INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BARCELONA - INTER 2-0

VIDEO Hațegan, impecabil în Barcelona - Inter! Două momente dificile gestionate perfect » Suárez l-a înjurat: "Fuck off!"

Articol de - Publicat joi, 25 octombrie 2018 09:35

Unul dintre cele mai bune meciuri ale arbitrului arădean în Champions League. "Personalitate și hotărâre. Nu a greșit nicio decizie", a comentat Gazzetta dello Sport

După două partide, Ovidiu Hațegan se remarcă deja în Champions League. Fără eroare. În Europa, e unul dintre cei mai buni arbitri în acest sezon. A fost criticat de ruși pentru eliminarea lui Akinfeev, la ȚSKA - Real (1-0), deși n-a greșit. Miercuri, nimeni nu i-a reproșat nimic. Chiar și italienii l-au lăudat. Probabil, cea mai valoroasă prestație a arădeanului în Ligă. La fel, întreaga brigadă.

Stil britanic

Pe Camp Nou, a adoptat stilul britanic, fluierând rar și lăsând jocul liber, chiar și când săreau scântei la dueluri. A dat patru cartonașe galbene, unul Barcelonei, trei Interului, la faulturi violente. A fost mereu ferm, indiferent de numele jucătorilor.

Două momente mai dificile

  • În minutul 25: Lenglet a încercat să-l oprească pe Icardi într-un sprint umăr la umăr, l-a tras de umăr, argentinianul l-a împins și el, apoi căpitanul Interului a scăpat o clipă de gardianul său și l-a întors în careu. După fentă, s-a prăbușit în iarbă. Hațegan n-a reacționat. Nu fusese nimic. Lenglet nu l-a atins. Icardi a alunecat și n-a protestat.
  • În minutul 62: în plină ofensivă blaugrana, Luis Suárez l-a atacat cu talpa sus pe Miranda. Un gest dur și sancționat imediat. "Galben"! "De ce? De ce? De ce?", a întrebat furios uruguayanul. Apoi, când "centralul" s-a îndepărtat, fiind întors cu spatele, vârful Barçei l-a înjurat în engleză: "Fuck off!".

"A controlat meciul și s-a impus în fața jucătorilor"

Ziariștii italieni au fost impresionați de Hațegan. "Personalitate și hotărâre. A fost mereu atent și aproape de fază. Nu a greșit nicio decizie", a comentat Gazzetta dello Sport. Ion Crăciunescu, cel care îl criticase în ultimul timp, l-a evidențiat miercuri. "A lăsat o impresie foarte bună. Bravo lui! A controlat meciul și s-a impus în fața jucătorilor", a declarat la DigiSport fostul arbitru al finalei Ligii din 1995. "La nivel de echipe naționale, s-a confruntat cu probleme. Avea nevoie de o asemenea prestație".

"Hațegan are o perspectivă frumoasă, cred că depinde numai de el. Și-a ales colaboratorii foarte bine, el lucrează cu această brigadă de mult timp"
Ion Crăciunescu, la DigiSport

6,5a fost nota primită de Hațegan în Gazzetta dello Sport pentru meciul de miercuri; a luat 6 în Corriere dello Sport și L'Équipe (o singură stea în Mundo Deportivo)

3este numărul meciurilor Barcelonei arbitrate de Hațegan; Inter Milano a fost o premieră pentru "centralul" arădean

Leo îl învață fotbal pe Thiago

Victima unei fracturi la cot, Leo Messi a venit pe Camp Nou cu brațul drept prins într-o eșarfă. Nu era singur în tribună. Îl avea alături pe fiul său cel mare, Thiago, în vârstă de 6 ani. Amândoi au trăit la maximum meciul. Când puștiul nu înțelegea, tatăl îi explica fazele. La sfârșit, amândoi au fost fericiți. Barça lor câștigase.

"Suárez a fost Messi pasator. Rafinha a fost Messi marcator"

În absența căpitanului, Valverde a surprins la start. Nu l-a mai titularizat pe Ousmane Dembélé, dezamăgitor cu Sevilla, oferindu-i o șansă lui Rafinha, care a jucat bine și a deschis scorul după o fază frumoasă. Suárez a centrat perfect, iar fratele lui Thiago Alcântara l-a învins pe Handanovici cu un voleu de la marginea careului mic. "Suárez a fost Messi pasator. Rafinha a fost Messi marcator", a descris acțiunea Mundo Deportivo. 

Citește și: 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close