INTERNATIONAL  »  STEAUA - CHELSEA  »  CHELSEA - STEAUA (ÎN TUR 0-1), AZI, ORA 22:05, ÎN DIRECT PE PROTV, DOLCE1, DIGI1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Englezii au soluţia pentru Naţional Arena! » Cum au rezolvat britanicii problemele existente şi pe stadionul din Bucureşti

Foto: Cristi Preda +2   FOTO
Foto: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat joi, 14 martie 2013 00:00 / Actualizat joi, 14 martie 2013 18:41

Chelsea schimba gazonul de cîteva ori pe an, la fel ca pe stadionul din capitala României, din cauza acoperişului ce opreşte razele soarelui.

Pe Stamford Bridge e folosit sistemul pe care primăria Bucureştiului a refuzat să-l achiziţioneze. Costă între 500.000 şi un milion de euro, în funcţie de complexitatea lui, şi soluţionează o problemă din cauza căreia cheltuim şi mai mulţi bani pe înlocuirea gazonului de cîteva ori pe an.

Chelsea proceda la fel cu iarba de pe Stamford Bridge înainte să apeleze la lumină artificială. E vorba despre panouri aşezate pe gazon, care produc o lumină artificială. Din cauza acoperişului stadionului, mai mult de jumătate din suprafaţa terenului se află în umbră şi iarba se distrugea în acele zone. Angajaţii arenei lui Chelsea lucrau ieri să instaleze afişele cu însemnele Europa League, pentru meciul cu Steaua.

Ei au explicat şi cum a apelat clubul la panourile luminoase: "Acum 7 ani, era Mourinho manager şi a venit Barcelona aici. Am fost eliminaţi după un meci jucat pe un teren dezastruos, fără iarbă şi plin cu gropi. După acea partidă s-a decis că nu se mai poate continua astfel. Mai exista o problemă: gazonul trebuia schimbat de cîteva ori pe sezon şi, cum Chelsea ajunge în fazele finale ale tuturor competiţiilor în care e angrenată, nu exista timp pentru a înlocui suprafaţa, nu avem nici măcar o săptămînă întreagă liberă. Cu instalaţia aceasta, terenul poate fi folosit un sezon complet".

Instalaţie doar pentru finala EL
Şi pe Arena Naţională a existat, o scurtă perioadă, o instalaţie care ajută iarba la procesul de fotosinteză. A fost închiriată pentru două luni, în primăvara anului trecut, cît să menţină în condiţii bune gazonul pentru finala Europa League. Atunci, suprafaţa de joc s-a prezentat în condiţii impecabile.

4 gazoane au fost puse pînă acum pe stadionul nou din Bucureşti, primul fiind schimbat după doar un meci

1,4 milioane de euro au costat pînă acum suprafeţele de joc care au existat pe Arena Naţională

*click pe imagine pentru zoom

563378-a-ok.jpg

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
buerebuistas
buerebuistas  •  14 Martie 2013, 13:50
Postat de icstream pe 14 Martie 2013, 12:03

Are 3 ani dar este proiectat in 2002. Interesant ca s-a folosit acelasi proiect si se stia de problemele generate la Frankfurt. Instalatia costa 300.000 de euro pe cand la noi costa, auzi, intre 500.000-1.000.000 de euro. Probabil ca o aduce cu catarii din cauza gropilor din romania. N-a existat niciodata un primar mai spagar decat Oprescu. Asta e za fazar and za mazar of shpaga in rromnia.

Inteleg supararea , dar care este faza asta imbecila a ta cu "rromnia"

icstream
icstream  •  14 Martie 2013, 12:03
Postat de lalalalalalalala pe 14 Martie 2013, 07:18

voi inca va legati de chichite din astea. pai stamford bridge are cel putin 50 de ani vechime, dar asta are 3 ani , cand tehnologia si experientele anterioare ale proiectantilor sunt cu totul altele. in plus, si stadiunul dupa care au copiat national arena are aceleasi probleme (ca de ce sa facem ceva original). SI ATUNCI, DE CE NU S-A EVITAT PROBLEMA DIN CONSTRUCTIE?ca doar nu inginerii sunt aia care scot spagile

Are 3 ani dar este proiectat in 2002. Interesant ca s-a folosit acelasi proiect si se stia de problemele generate la Frankfurt. Instalatia costa 300.000 de euro pe cand la noi costa, auzi, intre 500.000-1.000.000 de euro. Probabil ca o aduce cu catarii din cauza gropilor din romania. N-a existat niciodata un primar mai spagar decat Oprescu. Asta e za fazar and za mazar of shpaga in rromnia.

tac77stelist
tac77stelist  •  14 Martie 2013, 10:18
Postat de bombon pe 14 Martie 2013, 09:14

De asemenea, trebuie presarata multa cacareazza de oaie peste gazon.

DECAT RAHATI DE CAINE MAI BINE DE OAIE....ORICUM VOI IN GLINA NU MAIA VETI NEVOIE DE INGRASAMANT...ACOLO AVETI DIRECT GUNOAIELE PE TEREN....

Vezi toate comentariile (9)
Comentează