INTERNATIONAL  »  STEAUA - AJAX  »  AJAX - STEAUA, JOI, 14 FEBRUARIE, DIGISPORT 1, DOLCESPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Hemoragie internă! » Steaua joacă pe sîrmă prima manşă cu Ajax din cauza ghinionului şi a implicării lui Gigi Becali în alcătuirea listei UEFA

Szukala, înainte și după
accidentare, cu forma
nasului serios avariată în
urma loviturii primite
Szukala, înainte și după accidentare, cu forma nasului serios avariată în urma loviturii primite

Articol de - Publicat duminica, 03 februarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 03 februarie 2013 01:17

Accidentarea lui Szukala e gravă, fractură de piramidă nazală, aproape sigur va lipsi la Amsterdam, unde nu are drept de joc nici Doru Bratu, neinclus pe tabelul trimis la Nyon la solicitarea lui Becali


Steaua a ieşit însîngerată şi la propriu, şi la figurat după amicalul cu Sturm Graz, teminat 3-3. Szukala şi-a spart nasul după o jumătate de oră şi, deşi ieri a părăsit spitalul din Belek, diagnosticul a fost unul crunt pentru Reghecampf: fractură de piramidă nazală.

"Mai degrabă la retur, decît la tur"
În mod normal, o recuperare totală după o astfel de accidentare presupune o pauză de 3 săptămîni, ceea ce ar însemna ca germano-polonezul Stelei să piardă ambele jocuri cu Ajax! Totuşi, se speră în recuperarea lui mai rapidă, mai ales că va evolua cu o mască de protecţie. "Şansele pentru a juca la Amsterdam sînt destul de mici, mai degrabă la retur e posibil" a fost concluzia celor din staff-ul tehnic al roş-albaştrilor.

Decizia lui Gigi Becali: "fără rezerve de stoperi"
Marea problemă a Stelei nu e neapărat cine îl va înlocui pe Szukala la turul cu Ajax, pentru că Gardoş a demonstrat în prima parte a sezonului că se poate ridica la nivelul cuplului Szukala-Chiricheş, însă Reghecampf nu va mai avea nici o altă soluţie. Chiar dacă în lot e disponibil şi Doru Bratu, Gigi Becali n-a fost de acord ca acesta să fie introdus pe lista UEFA, astfel că Steaua se va prezenta la Amsterdam fără a avea pe bancă nici o variantă de rezervă la capitolul fundaşi centrali! În schimb, Becali a cerut ca Iancu şi Tatu să fie trecuţi, însă nici unul dintre ei nu poate fi luat în calcul pentru meciul tur cu Ajax.


13 zile e distanţa dintre momentul accidentării lui Szukala şi meciul tur cu Ajax, programat pe 14 februarie

Tănase a jucat după 14 zile
În sezonul precedent, Tănase a suferit şi el o fractură de piramidă nazală, chiar în meciul de debut, Supercupa cu Oţelul. Imediat i s-a confecţionat o mască specială şi a revenit în echipa Stelei după fix 14 zile, la meciul cu CS Mioveni.

Cum ar putea arăta echipa la tur
Tătăruşanu - Chipciu, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Prepeliţă, Rusescu, Ad. Popa - Nikolici
Rezerve: Stanca, Rîpă, Filip, Pîrvulescu, M. Costea, Rocha, I. Roşu

Lotul trimis de Steaua la UEFA
Portari: Tătăruşanu, Stanca
Fundaşi: Rîpă, Georgievski, G. Matei, Szukala, Chiricheş, Gardoş, Latovlevici, Pîrvulescu
Mijlocaşi: Pintilii, Chipciu, Filip, Tănase, Prepeliţă, I. Roşu, Bourceanu, Ad. Popa, G. Iancu
Atacanţi: Rusescu, Nikolici, Rocha, Mihai Costea, Tatu


18 jucători apţi de joc are Reghecampf pentru turul cu Ajax, dintre cei 24 nu mai puţin de 5 fiind accidentaţi şi unu suspendat: Georgievski, Matei, Szukala, Tănase, Tatu şi Gabi Iancu

Anul trecut s-a rupt Chipciu
Steaua a avut ghinion şi anul trecut, cînd la o zi distanţă de momentul în care a trimis lista cu jucătorii pentru "dubla" cu Twente, Chipciu, proaspăt introdus, s-a accidentat. A suferit o ruptură musculară într-un amical din Antalya, la fel ca şi Szukala, şi a ieşit din calcule pentru "16-imile" Europa League.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
grid
grid  •  03 Februarie 2013, 16:54

Toanele patronului, achiziţiile ratate şi ghinioanele ameninţă pe viitor parcursul Stelei. La ora asta lotul valid este subţirel, normal că posturile deficitare devin numeroase şi că jocul echipei are sincope. Dacă mai apar accidentări, nu e de bine!

radianu
radianu  •  03 Februarie 2013, 13:45

Sunt stelist de cand ma stiu dar sunt foarte sceptic in privinta meciurilor cu Ajax si nu stiu cat vor rezista jucatori si in campionat! Am spus ca programul alcatuit de Laurentiu pentru perioada de iarna a fost total gresit,atat ca intensitate,cat si ca lungimea timpului pe care echipa l-a petrecut departe de familie! Rezultatele de la meciurile de pregatire trebuie sa-i alarmeze si sa-i faca sa regandeasca viitorul! Pacat de munca din turul campionatului Returul va fi foarte dificil si cred ca ar trebui sa renunte la gandurile de avansare in primavara europeana,odihnind jucatori pentru a nu rata titlul si posibilitatea de a juca in cupa campionilor!

knuty
knuty  •  03 Februarie 2013, 11:36

Da ,mare pierdere Sukala a jucat la Bistrita si cluj unde a vandit meciuri!!!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează