INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PREZENTARE

FOTO Adrian Mutu prezentat de Neftchi ca la adunările ONU! » Imagini inedite din Baku

Adrian Mutu, prezentat la Neftchi // sursă foto: Instagram @ pfcneftchi +4   FOTO
Adrian Mutu, prezentat la Neftchi // sursă foto: Instagram @ pfcneftchi

Articol de - Publicat marti, 11 iulie 2023 13:35 / Actualizat marti, 11 iulie 2023 15:37

Adrian Mutu (44 de ani) a fost prezentat astăzi în funcția de antrenor principal al azerilor de la Neftchi Baku. Abia plecat din „cazanul încins” de la Rapid, „Briliantul” a nimerit într-un decor cu totul și cu totul inedit față de ce este la noi și chiar și la cluburile din Occident. 

Mutarea care a ținut capul de afiș în fotbalul românesc în ultimele zile, cea care a provocat o veritabilă „furtună” la Rapid, a devenit de astăzi oficială. În jurul prânzului, Mutu a fost prezentat la gruparea azeră, însă nu într-un cadru clasic, ci într-un ambient ce aducea mai degrabă cu atmosfera dintr-o ambasadă sau cu o ședință ONU!

GALERIE FOTO. Mutu a avut parte de o prezentare protocolară la Neftchi Baku. Imagini inedite

Adrian Mutu, prezentat la Neftchi // sursă foto: Instagram @ pfcneftchi
Adrian Mutu, prezentat la Neftchi // sursă foto: Instagram @ pfcneftchi
Adrian Mutu, prezentat la Neftchi // sursă foto: Instagram @ pfcneftchi
Adrian Mutu, prezentat la Neftchi // sursă foto: Instagram @ pfcneftchi
Adrian Mutu, prezentat la Neftchi // sursă foto: Instagram @ pfcneftchi

Îmbrăcat la patru ace, într-un cadru extrem de sobru, protocolar, asemănător unei întâlniri diplomatice, Mutu a semnat contractul care-l va îmbogăți în următorii doi ani. Pagina de Facebook a celor de la Netfchi a publicat imaginile complet inedite, cu Mutu de-o parte a biroului oval, față în față cu președintele SOCAR, compania petrolieră de stat din Azerbaidjan.

Adrian Mutu: „Scopul meu? S-o readuc pe Neftchi în top”

Conform azerilor, s-a discutat la întrunirea de azi despre situația actuală de la Neftchi, despre obiectivele stabilite și despre așteptările pe care șefii le au în ceea ce privește evoluția clubului. Durata contactului? Doi ani, în care Mutu va încasa un salariu de patru ori mai mare decât la Rapid (650.000 euro anual față de cei 150.000 pe care-i primea de la Șucu).

Fostul antrenor al Rapidului, care a declarat că se simte onorat pentru numire, a oferit și o primă declarație din noua sa postură: 

Neftchi este un club mare, cu cea mai puternică bază de fani din Azerbaijan, cunoscuți pentru loialitatea și susținerea pe care le oferă. Sunt sigur că mă voi apropia de ei. Scopul meu e s-o readuc pe Neftchi pe cea mai înaltă treaptă din Azerbaidjan și să reprezint cu mândrie țara în Europa”, a precizat tehnicianul. 

Ulterior, pe propriul cont de Instagram, a adăugat:

„Sunt onorat să fiu numit antrenor principal la Neftchi. Este cel mai mare club din Azerbaidjan cu cea mai mare și pasionată bază de fani din țară. Obiectivul meu este să o readuc pe Neftchi acolo unde merită să fie - să domine în Azerbaidjan și să reprezinte țara în Europa cu mândrie și onoare.

Neftchi are un proiect uriaș, care include restructurarea clubului și modernizarea acestuia în concordanță cu conceptul unui club european modern. Am fost impresionat de acest proiect în timpul discuțiilor cu conducerea clubului, care are o viziune despre cum să facă aceste schimbări”.

Adrian Mutu ar putea câștiga două milioane de euro la Neftchi Baku!

Mutu a sosit la Rapid pe 2 martie 2022 și a petrecut un an și jumătate în Giulești. A reziliat contractul, de comun acord cu conducerea grupării rapidiste, care a acceptat să renunțe la clauza de reziliere, 200.000 de euro. Antrenorul va câștiga la echipa din Baku de peste patru ori mai mult decât la București. 

Presa azeră scrie că va avea 650.000 de euro anual, 1,3 milioane de euro pentru două stagiuni, 1,95 milioane dacă rămâne și al treilea sezon! La Rapid, era răsplătit cu 150.000 de euro.

VIDEO Grigore Sichitiu comentează plecarea lui Adi Mutu de la Rapid: „Pare mână de femeie”

Citește și alte știri de actualitate:

Crede că știe cine a fost în spatele plecării lui Mutu: „Mână de femeie! Tu ești om care să «împuște» suta?”

Încă o echipă din Superliga îi închide ușa în nas lui Șumudică: „Nu mă interesează! Vrem alt tip de antrenor”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (9)
ED_BAD
ED_BAD  •  11 Iulie 2023, 22:50
Postat de maradona79 pe 11 Iulie 2023, 14:36

Domnul din tablou seamana cu Sucu

El e! Si rade la Mutu! :)))

Raduro6
Raduro6  •  11 Iulie 2023, 21:07

Mutu Da iar dovada de caracter! Sunt curios daca îl mai angajează cineva când se va întoarce în țară.cred că nu-l apuca sărbătorile pe acolo!

bogat
bogat  •  11 Iulie 2023, 16:05

"prezentat ca la adunarile ONU"...scuze dar e o comparatie de om mai putin citit si umblat. Nu orice intalnire la o masa rotunda intr-o sala aranjata frumos se cheama ca e ca o "adunare ONU". E doar o indicatie ca suntem ramasi in urma la nivel estetic, asta arata salile unde se intampla prezentarile sportive de la noi, aranjate in stiul minimalist-mizer al salilor de sedinte din fabricile comuniste.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează