INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  AMINTIRE

Adrian Mutu dezvăluie problemele avute la Chelsea după episodul «cocaina»: „Nu am fost educat pentru succes! Am fost 6 luni în iad, dar am avut un «comeback» extraordinar”

Adrian Mutu // FOTO: Chelsea
Adrian Mutu // FOTO: Chelsea

Articol de GSP - Publicat luni, 08 noiembrie 2021 11:39 / Actualizat luni, 08 noiembrie 2021 19:31

Adrian Mutu (42 de ani) a vorbit despre problemele pe care le-a avut în 2003, când s-a transferat la Chelsea.

„Briliantul” a fost invitat la podcast-ul lui Cătălin Măruță, unde a vorbit despre cariera lui, explicând că i-a fost greu să se acomodeze la Londra. Mutu a vorbit și despre momentele grele venite după ce a fost prins dopat cu cocaină.

Adrian Mutu dezvăluie problemele avute la Chelsea după episodul «cocaina»: „Am fost 6 luni în iad”

„Celor tineri le spun să nu facă ce am făcut eu, ci să învețe din ce am făcut eu. Nu oricine se ridică înapoi și are succes. 

La Chelsea a început adevărata faimă a mea. Transferul acela și suma de 23 de milioane m-au făcut cel mai scump transfer al unui român.  Londra, New York și Paris sunt orașe grele și periculoase pentru un adolescent. Te fac să te pierzi, dacă nu ești educat.

Aveam 23 de ani și eram recent divorțat. Nu treceam printr-o perioadă extraordinară pe plan emoțional. Aveam un salariu în jur de 4 milioane de dolari pe an, așa că începi să-ți iei zborul și să nu rămâi cu picioarele pe pământ.

Eu nu am fost pregătit și educat pentru succes. Faima și banii m-au luat prin surprindere. Nu aveam pe nimeni lângă mine să gestionez totul. Inevitabil a venit căderea. Am suferit foarte tare. 

Episodul «cocaina» a fost o greșeală. Și a venit decăderea. Au fost 6 luni groaznice. Am fost în iad și m-am întors. A fost groaznic. Am rămas singur. A fost o prostie din partea mea, o neatenție colosală din partea mea. Trebuia să fiu mai concentrat pe fotbal.

Am trecut prin iad, dar nu am rămas cu această decădere. Am rămas cu faptul că m-am întors. A fost un «comeback» extraordinar și sunt mândru. Nu mulți au reușit să revină”, a spus Adrian Mutu. 

10 goluriîn 38 de meciuri are Mutu la Chelsea

Adi Mutu, probleme la Chelsea

  • În august 2003, Adrian Mutu şi Chelsea au semnat un contract de muncă pentru o perioadă de cinci ani. În 28 octombrie 2004, în urma unui control antidoping pozitiv, Chelsea a reziliat contractul, rezilierea având efect imediat. Fotbalistul, care consumase cocaină, a fost exclus din toate competiţiile sportive timp de şapte luni, notează Tribunalul Federal.
  • În mai 2006, Chelsea a făcut o plângere împotriva lui Adrian Mutu pentru a obţine despăgubiri pentru încălcarea contractului. Prin decizia din 7 mai 2008, autoritatea competentă sportivă FIFA a acceptat parţial cererea clubului londonez. Adrian Mutu a făcut apel la această decizie, adresându-se TAS. Prin decizia din 31 iulie 2009, TAS a respins apelul şi a dispus ca Adrian Mutu să plătească clubului Chelsea suma de 17.173.990 de euro plus dobândă.
  • Ulterior, în 2018, CEDO a respins recursul lui), care contesta modul în care a fost judecat la TAS, unde ar fi susținut că unul dintre cei trei judecători ar fi avut legături cu Chelsea.
  • Cu toate acestea, „Briliantul” nu a fost nevoit să achite suma către Chelsea. „Având în vedere că Mutu s-a retras din activitate el nu trebuie să mai plătească daunele cerute de Chelsea. El e antrenor, dar nu mai e jucător, calitate pe care o avea când Chelsea a cerut acea sumă de despăgubire”, spunea în 2018 Cristian Jura, arbitru TAS.

Citește și: 

Jucătorul decisiv! Bariera atinsă de Nicolae Stanciu în al treilea sezon la Slavia Praga

Ciprian Tătărușanu explică penalty-ul apărat în AC Milan – Inter » Presa din Italia îl laudă după derby: „Eroul neașteptat”

Playtech: Kamara rupe tăcerea despre iubita lui Reghecampf: “Cea mai mare ruşine pentru o femeie”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează