INTERNATIONAL  »  STEAUA - AJAX  »  STEAUA - AJAX, AZI, ORA 22:05, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1, DOLCESPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Pro şi contra Steaua » Ce motive au roş-albaştrii să spere la calificare. Echipele probabile pentru meciul cu Ajax

Articol de , - Publicat joi, 21 februarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 20 februarie 2013 21:01

Steaua e optimistă cu gîndul la eventuale penalty-uri şi ştiind că are în teren oamenii săi ofensivi de bază, însă nici un fotbalist nu a jucat vreodată într-o fază mai avansată a competiţiei, iar pe Ajax doar Real a bătut-o recent la peste două goluri.

3 motive să sperăm

1. La penalty-uri, Steaua e imbatabilă
Trupa lui Reghe se agaţă de o speranţă. Să ducă meciul în prelungiri şi apoi la penalty-uri. Istoria spune că Steaua nu poate fi bătută la loviturile de departajare în Europa. S-a întîmplat de 3 ori ca echipa să ajungă la penalty-uri şi de fiecare dată a cîştigat, pe mîna a 3 portari: Duckadam, Hamutovski şi Tătăruşanu.

560092-steaua-st1.jpg

2. Golgeterul şi servanţii vor fi pe teren
În primul "11" al roş-albaştrilor, Reghecampf îi va avea pe cei mai importanţi oameni de gol, aşa cum nu s-a întîmplat la Amsterdam. Golgeterul Rusescu, autor a 21 de goluri în prima jumătate a sezonului, va fi titular, la fel şi cei mai buni doi pasatori: Tănase (8 pase decisive) şi Adi Popa (6).

3. Banii
Gigi Becali a reconfirmat prima pe care jucătorii o vor încasa în cazul unei victorii, indiferent că Steaua se va califica sau nu: 10.000 de euro. Mai mult, Chipciu şi compania vor avea de ce să fie supermotivaţi pentru a încerca o minune. O calificare în faţa lui Ajax le-ar aduce alte 15.000 de euro de om.

3 motive să ne temem

1. A întors o singură dată de la 0-2
O singură dată s-a întîmplat ca Steaua să se califice mai departe după ce a pierdut prima manşă la o diferenţă de două goluri. De nu mai puţin de 5 ori s-a aflat în această situaţie şi chiar dacă în unele cazuri adversara avea un nume mai mic ca Ajax, roş-albaştrii nu s-au calificat.

560093-steaua-st2.jpg

2. Steaua nu e Real Madrid
Pentru calificare, Steaua are nevoie de o victorie la minimum două goluri diferenţă în cele 90 de minute, dar Ajax are o linie de clasament în deplasare în ultimul an care nu-i dă speranţe Stelei. În ultimele 20 de jocuri pe teren străin, Ajax a pierdut o singură dată la minimum două goluri: 1-4, pe Bernabeu, cu Real Madrid.

3. Zero experienţă în "optimile" Europa League
Steaua vrea s-o elimine pe Ajax, dar nu are în componenţa lotului actual nici un fotbalist care să fi evoluat măcar un meci în faza următoare a competiţiei, optimile de finală, acolo unde s-ar califica dacă ar trece de campioana Olandei. Cel mai experimentat stelist e Tănase, care însă are în CV ca performanţă maximă europeană "dubla" de anul trecut cu Twente, tot în "16-imile" Europa League.

560091-caseta-steaua-ajax.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Calificare pentru Neşu!
Raul Rusescu crede că Steaua poate obţine o calificare în meciul de astă-seară cu Ajax: "Jucăm la victorie. Sperăm să facem un meci bun, iar la final să remontăm diferenţa de la Amsterdam. Acolo nu a fost cel mai bun meci al meu, am avut două ocazii de a marca, iar la 2-1 altfel ar fi fost meciul retur. Sîntem pregătiţi pentru orice ne va aştepta în acest meci. Echipa are un moral foarte bun. Vom juca pentru Mihăiţă Neşu şi pentru suporterii Stelei", a spus golgeterul roş-albaştrilor.

Steaua nu mai cumpără atacanţi
Gigi Becali a decis ca în Ghencea să nu mai vină nici un atacant nici în pauza competiţională din vară, chiar dacă oamenii de fotbal susţin că roş-albaştrii au nevoie de întăriri pe acest post. "Nu dau nimic pentru un atacant! Trebuie să dau peste 5 milioane dacă vreau să vină un atacant valoros şi nu o voi face. De acum vreau doar să iau bani, să vină banii din Liga Campionilor, de peste tot!", a spus Becali la DigiSport.

Se tem de arbitru
Laurenţiu Reghecampf a dezvăluit ieri că va avea o discuţie cu jucătorii în ceea ce priveşte faulturile în meciul de astăzi cu Ajax: "În deplasarea de la Copenhaga, Cristi Tănase a fost eliminat incorect de arbitru, dar la partida din Olanda, Pintilii a greşit şi a fost eliminat. Voi discuta cu jucătorii să fie mult mai atenţi la acest retur". Steaua - Ajax va fi arbitrat de italianul Paolo Tagliavento (40 de ani), unul dintre cei mai severi arbitri italieni. În ultimele 30 de meciuri acesta a arătat 15 cartonaşe roşii.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
danyellle
danyellle  •  21 Februarie 2013, 19:47

Tagliavento o s-a ne ingroape, nu v-a concepe sa se califice Romanii , nici daca le va fi evidenta suprematia.

vvialli
vvialli  •  21 Februarie 2013, 19:26

steaua joaca fara inchizator de meserie,deci nu prea vad cum o sa scape fara gol

onalisa
onalisa  •  21 Februarie 2013, 19:01

Mingea e rotunda Steaua se va califica ,multa bafta

Vezi toate comentariile (23)
Comentează
Close