INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SUA

Alex Mitriță și-a ales destinația, după plecarea de la PAOK

Alex Mitriță/ foto Imago Images
Alex Mitriță/ foto Imago Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 iulie 2022 19:46 / Actualizat sambata, 02 iulie 2022 20:32

Alexandru Mitriță (27 de ani) a ales să continue la New York City FC, după întoarcerea din împrumutul de la PAOK Salonic, echipa antrenată de Răzvan Lucescu.

Mijlocaș de bandă vrea să rămână la echipa din MLS până la finalul contractului, care expiră în ianuarie 2023, anunță digisport.ro.

Cristiano Ronaldo le-a transmis șefilor lui Manchester United că vrea să plece: „E timpul!” + cea mai probabilă destinație
Manchester United
Cristiano Ronaldo le-a transmis șefilor lui Manchester United că vrea să plece: „E timpul!” + cea mai probabilă destinație

Alexandru Mitriță rămâne la New York City

Mitriță a fost cumpărat de New York City FC în 2019, de la Universitatea Craiova, pentru 8 milioane de euro.

A avut un prim sezon consistent, cu 12 goluri și 3 pase decisive în 30 de meciuri în campionatul din America de Nord, dar în sezonul 2020-2021 a fost împrumutat la Al-Ahly, în Arabia Saudită.

La echipa saudită a marcat 4 goluri și a oferit 5 pase decisive în 25 de meciuri de campionat, înainte să se întoarcă la New York.

Internaționalul român a fost din nou trimis în împrumut, în 2021, la PAOK. În Grecia, Mitriță a avut un randament inferior sezoanelor precedente, cu 1 gol și două assist-uri în 24 de meciuri de campionat.

Echipa lui Răzvan Lucescu nu a dorit să îl transfere definitiv pe Alex, care se întoarce la New York, unde va juca până la finalul contractului. 

Astfel, în ianuarie poate pleca din postura de jucător liber de contract, având avantajul de a putea negocia pentru un salariu mai mare cu viitoarea echipă.

În prezent, Mitriță câștigă 1 milion de euro pe sezon la echipa nord-americană

4 milioane de euroeste cota lui Mitriță, potrivit Tranfermarkt.com

Mitriță ar fi decis să se retragă de la naționala României

Mitriță ar fi decis să se retragă din echipa națională a României. Fotbalistul care aparține de New York City FC le-ar fi comunicat decizia persoanelor din staff-ul tehnic al primei reprezentative după primul meci din noua ediție de Nations League, 0-2 cu Muntenegru.

Alexandru Mitriță, fotbalist cu 18 meciuri și 3 goluri în „tricolor”, ar fi anunțat membrii staff-ului tehnic imediat după 0-2 cu Muntenegru că nu va mai accepta convocările.

Mitriță a fost introdus pe teren în minutul 65 al meciului din Muntenegru, primul din noua ediție a Nations League, iar România a încasat două goluri ulterior.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

După plecarea lui Marin, Cagliari vrea să aducă alt internațional român

Inter își reinventează apărarea » Doi titulari sunt pe picior de plecare în Franța și Anglia + Pe cine vor nerrazzuri

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
marius1979
marius1979  •  03 Iulie 2022, 13:20

Si a ales banca de rezerve neutilizate…..

calinescu_
calinescu_  •  03 Iulie 2022, 12:39

Mitrita, la fel ca 90% din jucatorii nostri, e mingicar si nu fotbalist .....!!!! Este si el absolvent la "scoala de balet " a lui HAGI ...!!!!

Kenzo
Kenzo  •  03 Iulie 2022, 12:21

Pai de ce l o împrumutat americanii daca era asa apreciat?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează