STRANIERI  ·  MÎINE VA FI AUDIAT MUTU

A fi sau a nu fi recidivist

Articol de — Marti, 02 Martie 2010, 00:00

Miercuri va fi o zi foarte importantă pentru atacantul român. La ora 16:00, el va merge la Roma, însoţit de doi dintre cei mai buni avocaţi din Florenţa, pentru a fi audiat la Foro Italico de Oficiul Procuraturii Antidoping al Comitetului Naţional Olimpic Italian (CONI).


Şedinţa, care nu este publică, ar putea fi decisvă pentru sancţiunea pe care Mutu o va primi, după ce a fost depistat pozitiv cu sibutramină, la două controale făcute în interval de 10 zile. Avocaţii jucătorului Michelle Ducci, Nino D'Avirro şi Paolo Rodella au de cîştigat o bătălie grea cu procurorul şef Ettore Torri, în încercarea de a dovedi că Adrian nu e recidivist. Adică, testul anti doping din octombrie 2004 în urma căruia a fost prins cu cocaină a fost unul "privat" (n- a fost comandat de federaţia engleză, ci de Chelsea) şi, deci, nu contează ca precedent.

 

CONI va marşa însă pe teza că suspendarea de 7 luni primită atunci de Mutu a fost "asimilată" de FIFA şi de WADA (organismul mondial antidoping) şi, prin urmare, ar avea valoare în plan internaţional. Diferenţa este mare. În cazul recidivei, Mutu riscă o sancţiune între 1 şi 4 ani, iar în situaţia favorabilă poate scăpa doar cu 3 luni, dintre care una deja a efectuat-o (suspendarea a intrat în vigoare pe 29 ianuarie).

 

"Jucătorul e liniştit şi este sigur că-şi va demonstra inocenţa în administrarea pastilelor de slăbit. L-am simţit foarte determinat", a declarat Nino D'Avirro.

 

Dar Mutu nu va afla pedeapsa mîine. Pentru că, după ce avocaţii vor prezenta probele apărării, procurorul şef Ettore Torri va dispune trimiterea ori nu a dosarului spre judecare la Tribunalul Naţional Antidoping. Procedura durează în general cam o lună, astfel că abia la începutul lui aprilie se va anunţa decizia. Pe care Adrian o poate contesta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.

 


Acolo are pe rol şi dosarul cu Chelsea, care i-a cerut şi a obţinut într-un prim proces plata unei amenzi de 17,2 milioane de euro, îngheţată însă după ce a făcut recurs la Curtea Supremă Elveţiană. Cazul urmează să se judece de la zero, următorul termen fiind luna viitoare.Dialog halucinant între un bărbat și o călugăriță: ”Tu ai nevastă, ai copii, ce-ți trebuie Elena?” Video

Libertatea

Comentarii (1)

 •  02 Martie 2010, 13:58

Sper sa scape cu o suspendare cat mai mica. Capul sus

Vezi toate comentariile (1 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Fotbal, Bundesliga

Leipzig - Hertha Berlin

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

St. Pauli - Heidenheim

Digi 2
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

Bochum - Holstein Kiel

Digi 4
21:30 Fotbal, Bundesliga

Fortuna Dusseldorf - Schalke 04

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga

Hoffenheim - Koln

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
21:30 Fotbal, Bundesliga

Union Berlin - Mainz

Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
21:30 Fotbal, Bundesliga

Augsburg - Padeborn

Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
Program TV complet

Liga 1