujole  •  30 August 2012, 18:45
Postat de bsun pe 30 August 2012, 14:04

Bravo CFR! Sa speram la o grupa cat ma accesibila.macar locul 3.sa prindem Europa League.

Sa speram! Ar fi extraordinar sa iesim din grupe.

prince__vlad
prince__vlad  •  30 August 2012, 17:14

bravo CFR, iaka ca ...s-a calificat o echipa Ro si din meciuri preliminare in liga campionilor. Deci se poate...

Vezi toate comentariile (143)
Comentează