INTERNATIONAL  »  STEAUA - AJAX  »  STEAUA - AJAX 2-0, 4-2 D. PEN.

I-au sufocat pe final » Cifrele din spatele unui meci de poveste

Latovlevici a avut cele mai multe mingi recuperate în jumătatea adversă
Latovlevici a avut cele mai multe mingi recuperate în jumătatea adversă

Articol de - Publicat duminica, 24 februarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 24 februarie 2013 01:14

Steliştii au dovedit că sînt mai bine pregătiţi fizic, dominînd finalul partidei de joi seara, cînd au avut o posesie superioară.

"Au mingicari mulţi, pasează bine, ştiu să ţină de minge. Trebuie să-i blocăm cînd intră în jumătatea noastră, n-are rost să facem pressing" a fost anunţul pe care l-a făcut Gigi Becali, înaintea partidei de joi seara, cel mai probabil după o discuţie cu Reghecampf.

Aşa s-a şi întîmplat! Olandezii, profitînd şi că Steaua a evoluat cu un singur mijlocaş central, Andrei Prepeliţă în prima repriză şi Lucian Filip în cea de a doua, au controlat centrul terenului, au pasat mult, avînd 738 de pase reuşite, spre deosebire de 410, cîte au avut roş-albaştrii!

Totuşi, deşi pentru stelişti acesta era doar al doilea meci oficial din acest an, în vreme ce olandezii se aflau în plin campionat, elevii lui Reghe s-au prezentat foarte bine din punct de vedere fizic, mult mai bine decît o făcuseră la Amsterdam.

Dovada o reprezintă faptul că în ultimul sfert de oră, cînd românii reuşiseră deja să echilibreze balanţa şi meciul se îndrepta spre prelungiri, olandezii au căzut fizic, cedînd iniţiativa. Aşa se face că gazdele au avut o posesie superioară în ultimele 15 minute de joc.

CEI MAI BUNI DINTRE CEI MAI BUNI

Conform cifrelor furnizate de ruşii de la Instat, jucătorul meciului a fost Vlad Chiricheş, el avînd un index de 372 de puncte. Acesta a fost urmat de Tătăruşanu şi de Lucian Filip! În rest, au reuşit să mai impresioneze şi alţi stelişti. De exemplu, Chipciu a driblat cel mai mult, dar a strîns şi cele mai multe deposedări reuşite, iar Latovlevici a recuperat cele mai multe baloane în jumătatea lui Ajax.

560598-index1.jpg

560599-index-2.jpg

"Obiectivul nostru a fost să nu luăm gol, pentru că era greu să dăm apoi alte patru. Ştiam că jucătorii mei au calitate şi pot duce fizic la un nivel înalt. Le-am dejucat stilul lor combinativ" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (76)
thumbzilla..
thumbzilla..  •  14 Iunie 2013, 02:05
Postat de terminatorul2 pe 24 Februarie 2013, 04:16

Mi se rupe de ce crede unul sau altul ! Eu mă descurc , sunt fericit și o duc bine !!

Asta-i tot ce conteaza :)))

daniels7714
daniels7714  •  24 Februarie 2013, 22:11
Postat de mgexpert pe 24 Februarie 2013, 10:22

...felicitări STEAUA !!!, un meci magnific !!! dar statistica ne ascunde ca de obicei esenţialul...şi anume că pe final Ajax a avut cele mai mari ocazii, inclusiv o bară...

de fapt adevarata statistica , cea care ramane consemnata peste ani, contine rezultatele meciurilor :)

sory3
sory3  •  24 Februarie 2013, 21:52

Eu stiu pe propria-mi piele ce inseamna oboseala fizica ce apare de prin minutul 70 al meciului.La mine,efectul oboselii fizice se manifesta printr-o interpretare gresita a traiectoriei balonului si de o intarziere a deciziilor in a pasa,sau a suta la poarta.La stelisti,procentual ,cam 60% din echipa aveau ceva probleme.Ajax in schimb,cu doar 40% ,au controlat sfarsitul partidei(aici ma refer la luciditatea acestora).Steaua ataca din inertie si purtati de incurajarile frenetice din tribune,dar,mai putin periculosi in fazele de poarta.Meritul lui Reghe a fost ca a reusit sa-i trimita sa execute penaltyurile ,exact pe cei 40% care nu erau prea obositi.

Vezi toate comentariile (76)
Comentează
Close