INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANȚA

Veste mare din Ligue 1! Adrian Ursea, noul „principal” al echipei Nice: „Mă simt capabil să fac asta, dar nu am cerut eu nimic”

Adrian Ursea // foto: ogcnice.com
Adrian Ursea // foto: ogcnice.com

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 decembrie 2020 14:14 / Actualizat vineri, 04 decembrie 2020 19:10

Adrian Ursea (53 de ani) a preluat funcția de antrenor principal la Nice, echipa de pe locul 11 din Ligue 1.

Astăzi, Nice a anunțat despărțirea de antrenorul principal Patrick Vieira (44 de ani), care pregătea echipa din sud-estul Franței din 2018. Locul său pe banca tehnică a fost luat de Adrian Ursea, care până acum a activat ca „secund” la Nice, atât sub Vieira, cât și sub fostul antrenor, Lucien Favre (63).

Clubul francez a anunțat că Ursea va conduce echipa în continuare, primul meci pe care Nice îl va disputa sub comanda antrenorului român urmând să aibă loc duminică, la Reims. La Nice evoluează Flavius Daniliuc (19 ani), fundașul central austriac de origine română.

"Mi-am dorit oameni capabili lângă mine, care să mă ajute imediat. Am transmis conducerii că mi-l doresc pe Frederic Gioria (n.r. - antrenor secund) și ne-am gândit și la Didier Digard, un fost membru al clubului. Avem și un nou preparator fizic, pe care îl cunosc din Elveția, Nicolas Dyon.

Nu mă gândeam că voi fi principal. Conducerea a venit și m-a întrebat. Mă simt capabil să fac asta, dar nu am cerut eu nimic. Este o provocare imensă, însă sunt conștient de ceea ce pot face. De la venirea mea aici, în 2016, am spus că acest club mi se potrivește foarte bine. Da, provocarea este una mare, dar sunt pregătit.

Este important să mergem împreună spre direcția dorită de club. Vom avea meciuri și perioade de recuperare. Știu ce înseamnă să joci atât în Europa, cât și în campionat, mai ales în această perioadă a anului. Trebuie să rămânem constanți și să le redăm încrederea jucătorilor care poate au fost afectați de această situație
Adrian Ursea, conform digisport.ro

"Am considerat că nu ne aflăm pe un drum bun și am decis să facem o schimbare. Adrian Ursea va fi antrenorul lui OGC Nice. Nu căutăm pe nimeni altcineva. El va pregăti echipa în acest sezon, iar ulterior vom vedea. E o persoană din cadrul clubului, iar Adrian nu ia locul nimănui.

Este o persoană remarcabilă. Chiar și după ce plecase de la club pentru un an, am discutat constant. Adrian este un om excelent și iubește fotbalul, pentru mine este evident"
Jean-Pierre Rivere, președintele lui Nice

Nice, început groaznic de sezon

Vieira a fost demis după ce Nice a pierdut șansele de calificare în primăvara europeană, fiind învinsă pe teren propriu de Bayer Leverkusen în Europa League, scor 2-3. Lucrurile nu stau mai bine nici în campionat pentru Nice, care ocupă locul 11 după 11 etape, cu 17 puncte obținute.

5 înfrângeri consecutiveare Nice, după eșecul cu Bayer

CV Adrian Ursea, noul „principal” de la Nice

  • Data nașterii: 14 septembrie 1967, Ploiești
  • A jucat la Petrolul ('84-'88, '90-'92), Victoria ('88-'90), Locarno ('92), Chenoix ('92-'94, '95), Rapid ('94), Carrouge ('96-'97), Bule ('97-'98), Vevey ('98-'00)
  • A antrenat pe Lausanne U21 ('97-'00), Vevey ('00-'01), Servette Geneva (principal, secund, dir. teh., '01-'05), Meyrin ('05), Neuchatel Xamax (secund, dir. centru juniori, '07-'11, '12-'16)
  • Meciuri/goluri națională: 4/0
  • Meciuri România juniori/U21: 43
  • A lucrat pentru Federația Elvețiană ca scouter și instructor

2006e anul în care Adrian Ursea a obținut licența PRO în Elveția, unde este și lector la școala de antrenori

Citește mai multe știri despre stranieri:

Echipa lui Nedelcearu, criticată dur după meciul cu Braga: „Petrecere prin apărarea lui AEK”

Nicolae Stanciu, gol cu dedicație în Europa League! Trecuseră 2 luni de la ultima sa reușită pentru Slavia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
iung811
iung811  •  04 Decembrie 2020, 22:34

Bravo lui!!! Pacat ca nu vorbeste nimeni.

5594587280567584
Razvan Si Catalina Radu  •  04 Decembrie 2020, 15:54

Felicitări și succes !!!????????????

adi_stelistul
adi_stelistul  •  04 Decembrie 2020, 15:29

Este singurul roman care antreneaza o echipa aflata intr-una din primele 5 ligi europene. Si totusi despre el nu s-a vorbit deloc pana acum. Ceea ce e o bila neagra pentru presa sportiva din Romania.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează