INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BASAKSEHIR

Zlatan Ibrahimovic, reacție dură după incidentul provocat de Sebastian Colțescu: „Sunt oameni slab educaţi, habar n-au ce este rasismul”

Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 decembrie 2020 17:48 / Actualizat duminica, 13 decembrie 2020 18:16

Sebastian Colțescu (43 de ani) a fost acuzat că a folosit o expresie rasistă la adresa lui Pierre Webó (38 de ani), oficial al oaspeților în PSG-Bașakșehir. Zlatan Ibrahimovic (39 de ani) a vorbit la scurt timp după incident despre rasismul din fotbal.

Zlatan Ibrahimovic a declarat pentru BBC că rasismul nu își are locul în fotbal: „Nu este vorba doar despre ultimele luni, ci este o problemă despre care oamenii vorbesc de foarte mult timp. Cred că sportul meu, fotbalul, este locul care îi conectează pe toţi oamenii, din toate colţurile lumii”. 

Deci, eu spun că fotbalul este o religie şi toată lumea este binevenită. Când se întâmplă aceste lucruri, când vine vorba despre rasism, cred că sunt oameni slab educaţi, care habar n-au ce este rasismul. Trăim în 2020: nu contează de unde vii, cine eşti sau ce culoare ai, suntem toţi la fel în cele din urmă”.

Pierre Webo, după derapajul lui Sebastian Colțescu

Pierre Webo le-a mulțumit tuturor pentru faptul că a fost susținut și spune că ceea ce s-a petrecut a depășit orice limită: „Președintele nostru, antrenorul și toți jucătorii suntem uniți. Arbitrul a spus ceea ce au auzit toți. Este jenant ca un arbitru UEFA Pro să spună asemenea cuvinte, am considerat că a depășit orice limită. 

Bineînțeles, aș vrea să mulțumesc președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, și președintelui clubului, Goksel Gumusdaga. Sprijinul lor a fost foarte important. Așa cum am spus în noaptea de 8 decembrie, ceea ce am făcut a fost o dimensiune complet diferită luată împotriva rasismului”.

VIDEO. Mourinho reacționează după scandalul provocat de Colțescu: „Doar asta poate face acum”

Citește și alte știri despre PSG - Bașakșehir: 

Ultimele detalii despre „cazul Colțescu” » UEFA îi anchetează și pe turci! Cine ar fi spus „românii sunt țigani” + ce riscă Hațegan

Răzvan Raț îi ia apărarea lui Sebastian Colțescu și îi atacă pe francezi: „Atunci s-a mușamalizat totul, deși intenția de rasism a fost clară!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
pirucul
pirucul  •  14 Decembrie 2020, 12:20

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1651745445083839
Gheorghe Dragan  •  13 Decembrie 2020, 22:19

dupa ce ati pierdut si acasa in campionat, unde petreci revelionul? la fortele de munca in camerun?

samamiroshi
samamiroshi  •  13 Decembrie 2020, 21:22
Postat de cineva pe 13 Decembrie 2020, 20:07

Asta ma gandeam si eu ca ei dau niste declarati formale pt a nu fi acuzati la randul lor de rasism, in urma contactarilor de catre ziaristi si nu ca ar dori ei sa iasa in fata. Jucatorii de culoare, neputund fii acuzati de asa ceva, au mai mult curaj. Asta e tot. Nu ar trebuie sa ne supere faptul asta. Cei ce trebuie sa lamureasca situatia si sa ia atitudine sunt institutiile si persoanele din functiile de conducere, abilitate sa o faca. Nu e cazul la noi cu institutiile si conducatori ce i avem, asta e alta problema

Ca sa fiu rau mai departe....Acelasi Webo in urma cu 7 ani... https://www.gsp.ro/international/campionate/cum-judeca-pierre-webo-rasismul-in-2013-mai-bine-sa-nu-vorbim-schimbare-radicala-de-discurs-dupa-7-ani-618463.html

Vezi toate comentariile (18)
Comentează