INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  INTER - BARCELONA

Italienii reclamă un gest scandalos al lui Xavi pe margine: „Ce rușine! UEFA să ia măsuri” » S-a văzut și la noi, în derby-ul Craiovelor

Xavi Hernandez // foto: Imago Images
Xavi Hernandez // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 octombrie 2022 08:40 / Actualizat miercuri, 05 octombrie 2022 10:08

E scandal după Inter - Barcelona 1-0! Xavi Hernandez (42 de ani), antrenorul catalanilor, a răbufnit la finalul meciului din grupele Champions League. Tehnicianul acuză arbitrajul, în timp ce jurnaliștii din „Cizmă” susțin că Xavi ar fi făcut un gest scandalos la adresa „centralului” din Slovenia, Slavko Vincic. 

Antrenorul „blaugrana” s-a plâns de arbitrajul brigăzii conduse de slovenul Slavko Vincic. Barcelona a cerut penalty în minutul 90, când Denzel Dumfries a lovit cu brațul drept balonul ce se îndrepta către capul lui Ansu Fati. 

„Centralul” a lăsat jocul liber și nici nu a fost chemat de arbitrii din camera VAR să revadă faza, astfel că decizia inițială a rămas în picioare.

Anterior, în minutul 67, Barcelona avusese un gol anulat pe motiv de henț. Pedri introdusese mingea în poartă după ce aceasta fusese atinsă cu mâna de Ansu Fati. Xavi s-a referit la ambele faze în conferința de la finalul meciului.

Ce o așteaptă pe FCSB în duelul cu Silkeborg: „Doamne, e bine dacă ieși întreg!”
Silkeborg - FCSB
Ce o așteaptă pe FCSB în duelul cu Silkeborg: „Doamne, e bine dacă ieși întreg!”

Xavi a răbufnit după Inter - Barcelona: „O mare nedreptate! Arbitrul să explice”

„Sunt atât de nervos, sunt indignat! Nu înțelegem nimic. Dacă Ansu face henț iar alt jucător înscrie, golul este anulat. În cealaltă fază nu înțeleg! Este o nedreptate, arbitrii ar trebui să vorbească, să-și justifice deciziile, pentru că nu înțelegem nimic. Simțim că a fost o mare nedreptate.

Arbitrul ar trebui să iasă și să vorbească, dar a plecat și nu s-a întâmplat nimic! Nu înțelegem de ce. Trebuie să explice de ce nu a fluierat, dar nu mi-a oferit nicio explicație.

De asta consider că este nedrept. Pentru mine este clar: arbitrii trebuie să vorbească, să-și justifice deciziile.

Oricum, ne-a lipsit dinamismul. Am avut ocazii, dar nu le-am fructificat. Știam că sunt periculoși cu șuturile din afara careului (n.r. - așa a înscris Calhanoglu singurul gol al partidei). Ne rămân trei finale și suntem într-o situație inconfortabilă. Trebuie să jucăm mai bine”, a punctat antrenorul Barcelonei, citat de Marca

Italienii reclamă un gest scandalos al lui Xavi pe margine: „Ce rușine! UEFA să ia măsuri” » S-a văzut și la noi, în derby-ul Craiovelor
Dumfries lovește mingea cu brațul și îi schimbă traiectoria

Jucătorul lui Inter întinde brațul într-un fel nefiresc. Barcelona ar trebui să ceară explicații, este un penalty foarte clar pe care Vincic ar fi trebuit să-l sancționeze. Seară foarte proastă pentru arbitrul sloven. 

- Pavel Fernandez, specialist în arbitraj la Marca

Xavi, reclamat de un jurnalist italian: „O rușine ce a făcut! Aștept ca UEFA să ia măsuri”

După controversata fază din prelungiri, Xavi ar fi făcut un gest controversat în direcția adversarilor. Antrenorul Barcelonei a sugerat că aceștia au plătit arbitrii, potrivit renumitului jurnalist italian Tancredi Palmeri.

„O rușine. Xavi face acest gest către arbitri, sugerând că sunt corupți. Aștept ca UEFA să ia măsuri”, a scris acesta, prezentând două capturi cu gestul incriminat.

Pe rețelele de socializare și în presă nu există momentan dovezi video ale gestului reclamat de Palmeri.

Italienii reclamă un gest scandalos al lui Xavi pe margine: „Ce rușine! UEFA să ia măsuri” » S-a văzut și la noi, în derby-ul Craiovelor

Ceea ce ar fi făcut Xavi amintește de o acțiune similară a fotbalistului belgian William Baeten, de la FCU Craiova, care în timpul unui meci cu CS Universitatea din februarie l-a întrebat „How much” (n.r. - „Câți bani?”) pe arbitrul de rezervă Iulian Dima, o insinuare clară că arbitrii au primit bani pentru a-i defavoriza echipa.

Italienii reclamă un gest scandalos al lui Xavi pe margine: „Ce rușine! UEFA să ia măsuri” » S-a văzut și la noi, în derby-ul Craiovelor

După 3 etape, Barcelona ocupă locul 3 în grupa C, cu doar 3 puncte. Inter are 6, Bayern 9.

Italienii reclamă un gest scandalos al lui Xavi pe margine: „Ce rușine! UEFA să ia măsuri” » S-a văzut și la noi, în derby-ul Craiovelor
Slavko Vincic, „centralul” din Inter - Barcelona // foto: Guliver/gettyimages

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Interul lui Chivu, demolat de Barcelona în UEFA Youth League, la o zi distanță după ce italienii anunțau că l-ar putea înlocui pe Inzaghi

Seară de coșmar pentru portarul lui Sporting » Serie de gafe și eliminare în doar 10 minute

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
Liogol7
Liogol7  •  05 Octombrie 2022, 19:45

Daaaa, exista o foarte mare îngrijorare în Camp Nou și între suporterii lui Barça de dorințele tale! Cred ca o sa se desființeze clubul din cauza asta. Nu pui și niște lumânări negre noaptea? Și totuși, nu crezi ca a fost nedreptățită Barça aseară? Cum este posibil ca de la VAR sa nu vadă hențul cât casa? Dar cum acum 30 de ani Barça a fost avantajata într-un meci, nu contează, nu?

Corcodel_topor
Corcodel_topor  •  05 Octombrie 2022, 12:41

Cine s-a gasit sa acuze arbitrajul... Nu exista in istoria fotbalului echipe mai avantajate de arbitraj ca Barcelona si Madrid. Daca faci top 100 al "greselilor" de arbitraj din UCL, 95 dintre ele sunt in favoarea spaniolilor... Roata se mai si intoarce... In 2009 la jaful ala cu Chelsea cand Ovrebo v-a trimis in finala n-ai mai zis nimic, nu erai asa indignat... Sau jaful la drumul mare cu Parisul din 2017. Si zeci de alte "greseli"... Ce mi-ar placea sa scoata Inter un egal saptamana viitoare si sa va trimita in Europa League. Sper sa nu mai faceti nicio performanta in urmatoarele sezoane si sa va ajunga datoriile din urma si sa ajungeti la sapa de lemn, cel mai urat club, tot timpul pe furacini si smecherii. "Mes que un club" care a tras lozul castigator ca l-a avut pe Messi in academie, altfel si acum avea la fel de multe titluri in UCL ca si Arsenal si la fel de multe Cupe ale campionilor ca si Steaua. Halal club.

Hcm27
Hcm27  •  05 Octombrie 2022, 12:25
Postat de badeadorian pe 05 Octombrie 2022, 11:35

Lasati lectiile de morala sa le faca altii ... am vazut cum se da un gol mai mult decat adversarul in meciul cu Argesul .... care Arges avea cel putin 3 jucatori ( si o jumatate de arbitru ) imbracati cu tricourile gazdelor pe dedesubt !!! . Aici chiar stie Becali ''de ce'' ....

Impresia voastra!Jucați fotbal și marcați!Demonstrați ca sunteți mai buni ca adversarul și nu mai dați din "clanța"degeaba!Eu am spus ca a fost 11 m pentru Argeș încă din timpul meciului si gol valabil pentru cei singuri împotriva tuturor.Si cu ce te aj7ta?Dar a fost un 11 m și în direcția inversă,la hențul ăluia in careu,cind a trimis mingea Compano.Si cred ca știi ca 11 m nu înseamnă neapărat gol.Gol este cînd da arbitrul,la fel ca 11 m,la fel ca orice decizie.Si aseara,în UCL,a fost la fel și în meciul vostru la fel.Degeaba se striga după decizie,ca nu mai aude nimeni.Si terminati-o cu implicarea lui Becali,Hagi și pe cine mai bănuiți voi.Sint prea "mici"si prea cinstiți ca să facă asemenea măgării

Vezi toate comentariile (7)
Comentează