INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DECLARAȚII

Xavi i-a „înțepat” pe rivalii de la Real Madrid, după calificarea în semifinalele Champions League

Xavi Hernandez, antrenor Barcelona // foto: Imago Images
Xavi Hernandez, antrenor Barcelona // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 aprilie 2022 18:33 / Actualizat miercuri, 13 aprilie 2022 19:39

Xavi Hernandez (42 de ani), antrenorul de la FC Barcelona, și-a „înțepat” rivala, Real Madrid, care s-a calificat în semifinalele Champions League deși a pierdut returul cu Chelsea, scor 2-3 la finalul reprizelor de prelungire. La general, madrilenii au fost în avantaj, 5-4.

Cu mari emoții, Real Madrid a avansat în „careul de ași” al Ligii Campionilor. Condusă de Chelsea cu 0-3 acasă, trupa „blanco” a dus meciul în prelungiri cu un gol înscris de Rodrygo în minutul 80. Ulterior, a tranșat calificarea în prima repriză a prelungirilor, prin Karim Benzema.

Real Madrid a suferit pentru calificare, având de aproape 3 ori mai puține șuturi decât Chelsea (10 vs. 29) și o posesie inferioară, 43 - 57. Desfășurarea meciului i-a oferit lui Xavi Hernandez un prilej pentru a-și „înțepa” rivala.

Alexandra Dinu cere poprire pe salariul lui Adrian Mutu la Rapid
DATORII
Alexandra Dinu cere poprire pe salariul lui Adrian Mutu la Rapid

Xavi: „Spre deosebire de Madrid, Barcelona trebuie să câștige jucând bine”

Istoria Barcelonei, standardul pe care l-am stabilit în ultimii 40 de ani ne cer, spre deosebire de Madrid, să câștigăm jucând bine. Așa sunt catalanii, nu știu despre Madrid, nu am trăit acolo și nu le cunosc istoria”, a spus Xavi la conferința de presă premergătoare meciului retur din sferturile Europa League, cu Eintracht Frankfurt.

„Obiectivul nostru e să fim în Champions League sezonul viitor. Suntem Barcelona, avem obligația să câștigăm și să jucăm bine. La Barcelona trebuie să fii excelent în toate privințele, de asta Barcelona este cel mai dificil club din lume. Clubul care cere cel mai mult, fără excepție”, a adăugat antrenorul iberic, citat de Mundo Deportivo.

Ce s-a întâmplat în Liga Campionilor mă face să cred că La Liga nu este departe de Premier League. În acest moment, două echipe din Spania sunt în semifinale, iar alta (n.r. - Atletico Madrid) joacă astăzi. Asta demonstrează cât de dificil este campionatul

- Xavi Hernandez, antrenor Barcelona 

Eliminată din Champions League în faza grupelor, unde a obținut locul 3, Barcelona a ajuns în fazele eliminatorii ale Europa League. Catalanii vor ataca joi calificarea în semifinale. În turul sferturilor au făcut egal cu Eintracht Frankfurt, 1-1.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Viralul săptămânii pe Twitter » Premiul primit în Uganda de fotbalistul meciului: „Nu e de glumit”

Mircea Lucescu, după primul „Meci al Păcii”: „Europa să nu uite că Ucraina luptă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
1971898589662252
Calin Niculescu  •  16 Aprilie 2022, 16:55

Cu noroc sau fara, Real merge mai departe in LIGA CAMPIONILOR, in timp ce Barcelona a iesit din Liga Europa...tind sa dau dreptate zicalei : '' Vulpea, daca nu ajunge la struguri, zice ca-s acri ''.... Astept cu nerabdare sa-i vad ''castigand'' si campionatul, asa cum declara ''modest'' , cineva??? din cadrul clubului...

axd_alx
axd_alx  •  15 Aprilie 2022, 00:03

Mai bine isi pregatea meciul din Europa League decat sa vorbeasca despre o competitie din care au fost eliminati. Poate nu lua bataie daca se concentra asupra echipei lui si a meciurilor pe care le are de disputat.

1764415336908197
Tudorica Lucian  •  14 Aprilie 2022, 00:10

Dacă vezi ca altul joaca intr-o liga superioară tie ii spui felicitări sau m bine taci și te abții de la comentarii răutăcioase. Ce sa zică și Xavi ? Dacă s a calificat Real, înseamnă ca a fost m buna.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează