INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANȚA

Afară din Europa după 23 de ani! Lyon, fără Tătăruşanu, a ratat ultimul tren

FOTO: Facebook @olympiquelyonnais
FOTO: Facebook @olympiquelyonnais

Articol de - Publicat sambata, 01 august 2020 10:56 / Actualizat sambata, 01 august 2020 12:57

Clasată pe 7 în Ligue 1, Lyon a pierdut trofeul Cupei Ligii la loviturile de departajare, în fața celor de la PSG. Anthony Lopes nu a apărat niciunul din cele şase penaltyuri. Parisul a cucerit toate trofeele în acest sezon şi a trimis-o pe Reims în Europa League.

Ciprian Tătăruşanu a privit de pe margine tentativa nereuşită a colegilor săi de la Lyon de a repara în finala Cupei Ligii ceea ce au stricat în campionatul neterminat din cauza pandemiei. Problemele la spate l-au scos din poarta trupei lui Rudi Garcia, iar înlocuitorul său, Anthony Lopes (titularul din Ligue 1 şi din Champions), a încasat şase goluri din şase execuţii de la punctul cu var. 

PSG a învins cu 6-5 la loviturile de departajare (0-0 în 120 de minute), a trimis-o pe Reims în Europa League, în timp ce OL bifează o premieră negativă: e în afara Europei (a încheiat pe 7 în Ligue 1), după 23 de campanii consecutive în competiţiile continentale!

Lyon a terminat în "zece"

Bertrand Traoré a fost primul şi singurul căruia i-a tremurat piciorul la 11 metri, Keylor Navas aducând astfel al patrulea trofeu al sezonului la Paris, după Supercupă, titlu şi Cupa Franţei. Meciul putea fi decis chiar în ultimul minut al prelungirilor, dacă arbitrul Jérôme Brisard ar fi dat penalty (nu doar cartonaş roşu lui Rafael) la faultul dur, disperat asupra lui Di Maria. Sarabia a închis loteria departajării, după ce, pe rând, marcaseră Andersen, Di Maria, Toko Ekambi, Verratti, Caqueret, Paredes, Thiago Mendes, Herrera, Aouar şi Neymar.

PSG, încă doi accidentaţi

Dincolo de problemele în a marca (şi în Cupa cucerită cu St. Etienne a fost doar 1-0), campioana Franţie are mari emoţii pentru meciul de pe 12 august din "sferturile" Ligii, cu Atalanta. Pe lângă Mbappé, rupt de Perrin, sunt incerţi alţi doi titulari. Kurzawa, cu probleme la coapsa dreaptă, a ieşit în minutul 70 destul de contrariat, scrie ziarul L'Equipe, după ce fusese schimbat şi Icardi (cu Sarabia), căruia i s-a bandajat coapsa. De dureri musculare s-au mai plâns brazilienii Thiago Silva şi Marquinhos, astfel că la Paris îngrijorarea e foarte mare!

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Barcelona trece la treabă pe piața transferurilor » Primele ținte ale catalanilor

OFICIAL Napoli a plătit o sumă uriașă pentru un atacant nigerian de 21 de ani!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează