INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI

Jucătorul decisiv! Borna atinsă de Nicolae Stanciu în al treilea sezon la Slavia Praga

Articol de - Publicat luni, 08 noiembrie 2021 11:23 / Actualizat luni, 08 noiembrie 2021 12:05

Nicolae Stanciu, 28 de ani, a ajuns la 50 de goluri influențate la Slavia Praga: 24 de reușite și 26 de assisturi, ultimele două pase decisive la 5-0 cu Pardubice.

Absent la mijlocul săptămânii, în Conference League, după ce a vomitat de două ori înaintea meciului de joi, 1-0 cu Maccabi Haifa, Nico Stanciu a revenit în echipă. „Ar putea juca în week-end, la Pardubice”, anunța antrenorul Slaviei. Așa a fost.

Nicolae Stanciu, medie de 0,48 reușite pe meci

Jindrich Trpisovsky i-a oferit banderola. „Tricolorul” era a doua oară căpitan al praghezilor. Prima dată fusese pe 16 octombrie, la 3-1 cu Liberec, al 100-lea său meci la alb-roșii.

Duminică, la 5-0 cu Pardubice, a dat două pase decisive, în ambele cazuri lăsându-și coechipierii singuri cu portarul. Nico, 28 de ani, are acum 50 de goluri influențate la Slavia, 24 de reușite și 26 de assisturi în 104 partide în toate competițiile. O medie de 0,48 pe meci.

7meciuri de 90 de minute (ultimul, duminică) a jucat Nico Stanciu din cele 19 disputate în acest sezon la Slavia în toate competițiile

Stanciu, patru „duble” de assisturi la Slavia

Pentru el, a fost premieră această „dublă” de pase de gol într-un joc din Cehia în actuala stagiune. Nu mai „dăruise” două assisturi în 90 de minute de 17 luni. Întâiul său sezon la Slavia a fost cel mai bun la capitolul assisturi. 12, cu trei „duble”.

Stanciu la Slavia:

SezonGoluriAssisturiMeciuri
2019-202041240
2020-202116845
2021-20224619
 Total 2426104

Cu două ore înaintea partidei cu Maccabi Haifa (1-0), din Conference League, Nico a început să vomite în cameră, apoi i-a trecut. Doctorul i-a dat o pastilă și părea bine, dar 45 de minute mai târziu a vomitat a doua oară. I s-a făcut rău dintr-odată. Poate un virus sau ceva de la mâncare.

- Jindrich Trpisovski, tehnicianul Slaviei Praga

Prezența lui Nicolae Stanciu la „dubla” naționalei din această lună, cu Islanda (11 noiembrie) și Liechtenstein (14 noiembrie), decisivă pentru a prinde barajul, e una importantă. Este unul dintre fotbaliștii în care Mirel Rădoi își pune mari speranțe:

Citește și alte știri despre stranieri: 

Ciprian Tătărușanu explică penalty-ul apărat în AC Milan – Inter » Presa din Italia îl laudă după derby: „Eroul neașteptat”

Ce fac stranierii » Victorie mare pentru Răzvan Lucescu în Grecia

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează