INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SFERTURI LIGA CAMPIONILOR

VIDEO+FOTO Le-au dat cu terenul în cap! Liverpool a dezasamblat, într-o repriză fantastică, mașinăria de fotbal a lui Guardiola, Barca a făcut și ea scor cu Roma

Foto: Reuters +19   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 aprilie 2018 23:45

Miercuri seara s-au disputat și ultimele două partide din turul sferturilor Ligii Campionilor. Liverpool a învins-o la scor de neprezentare pe Manchester City, 3-0, în timp ce Barcelona a spulberat-o pe Roma, scor 4-1. 

Barcelona e aproape calificată în semifinale după o victorie categorică reușită în fața lui AS Roma, scor 4-1.

Deși nu au etalat cel mai convingător joc, catalanii au fost ajutați și de stângăciile din apărarea Romei. Barcelona a deschis scorul în minutul 38, când "veteranul" Daniele de Rossi și-a înscris în proprie poartă de la 11 metri, într-o tentativă de a-l bloca pe Leo Messi.

Tot în urma unui autogol a venit și golul doi al Barcelonei, în minutul 56. De data aceasta, Manolas a fost autorul autogolului. Grecul a respins nefericit o centrare, derutându-l pe goalkeeper-ul Alisson.

Golul 3 a venit doar 4 minute mai târziu, după o fază de excepție a catalanilor. Messi i-a pasat lui Suarez, uruguayanul a șutat plasat, Alisson a respins în lateral, iar Pique a îndplinit o simplă formalitate.

AS Roma a marcat golul de onoare în minutul 80, prin Dzeko, care a înscris cu un șut plasat din interiorul careului.

Totuși, Barcelona și-a consolidat din nou avantajul de 3 goluri, uruguayanul Luis Suarez trecându-și și el numele pe lista marcatorilor în minutul 87, printr-un șut din 8 metri.

FINAL » Barcelona - AS Roma 4-1
Au marcat: a.g. De Rossi '38, a.g. Manolas '56, Pique '59, L. Suarez '87 / Dzeko '80
TEXT / VIDEO

Echipele de start:

Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Pique, Umtiti, J. Alba - S. Roberto, Rakitici, Busquets, Iniesta - Messi, L. Suarez
Rezerve: Cillessen, Paulinho, Dembele, Gomes, Paco Alcacer, D. Suarez, Vermaelen
Antrenor:
Ernesto Valverde

AS Roma: Alisson - Peres, Fazio, Manolas, Kolarov - Pellegrini, De Rossi, Strootman - Florezni, Dzeko, Perotti
Rezerve: Skorupski, Gerson, Schick, J. Jesus, Gonalons, El Shaarawy, Defrel
Antrenor:
Eusebio Di Francesco

 
 

Klopp l-a umilit pe Guardiola!

Liverpool a început entuziasmant meciul cu City și a deschis scorul după doar 12 minute. Egipteanul Salah a arătat încă o dată că e omul momentului în Anglia și l-a învins pe Ederson, după ce goalkeeper-ul lui City respinsese în prealabil șutul lui Firmino.

"Cormoranii" și-au mărit avantajul în minutul 21, prin Oxlade-Chamberlain, care a prins un șut de senzație de la 20 de metri.

Echipa lui Guardiola a mai primit un gol în minutul 31. Același Salah a centrat excelent, iar Mane a înscris cu capul din câțiva metri. A fost o repriză de vis a "cormoranilor", poate cea mai bună din istoria recentă a clubului!

City a dominat autoritar repriza secundă, dar "cetățenii" nu au putut să "spargă" apărarea lui Liverpool. City a înscris în minutul 84 prin Gabriel Jesus, dar golul a fost anulat corect pentru ofside. Scor final 3-0, iar Liverpool e la 90 de minute de revenirea în careul de ași al Ligii Campionilor. 

Returul celor două partide va avea loc peste o săptămână. 

FINAL » Liverpool - Manchester City 3-0
Au marcat: Salah '12, Oxlade-Chamberlain '21, Mane '31
TEXT / VIDEO

Echipele de start:

Liverpool: Karius - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson - Milner, Henderson, Oxlade-Chamberlain - Salah, Firmino, Mane
Rezerve: Mignolet, Clyne, Ings, Masterson, Moreno, Solanke, Wijnaldum
Antrenor:
Jurgen Klopp

Manchester City: Ederson - Walker, Otamendi, Kompany, Laporte - Gundogan, Fernandinho, Silva - De Bruyne, Gabriel Jesus, Sane
Rezerve: Bravo, Danilo, Delph, B. Silva, Sterling, J. Stonesc, Zinchenko
Antrenor:
Pep Guardiola

Marți, Real Madrid a demolat-o pe Juventus, în timp ce Bayern Munchen s-a impus la limită pe terenul Sevillei (detalii, aici)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (44)
para.para
para.para  •  05 Aprilie 2018, 14:10

Este evident ca de cand au decis sa promoveze zilnic pe fcsb si pe idolul lor din Pipera, astia de la hartia de impachetat guvizi habar n-au ca Liverpool este totusi o forta in lume.

1240187572730378
Ionel Vancea  •  05 Aprilie 2018, 13:37
Postat de andrei.33 pe 05 Aprilie 2018, 00:59

Toate cele patru meciuri de saptamana viitoare sunt pentru palmares si atat. Eventual ca da mai dea Ronaldo vreo doua ca sa isi bata propriul record de goluri intr-un sezon de CL.

Sevilia are cele mai mari sanse sa intoarca, le trebuie "doar" doua goluri. Cam sansele mielului de Paste. :D

maxp
maxp  •  05 Aprilie 2018, 11:49
Postat de xnread pe 04 Aprilie 2018, 23:53

Circumstanțele sunt cât de cât cristalizate, iar Barcelona și Liverpool se află în pool position întru adjudecarea tichetelor.:)

Care tichete? Pentru finala, nu? La oficiala.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează